Kan dit met mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leen Strijk

Leen Strijk

12/04/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Is deze query mogelijk.

while ($row = mysql_fetch_array($result, $result_groep))
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$sql_groep
="SELECT groep_id FROM artikel_groep WHERE artikel_id = '".$_SESSION['art_id']."' ";
$result_groep= mysql_query($sql_groep);
$sql = "SELECT id, naam FROM groepen";
$result = mysql_query($sql)or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);
while ($row = mysql_fetch_array($result, $result_groep))
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 13:58:35
 
Eris -

Eris -

12/04/2006 16:22:00
Quote Anchor link
Nee...
array mysql_fetch_array ( resource result [, int result_type] )
dat gaat dus niet werken.

Sql query kunnen zelf wel.
 
PHP erik

PHP erik

12/04/2006 16:25:00
Quote Anchor link
SQL JOIN

SQL UNION

Ook valide: `tabelnaam.kolomnaam` (liefst zonder backticks), in plaats van `kolomnaam`
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Leen Strijk

Leen Strijk

12/04/2006 16:31:00
Quote Anchor link
Ah,

Één query maken dus
 
PHP erik

PHP erik

12/04/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Ja, dat is het handigst :-)
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/04/2006 16:32:00
Quote Anchor link
juist ja met UNION
let wel op de volgorde waarmee je de query invult, heb ik ervaring mee ;)
 
PHP erik

PHP erik

12/04/2006 16:33:00
Quote Anchor link
Nee, geen UNION in dit geval. UNION voegt ze onder elkaar toe, niet twee tabellen. Gebruik JOIN.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

12/04/2006 16:35:00
Quote Anchor link
En zoiets (gewoon nieuwsgierig)

while ($row = mysql_fetch_array($result) && $row_groep=mysql_fetch_array($result_groep))
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/04/2006 16:38:00
Quote Anchor link
ik zou zeggen probeer het, ik heb het nooit zo gezien.. :)
 
Leen Strijk

Leen Strijk

12/04/2006 16:42:00
Quote Anchor link
Daar heb jij weer gelijk in.

geprobeerd maar bracht niet wat ik wilde.

Bedankt weer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.