juiste waarde in dropdownlist

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter

pieter

10/05/2006 13:42:00
Quote Anchor link
Ik heb een bestaande database waar ik gegevens uithaal, in dit geval wil ik een bestaand storingsformulier bewerken, de gegevens worden goed getoont bij het opvragen, alleen in wil natuurlijk wel de juiste gebruik die de storing heeft gemeld weer geven. Er zit een fout in het select gedeelte. Iemand een idee. Hier is de code.
Ik wil dus de categorie tonen die toen bij het invullen is geselecteerd.


<select name="categorie" class="inputbuttonextra">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                            while (list($cat_id, $categorie) = mysql_fetch_row($resultaat2))
                            {

                            echo("<option value=\"$categorie\">$categorie</option>");
                            }

                            ?>

</select>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:51:04
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/05/2006 13:58:00
Quote Anchor link
de variabele $catselected moet de waarde gaan bevatten die je voor het formulier in de tabel hebt staan.
Je weet zo te zien wel hoe dat gaat, voor de rest staat de uitwerking hieronder.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// selecteer eerst de waarde uit je ingevulde formulier
$catselected = "waarde";

// hier staan alle categorien
while (list($cat_id, $categorie) = mysql_fetch_row($resultaat2))
   {

 
   if ($catselected == $categorie)
      {

      echo("<option value=\"$categorie\" selected>$categorie</option>");
      }


   else
      {
      echo("<option value=\"$categorie\">$categorie</option>");
       }
   }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Pieter

pieter

10/05/2006 14:07:00
Quote Anchor link
tnx het werkt!!..

en als ik het voor deze wil hoe wordt het dan


<select name="gebruiker" class="inputbuttonextra" id="gebruiker">
<option value="Pieter">Pieter
<option value="Wick">Wick
<option value="Mary">Mary
<option value="Marjolijn">Marjolijn
<option value="Joran">Joran
</select>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pieter
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Wat is het verschil met de vorige vraag? En het is netter om je <option> tags ook af te sluiten.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/05/2006 14:58:00
Quote Anchor link
Stel dat er Mary in de tabel staat aangegeven, dan doe je het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// selecteer eerst de waarde uit je ingevulde formulier
$naamselected = "Mary";

// hier staan alle namen
while (list($naam_id, $naam) = mysql_fetch_row($resultaat2))
   {

 
   if ($naamselected == $naam)
      {

      echo("<option value=\"$naam\" selected>$naam</option>");
      }


   else
      {
      echo("<option value=\"$naam\">$naam</option>");
       }
   }

?>


Overigens is dit niet mijn gewoonte, het is precies hetzelfde als je 1e vraag en die werkt, het is de bedoeling dat je ervan leert en dat je het nu zelf kan. Of snap je niet wat ik net heb gedaan?
 
Pieter

pieter

10/05/2006 15:03:00
Quote Anchor link
bij vraag 1 kwamen de gegevens uit een database nu niet, dus volgens mij kan dit niet wat je hier zegt? sorry voor als ik het fout heb hoor.
die categorien kwamen uit een db en de gebruikers niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/05/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Heb je de gebruikers in een variabele staan? Of is het de bedoeling dat je standaard een naam selecteerd?
In het laatste geval gaat het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="gebruiker" class="inputbuttonextra" id="gebruiker">
<option value="Pieter" SELECTED>Pieter
<option value="Wick">Wick
<option value="Mary">Mary
<option value="Marjolijn">Marjolijn
<option value="Joran">Joran
</select>


De option waar de SELECTED is ingevoegd is degene die standaard is geselecteerd.
 
Pieter

pieter

10/05/2006 15:16:00
Quote Anchor link
de gebruikers staan nog niet in variabele, het gaat er dus om. dat de juiste gebruiker wordt gelesecteerd die onder een bepaalde storing is opgeslagen.

dus stel dat onder storing 1 pieter staat. wil ik ook dat als storing 1 wordt gezocht dat hij als selected staat? kan dat?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/05/2006 15:22:00
Quote Anchor link
Je bedoeld voor een type storing? Dan kan het veel gemakkelijker zo:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// selecteer storing uit de tabel
$storingstype = 1;

// vervolg

if ($storingstype == 1){
echo '<select><option value="1" SELECTED>Pieter</option>';
}

else if (storingstype != 1){
echo '<select><option value="1">Pieter</option>';
}

?>


En zo verder voor alle namen.
 
Pieter

pieter

10/05/2006 15:31:00
Quote Anchor link
nee sorry ik bedoel stel dat er een storing binnenkomt wordt hij bijv opgeslagen op storing_id 1 of storing_id 30, stel dat storing 1 is opgeslagen onder de naam pieter, dan wil ik dat als ik storing_id 1 zoek dat ik dan pieter zie, maar dat ik bijv ook deze nog kan wijzigen in een andere naam.
 
Pieter

pieter

10/05/2006 15:40:00
Quote Anchor link
als ik dit doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naamselected
= $row['gebruiker'];
echo("<option value=\"$naamselected\" selected>$naamselected</option>");
?>


dan pakt hij wel de juiste gebruiker, alleen kan ik hem niet wijzigen in een andere naam
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/05/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Klopt, want dan maakt die de lijst niet af. Die namen staan nergens in je database?
 
Pieter

pieter

10/05/2006 16:25:00
Quote Anchor link
nee? moet dat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.