Kaart inkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 18:57:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een online spel te maken, een van de duizende, maar heb een probleem: in het spel moet je op een europese kaart landen veroveren, wanneer je dit hebt gedaan moet dat land jouw kleur krijgen. Hoe kan ik dat best aan boord leggen? Welke techniek, programma moet ik gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:30:16
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:06:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de volgende kaarten kunt maken:
* Blanco kaart
* Kaarten met ingekleurde landen.

Je kunt kaarten bewerken met programma's als:
GIMP: Klik
Inkscape: Klik
Adobe Photoshop: Klik (trial)
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:26:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:29:52
Quote Anchor link
Jan DS op 18/06/2010 19:26:08:
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?


je moet dan verschillende kaarten maken
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:48:12
Quote Anchor link
Voor alle mogelijke combinaties?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:53:02
Quote Anchor link
of php een afbeelding te laten creëren. Dan moet je van elk gebied een ingekleurde kaart hebben, en niet van elke mogelijke combinatie
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:54:45
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik daar aan beginnen? Op dat gebied ben ik echt niet thuis.
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Ik ook niet zo, er lopen hier genoeg andere gebruikers rond die je misschien kunnen helpen
 
Jan DS

Jan DS

19/06/2010 19:55:26
Quote Anchor link
Hopelijk antwoorden die.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/06/2010 19:58:59
Quote Anchor link
Ik kon alleen enkele betaalde oplossingen vinden, maar dat zal wel niet de oplossing zijn. Gewoon even goo(g)chelen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 20:14:15
Quote Anchor link
Dan moet je maken:
- 1 blanco, alle landen gewoon wit
- van elk land een aparte kaart waarbij de achtergrond transparant is(alle andere landen verwijderen) en alleen het betreffende land staat ingekleurd.

Al deze afbeeldingen even groot, bij de kaarten van de landen het land op de juiste plaats. Vervolgens in PHP als eerste de blanco kaart nemen als onder grond en de landen naar keuze er over heen plakken zodat deze op het einde resultaat ingekleurd worden en de rest wit blijft. Dat is de opzet. Eigenlijk zo ongeveer dezelfde techniek gebruiken als bij een watermerk over afbeelding maken. En dat is ook waar je op moet googelen denk ik zo.
Gewijzigd op 19/06/2010 20:18:39 door Piet Verhagen
 
- -

- -

20/06/2010 01:57:52
Quote Anchor link
Dit is wat ik zou doen:

Een gifje maken waarin alle landen staan, ieder land moet een andere kleur hebben.
Schrijf per land de rgb code op die erbij horen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$image
= imagecreatefromgif( 'landkaart.gif' );

// een array met alle landen met bijbehorende rgb
$landen = array( 'Belgie' => array( 'R' => '0', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Nederland' => array( 'R' => '255', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Luxemburg' => array( 'R' => '255', 'G' => '255', 'B' => '0' ) );

// een array met de landen die een user heeft 'veroverd', die zal je waarschijnlijk uit een database gaan halen
$landen_owned = array( 'Nederland' );

foreach( $landen as $land )
{

    $index = imagecolorclosest( $image, $land[ 'R' ], $land[ 'G' ], $land[ 'B' ] ); // Let op: R G B vervangen!

    if( in_array( $land, $landen_owned )
        imagecolorset( $image, $index, R, G, B ); //hier komt de rgb code van de speler
    else
        imagecolorset( $image, $index, 0, 0, 0 );
}

?>

Code is niet getest en zal misschien niet helemaal kloppen!
Gewijzigd op 20/06/2010 01:58:21 door - -
 
Jan DS

Jan DS

21/06/2010 19:53:08
Quote Anchor link
Alvast bedankt, hiermee raak ik wel een eind op weg.
 
Mark L

Mark L

21/06/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Over een tijdje zul je hiervoor SVG kunnen gebruiken. Dit kan al toegepast worden, alleen werkt nog niet in elk browser (denk bv. aan Internet Explorer...)
Ik wacht met smart op HTML-5

Wie weet wat Internet Explorer 9 brengt. Het zal allicht beter zijn dan het voorgaande ;) Vooral nu ze verplicht de keuze moeten stellen voor andere browsers, waardoor ze dus gebruikers zullen missen als ze nu niet goed meedoen. Wie weet gaat IE zich aan de standaarden houden!


Ontopic:

Je zou ook PHP alle mogelijke combinaties kunnen laten maken, deze opslaan en dan die gebruiken. Dit kost in het vervolg minder server kracht.
 
Pim -

Pim -

21/06/2010 22:02:02
Quote Anchor link
@Mark, weet niet hoor. Je kan zeker een cache maken, maar alle mogelijke combinaties is echt veel... Stel 5 spelers en de 51 landen van Europa, dus 5^51 combinaties, dat is 4.4408921 × 10^35, met een aardige 5kb per kaart is dat 2.22044605 × 10^39 bytes, zeg maar 2.22044605 × 10^15 yottabytes, ik denk meer dan de hoevelheid informatie die er op de wereld bestaat ;)

Ook maar on topic:
Kijk een naar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Blank_Map_of_Europe_-w_boundaries.svg
Wat je beter kan doen is deze svg gebruiken en hem in php stoppen, en dan met een Content-Type en .htaccess de php-file als svg voordoen, zo hoef je geen enklele afbeelding te genereren.

Dat komt neer op:
Je pakt de xml van de svg (google eens op svg) en past deze met php (PHPDom, google) aan met de kleurtjes. De paden van de lijntjes zijn er al, je hoeft dan alleen de fill te verandren. Dus je doet een XPath (google) en verandert bij elk svg:path item het style attribuut. Alle landen zijn al aangegeven met landcode, moet lukken.

Alsnog een hoop werk, succes!

En trouwens de svg support:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Vector_Graphics#Native_support
Dus geen IE support, en als je zoekt naar omwegen:
http://www.planetsvg.com/content/svg-solutions-internet-explorer
Gewijzigd op 21/06/2010 22:13:08 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

22/06/2010 09:14:24
Quote Anchor link
of je maakt met css een landkaart...

hokjes van 25px bij 25px
en daar overheen zit een div met de lege plattegrond..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.