kan dit slimmer?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

16/12/2018 23:40:19
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje op zoek of dat ik dit slimmer kan programmeren.
Ik heb een werkende regel, maar om 3 items uit een array in 1 opdracht zo neer te zetten... Dit moet slimmer kunnen lijkt me.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt->bind_param($bind_param_type_result, $bind_param_value_array[1], $bind_param_value_array[2], $bind_param_value_array[3]);


Als die slimmere weg er is, dan heb ik daar soms meer items staan, want de eerste variabele wordt goed opgebouwd. Ook mij meer items.

Alvast bedankt,
Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:16:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2018 23:42:35
Quote Anchor link
Ik heb te weinig code om dit te beoordelen, maar hoe ziet je database-structuur eruit?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 02:43:44
Quote Anchor link
tl;dr: kan dit slimmer? ja, gebruik iets anders

Ik ga ervan uit dat je MySQLi gebruikt, dus concreet mysqli_bind_param()?

Loop je in het gebruik hiermee vast, of wat is precies het probleem? Je vindt het omslachtig? Dat komt omdat prepared statements in MySQLi omslachtig zijn.

Zoals je in de manual kunt zien zijn de te binden parameters call by reference. Dit houdt in dat er speciale omstandigheden zijn met betrekking tot de werking. Heb je de user comments ook gelezen?

Daarnaast, wat probeer je precies te bereiken? Ben je iets generieks aan het maken zodat je niet zoveel hoeft te typen? Ben je uberhaupt meerdere dezelfde queries uit aan het voeren met verschillende waarden in een loop ofzo? Vraag jezelf af waarom je in eerste instantie prepared statements gebruikt? Dit is in mysqli namelijk nogal onhandig in het gebruik met veel (code-)overhead. Je moet je ook realiseren dat elke query die je prepared een query is die je de database in schiet. Een execute is een tweede query. Dus als je een sjabloon (de query die je prepared) doorgaans maar één keer gebruikt dan is dat nogal zonde. Ook is het lastig om queries te debuggen want je kunt nooit de query die daadwerkelijk is uitgevoerd bekijken, tenzij je je queries logt en in je in deze query-logs gaat graven... Als iemand wel weet hoe je een "preview" van een concrete query kunt oproepen hoor ik dit graag.

Er zullen vast "slimme" aanpakken zijn waarmee je dit generiek kunt maken, maar wellicht is het beter om ofwel:
- over te stappen naar PDO als je zo verzot bent op prepared statements (Joost mag weten waarom, heeft iemand je wijs gemaakt dat dit "het beste" is?)
- geen prepared statements te gebruikein in MySQLi, maar je te bedienen van een ander stramien om queries veilig te maken

Prepared statements in MySQLi zijn gewoon veelste omslachtig en onhandig in het gebruik naar mijn mening.

Waarom gebruik je deze precies? Want als je hier geen motivatie voor hebt zou ik gewoon zonder meer naar een andere werkwijze overstappen...
Gewijzigd op 17/12/2018 02:44:08 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/12/2018 08:55:36
Quote Anchor link
Heel er bedankt voor de reactie. Ooit gebruikte ik MYSQL en kreeg te horen dat die er uit ging. Ik ging wat speuren en las dat ik het beste kon overstappen op PDO en prepare gebruiken. Tot ik weer vast liep. Toen werd mij wijsgemaakt dat ik beter MYSQLI zou gebruiken. Ik heb toen alle PDO er weer uit gesloopt en omgezet in MYSQLi

Maar nu begrijp ik het juist andersom. Dat het sneller is als ik geen prepare gebruik. Als ik het prepare weg werk, zal het me wel lukken. Ik denk dat het een hoop code scheelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/12/2018 10:59:35
Quote Anchor link
Frits, niet om vervelend te doen, maar als je een goede programmeur wilt worden/zijn dan zul je je keuzes moeten onderbouwen en ZELF moeten weten waarom je (wel of niet) voor een bepaalde oplossing kiest. Je geeft zelf nu al aan dat je ooit MySQL gebruikte ... dat je vervolgens van horen zeggen had dat je beter PDO kunt gebruiken ... dat lukte je niet ... toen werd jou wijsgemaakt dat je beter MySQLi kon gebruiken, waarna je maar weer bent gestopt met PDO. Zie je een patroon misschien ... ? ;)

