Kaart inkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 18:57:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een online spel te maken, een van de duizende, maar heb een probleem: in het spel moet je op een europese kaart landen veroveren, wanneer je dit hebt gedaan moet dat land jouw kleur krijgen. Hoe kan ik dat best aan boord leggen? Welke techniek, programma moet ik gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:28:19
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:06:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de volgende kaarten kunt maken:
* Blanco kaart
* Kaarten met ingekleurde landen.

Je kunt kaarten bewerken met programma's als:
GIMP: Klik
Inkscape: Klik
Adobe Photoshop: Klik (trial)
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:26:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:29:52
Quote Anchor link
Jan DS op 18/06/2010 19:26:08:
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?


je moet dan verschillende kaarten maken
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:48:12
Quote Anchor link
Voor alle mogelijke combinaties?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:53:02
Quote Anchor link
of php een afbeelding te laten creëren. Dan moet je van elk gebied een ingekleurde kaart hebben, en niet van elke mogelijke combinatie
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:54:45
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik daar aan beginnen? Op dat gebied ben ik echt niet thuis.
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Ik ook niet zo, er lopen hier genoeg andere gebruikers rond die je misschien kunnen helpen
 
Jan DS

Jan DS

19/06/2010 19:55:26
Quote Anchor link
Hopelijk antwoorden die.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/06/2010 19:58:59
Quote Anchor link
Ik kon alleen enkele betaalde oplossingen vinden, maar dat zal wel niet de oplossing zijn. Gewoon even goo(g)chelen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 20:14:15
Quote Anchor link
Dan moet je maken:
- 1 blanco, alle landen gewoon wit
- van elk land een aparte kaart waarbij de achtergrond transparant is(alle andere landen verwijderen) en alleen het betreffende land staat ingekleurd.

Al deze afbeeldingen even groot, bij de kaarten van de landen het land op de juiste plaats. Vervolgens in PHP als eerste de blanco kaart nemen als onder grond en de landen naar keuze er over heen plakken zodat deze op het einde resultaat ingekleurd worden en de rest wit blijft. Dat is de opzet. Eigenlijk zo ongeveer dezelfde techniek gebruiken als bij een watermerk over afbeelding maken. En dat is ook waar je op moet googelen denk ik zo.
Gewijzigd op 19/06/2010 20:18:39 door Piet Verhagen
 
- -

- -

20/06/2010 01:57:52
Quote Anchor link
Dit is wat ik zou doen:

Een gifje maken waarin alle landen staan, ieder land moet een andere kleur hebben.
Schrijf per land de rgb code op die erbij horen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$image
= imagecreatefromgif( 'landkaart.gif' );

// een array met alle landen met bijbehorende rgb
$landen = array( 'Belgie' => array( 'R' => '0', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Nederland' => array( 'R' => '255', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Luxemburg' => array( 'R' => '255', 'G' => '255', 'B' => '0' ) );

// een array met de landen die een user heeft 'veroverd', die zal je waarschijnlijk uit een database gaan halen
$landen_owned = array( 'Nederland' );

foreach( $landen as $land )
{

    $index = imagecolorclosest( $image, $land[ 'R' ], $land[ 'G' ], $land[ 'B' ] ); // Let op: R G B vervangen!

    if( in_array( $land, $landen_owned )
        imagecolorset( $image, $index, R, G, B ); //hier komt de rgb code van de speler
    else
        imagecolorset( $image, $index, 0, 0, 0 );
}

?>

Code is niet getest en zal misschien niet helemaal kloppen!
Gewijzigd op 20/06/2010 01:58:21 door - -
 
Jan DS

Jan DS

21/06/2010 19:53:08
Quote Anchor link
Alvast bedankt, hiermee raak ik wel een eind op weg.
 
Mark L

Mark L

21/06/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Over een tijdje zul je hiervoor SVG kunnen gebruiken. Dit kan al toegepast worden, alleen werkt nog niet in elk browser (denk bv. aan Internet Explorer...)
Ik wacht met smart op HTML-5

Wie weet wat Internet Explorer 9 brengt. Het zal allicht beter zijn dan het voorgaande ;) Vooral nu ze verplicht de keuze moeten stellen voor andere browsers, waardoor ze dus gebruikers zullen missen als ze nu niet goed meedoen. Wie weet gaat IE zich aan de standaarden houden!


Ontopic:

Je zou ook PHP alle mogelijke combinaties kunnen laten maken, deze opslaan en dan die gebruiken. Dit kost in het vervolg minder server kracht.
 
Pim -

Pim -

21/06/2010 22:02:02
Quote Anchor link
@Mark, weet niet hoor. Je kan zeker een cache maken, maar alle mogelijke combinaties is echt veel... Stel 5 spelers en de 51 landen van Europa, dus 5^51 combinaties, dat is 4.4408921 × 10^35, met een aardige 5kb per kaart is dat 2.22044605 × 10^39 bytes, zeg maar 2.22044605 × 10^15 yottabytes, ik denk meer dan de hoevelheid informatie die er op de wereld bestaat ;)

Ook maar on topic:
Kijk een naar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Blank_Map_of_Europe_-w_boundaries.svg
Wat je beter kan doen is deze svg gebruiken en hem in php stoppen, en dan met een Content-Type en .htaccess de php-file als svg voordoen, zo hoef je geen enklele afbeelding te genereren.

Dat komt neer op:
Je pakt de xml van de svg (google eens op svg) en past deze met php (PHPDom, google) aan met de kleurtjes. De paden van de lijntjes zijn er al, je hoeft dan alleen de fill te verandren. Dus je doet een XPath (google) en verandert bij elk svg:path item het style attribuut. Alle landen zijn al aangegeven met landcode, moet lukken.

Alsnog een hoop werk, succes!

En trouwens de svg support:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Vector_Graphics#Native_support
Dus geen IE support, en als je zoekt naar omwegen:
http://www.planetsvg.com/content/svg-solutions-internet-explorer
Gewijzigd op 21/06/2010 22:13:08 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

22/06/2010 09:14:24
Quote Anchor link
of je maakt met css een landkaart...

hokjes van 25px bij 25px
en daar overheen zit een div met de lege plattegrond..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.