kan database niet laten werken op een webserver..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan

Stephan

01/04/2009 11:40:00
Quote Anchor link
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /usr/home/ytgxemoy/public_html/login.php:12) in /usr/home/ytgxemoy/public_html/beheer/check.php on line 2

krijg ik als ik naar de inlog page wil.. wat word hier mee bedoeld ?
hier heb je de code van check.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
    // stap 1: db variabelen, vul deze in voor jouw situtatie
    $host = "localhost";
    $user = "ytgxemoy";
    $pass = "********";
    $db = "ytgxemoy_helloagain";
    $naam = "admin";
    $wachtwoord = "test";
    


if(isset($_POST['naam']))
{

    if(($_POST['naam'] == $naam) && ($_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord))
    {

        $_SESSION['ingelogd'] = true;
        header ("location:beheer/admin.php");
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:26:55
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

01/04/2009 11:44:00
Quote Anchor link
Wat ik weet is dat je dit soort meldingen krijgt, als je je session_start niet zonder whitespace helemaal bovenaan je document hebt geplaatst.


.. of een spatie achter de ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maik Diepenbroek
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

01/04/2009 11:50:00
Quote Anchor link
Er mag absoluut GEEN output naar het scherm gaan voor een header.
 
Stephan

Stephan

01/04/2009 11:54:00
Quote Anchor link
ik heb et nu zo en zit geen spatie achter ?> of iets maar nogsteeds krijg ik dit

http://img19.imageshack.us/img19/3283/naamlooskcl.jpg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
session_start();
    // stap 1: db variabelen, vul deze in voor jouw situtatie
    $host = "localhost";
    $user = "ytgxemoy";
    $pass = "********";
    $db = "ytgxemoy_helloagain";
    $naam = "admin";
    $wachtwoord = "test";
if(isset($_POST['naam']))
{

    if(($_POST['naam'] == $naam) && ($_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord))
    {

        $_SESSION['ingelogd'] = true;
        header ("location:beheer/admin.php");
    }
}

?>


hoe bedoelt u geen output? ik ben geen expert in php heb er klein beetje les in gehad op school dus ben nog beginnende..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2009 12:39:00
 
Stephan

Stephan

01/04/2009 13:20:00
Quote Anchor link
santhe heel erg bedankt maar ik ben nog niet zo begrijpend op het gebied van php dus ik snap dat ik start_session() en header() niet tegelijk mag hebben maar hoe moet ik die sessie van het onthouden van wachtwoord en user dan plaatse?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

01/04/2009 13:23:00
Quote Anchor link
dit is altijd een hele duidelijke error, je moet hem alleen lezen.

De output begint op regel 12 in login.php
Daarna probeert die op regel 2 van check.php nog een header te sturen.
Dus of die header moet eerder of de output moet later.
Ik weet niet hoe je login.php eruit ziet maar daar gaat het dus zo goed als zeker niet zoals het moet.
 
Stephan

Stephan

01/04/2009 13:29:00
Quote Anchor link
dit is me login.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<!--INSTER VAN CSS OF ANDERE EXTERNE BESTANDEN  -->
<link href="css/beheer.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<title>Inlog Scherm</title>
</head>

<body>

<div id="login">
<img src="images/login.png" alt="login scherm" width="30%" height="30%" />
<div id="loginbox">
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
<center>
<input name="naam" type="text" value="username" size="10"onclick="this.value='';this.onclick=null;">
<br/>
<br/>
<input name="wachtwoord" type="password"  value="Wachtwoord" size="10"onclick="this.value='';this.onclick=null;">
<br/>
<br/>
<input name="submitlogin" type="submit" class="btn" value="login" /><br/>
</center>
</form>
</div>
</div>

</body>
</html>
<?php
include("beheer/check.php");
?>


wel raar want op me local host ( eigen lappie doet alles et wel :$ )
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2009 13:32:00
Quote Anchor link
HTML is output. Dus je begint al met output naar de browser.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Logisch toch, je hebt al enorm veel output voordat je de check.php aanspreekt...
 
Stephan

Stephan

01/04/2009 13:33:00
Quote Anchor link
dus ik moet eerst php zette.. en dan de html?
en ik hoef startsession dan niet te gebruiken ?
want als ik dat startsession blijkbaar niet gebruik krijg ik op de admin.php een fout te zien op 2 regels en dat zijn deze regels

36: $_SESSION['ingelogd'] = true;
53: $_SESSION['ingelogd'] = true;

komt denk vanwege dat ik die startsession heb gegehaalf bij check? omdat ik nog niet weet waar ik die dan moet plaatsen :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan
 
Mark moes

mark moes

01/04/2009 14:10:00
Quote Anchor link
zet de include voor je html in je login.php. Dan moet het over zijn volgens mij
 
Johan

johan

01/04/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Dat stukje script wordt dat ge include ?
Zo ja dan mag er in het bestand waar hij ge include wordt geen session_start(); staan.
 
Mark moes

mark moes

01/04/2009 14:13:00
Quote Anchor link
johah:
even de posts goed doorlezen. Er staat niet nog een keer session_start() voor, alleen een heleboel output...
 
Stephan

Stephan

01/04/2009 14:23:00
Quote Anchor link
als ik in de include geen star session mag gebruiken.. waar moet ik die dan al neerzette?
 
Johan

johan

01/04/2009 15:07:00
Quote Anchor link
mark moes schreef op 01.04.2009 14:13:
johah:
even de posts goed doorlezen. Er staat niet nog een keer session_start() voor, alleen een heleboel output...


Dat stukje script wordt dat ge include ?
Zo ja dan mag er in het bestand waar hij ge include wordt niet nog een keer session_start(); staan.

Tx
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.