Ik wil absoluut niet zeiken, maar weet WAAROM je iets doet. Iets niet doen omdat het 'lastig' is, is wat mij betreft geen goede reden. Er zijn namelijk ook goede redenen om wél prepared statements te gebruiken. Omdat Thomas nu iets zegt, besluit jij zomaar (wederom) iets te gaan doen. Zorg eerst dat je weet WAAROM je iets wil doen, en ga dan pas daadwerkelijk aan de slag.

Dat is hoe ik erover denk. Ik wil je ervoor behoeden dat je straks weer tig keer alles aan het omgooien moet.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/12/2018 16:07:42
Quote Anchor link
Ozzie,

Ik heb het in grote lijnen geschetst. Wat ik zo al meemaakte. Het is niet dat ik het zomaar op geef.
Toen ik met MySQL niet verder kwam en een oplossing zocht, kwam ik een verklaring tegen waarin aangegeven werd dat MYSQL vanaf een bepaalde versie ging verdwijnen en daar stond ook bij dat je beter voor PDO kon kiezen dan MySQLi. Ik leerde werken met PDO en daar leerde ik prepare gebruiken. Dit ging me best goed af, maar liep toch ergens vast.
Wat ik tot dan toe had gemaakt kon ook in MySQLi en ook dat wat ik gevraagd had.

Alles was voor mij heel duidelijk dat ik die keuze moest maken. Ik zal nu naar mijn code gaan kijken of dat ik prepare wel moet gebruiken, of dat het beter is om alles direct in de query te zetten.


Is er ergens een overzicht waar het een en ander naast el kaar wordt vergeleken? Dek hierbij aan verschillende opdrachten, werkmethode en snelheden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 17:00:01
Quote Anchor link
Ik ben het met @Ozzie eens in die zin dat het niet belangrijk is wat je gebruikt, als je maar voor jezelf kunt onderbouwen waarom je een bepaalde werkwijze hanteert. En dan liefst ook voor redenen die ook echt hout snijden :).

Er waren (en zijn) waarschijnlijk nog steeds een heleboel artikelen op het internet te vinden die het PDO-evangelie proberen uit te dragen, maar zich daarbij bedienen van argumenten die kant noch wal raken. Ook moet je de historie en werking van al deze varianten enigszins kennen en begrijpen om hierbij een weloverwogen keuze te maken. De oorspronkelijke MySQL-driver (concreet, alle mysql_-functies) zijn eigenlijk al 10+ jaar verouderd en zijn in PHP versie 7 definitief verwijderd. Deze heeft dus ondertussen het speelveld permanent verlaten. Al heel lang bestond er mysqli als opvolger en parallel hieraan was er ook PDO. Als je dus van een MySQL-database gebruik wilt maken heb je dus in principe twee smaken: mysqli of PDO.

Bij het maken van een keuze tussen deze twee varianten moet je ook argumenten voor het een of het ander hebben. Zo is mysqli specifiek geschreven en geoptimaliseerd voor het gebruik van een MySQL-database. PDO niet. Sterker nog, PDO "zelf" biedt geen enkele ondersteuning aan een specifieke database, dit doen de PDO-drivers, waaronder de PDO_MYSQL driver.

PDO zelf (een handjevol classes) standaardiseert alleen maar de communicatie met de database (PDO is dus in feite een Data Access Abstraction Layer of DAAL). Hetgene wat je communiceert is echter nog steeds database-specifiek, PDO biedt zelf geen volledige abstractie (via een Database Abstractie Laag) aan, hier zou je aanvullende libraries voor moeten gebruiken.

