Kan de fout niet vinden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aya Azumi

Aya Azumi

26/07/2010 13:28:35
Quote Anchor link
Hallo,

I heb hieronder een phpscript,
Bij de regel van, echo nr2, geeft hij een fout aan. Ik kan hem zelf niet vinden, ziet iemand anders hem?

Bij voorbaat dank,

Aya





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                                        echo substr($info[$i][omschrijving],0,100 );
                                         if (strlen($info[$i][omschrijving]) >100 )

{

                                        echo '<a href=\"index.php?pagina=agenda\"' . if ($_GET['pagina']=="agenda[$i]") . '>Lees meer </a>';
                                        }
?>
Gewijzigd op 26/07/2010 13:29:06 door Aya Azumi
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:58:08
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/07/2010 13:31:12
Quote Anchor link
Wat voor foutmelding?
 
John D

John D

26/07/2010 13:35:14
Quote Anchor link
De if in regel 6 lijkt me niet te kloppen ??
 
Aya Azumi

Aya Azumi

26/07/2010 13:37:00
Quote Anchor link
Hij zegt idd. dat de if niet werkt zie ik nu (error report net aangezet),
Zie je misschien wat ik fout heb gedaan, ik ben nog niet helemaal thuis in php...

Thanks
 
Mick ForSure

Mick ForSure

26/07/2010 13:37:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                                        echo substr($info[$i][omschrijving],0,100 );
                                         if (strlen($info[$i][omschrijving]) >100 )

{

                                        echo '<a href=\"index.php?pagina=agenda\"'.($_GET['pagina']=="agenda[$i]")?$_GET['pagina']:''.'>Lees meer </a>';
                                        }
?>
 
Aya Azumi

Aya Azumi

26/07/2010 13:42:25
Quote Anchor link
Het werkt... thanks!
 
Aya Azumi

Aya Azumi

26/07/2010 13:49:12
Quote Anchor link
o, niet helemaal, hij laat 'lees meer' niet zien
 
B a s
Beheerder

B a s

26/07/2010 13:56:18
Quote Anchor link
Dan moet je er dit van maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href=\"index.php?pagina=agenda\"'.($_GET['pagina']=="agenda[$i]"?$_GET['pagina']:'').'>Lees meer </a>';
?>


Die short if statement was verkeerd. Het haakje ) staat voor het vraagteken, die moet natuurlijk pas helemaal op het einde.
 
Aya Azumi

Aya Azumi

26/07/2010 13:59:25
Quote Anchor link
Oeps, ik zie het.....
Thanks, tussen al die puntjes en haakjes zie ik het soms niet helemaal meer...
Super bedankt allemaal!
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

26/07/2010 14:02:00
Quote Anchor link
uuhm... het is
echo (true) ? "if true" : "if false";

edit:
te laat.
Gewijzigd op 26/07/2010 14:02:25 door wesley Overdijk
 
B a s
Beheerder

B a s

26/07/2010 14:02:50
Quote Anchor link
Ik gebruik het altijd als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (condition ? 'true' : 'false');
?>


Misschien kan het beide, dat weet ik niet.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

26/07/2010 14:04:53
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 26/07/2010 14:02:50:
Ik gebruik het altijd als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo (condition ? 'true' : 'false');
?>


Misschien kan het beide, dat weet ik niet.


de haken bij jou en mij zijn niet nodig afaik. ik gebruik mijn manier om conditions en output gescheiden te houden. en jij jou manier om de gehele statement apart te houden.

http://codepad.org/fnsS4Fd7
Gewijzigd op 26/07/2010 14:08:03 door wesley Overdijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.