Het argument wat vaak werd (en misschien nog steeds wordt?) gebruikt dat "PDO meerdere databases ondersteunt (en mysqli maar één)" is dus in zekere zin wel waar, maar dat dit dan dus beter zou zijn is volstrekte onzin. In dat opzicht schiet PDO zelf ook tekort, in die zin dat geen "volledige abstractie" biedt. En zelfs dan zou je je af kunnen vragen wat voor doel dat dient, want geen enkele applicatie (die ik ken) schakelt tijdens de levensloop vrij tussen verschillende database-typen. Dus je hebt tig abstractielagen / volledige abstractie, cool, maar wat doe je er verder mee?

En dan de (misplaatste) uitstraling die PDO heeft (of wordt gepropageerd) dat dit simpel zou zijn. Sure, PDO zelf (het eerdergenoemde handjevol classes) is simpel. Maar de volledige leercurve zit ook niet daar maar in de staart, in de eerdergenoemde drivers. Omdat PDO niet geoptimaliseerd is voor een specifieke database is deze op voorhand dus ook niet speciaal geschikt voor MySQL. Je zult dus MySQL-driver-speficieke zaken moeten configureren en dat vereist toch wel enige kennis van (niet enkel MySQL-)zaken. Je moet echt begrijpen wat alles doet als je met PDO begint. Zo zijn er een heleboel PDO::ATTR_- en PDO::MYSQL_ATTR_-attributen die je in kunt stellen die alle van directe invloed zijn op de werking van de communicatie met je database (en niet alleen die van MySQL). Bij gebruikmaking van PDO moet je dus in zekere zin meer weten van MySQL dan wanneer je van MySQLi gebruikt.

Tot slot de simpele vraag: als ik dan toch alleen maar van MySQL gebruik maak, waarom maak ik dan geen gebruik van een driver die specifiek is geschreven en is geoptimaliseerd voor het gebruik van dat type database?

En als je dan hebt gekozen voor mysqli (of PDO), dan ben je nog niet klaar, want dan zul je je nog steeds moeten verdiepen in de werking van de driver zelf, en wellicht ook in de "Client API" - dit is de MySQL-client die de webserver draait om te communiceren met de MySQL-server.

En dan ben je eigenlijk pas klaar om een MySQL-database te gaan gebruiken via PHP, zodra je een beetje een beeld hebt van hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Maar het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig op hetzelfde moment begint met zowel PHP als MySQL :p.

Over de snelheid: zowel mysql, mysqli als PDO waren volgens mij alle even snel. In de techniek zit de bottleneck in ieder geval niet. Tenzij je hele vreemde dingen doet die meestal te herleiden is tot brakke code, brakke queries, een brakke database-structuur, of een combinatie hiervan.

Ik denk dat waar je vooral naar moet kijken is wat fijn werkt. Voor mij houdt dat in dat ik mij niet het leplazerus typ en ook dat alles kort en bondig is. Ik meen mij te herinneren dat iemand zei dat het hun niet zoveel uitmaakte dat er elke keer (mysqli_)real_escape_string() werd uitgeschreven, omdat zijn code-editor toch code completion had. Ik heb gewoon liever dat dit is ingekort tot simpelweg ($db->)escape(). Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat je database-specifieke instructies niet hard codeert in je code.

Een ander ding is debugging. Prepared statements staan je hierbij meestal in de weg. Je kunt moeilijk zien hoe de uiteindelijke query luidt die aan de database wordt gevoerd. Als je dan enkel de melding terugkrijgt dat er iets foutging dan heb je geen concrete query die je kunt debuggen, tenzij je in logs gaat graven. Plus het idee dat je je query-parameters onderwerpt aan type-checks tijdens de uitvoering is wellicht ook een beetje vreemd. Je zou eigenlijk alle data moeten valideren nog voordat je uberhaupt een poging onderneemt om een query uit te voeren.

Ah well, doe wat je wilt, zolang je maar kunt uitleggen waarom je doet wat je doet.
Gewijzigd op 17/12/2018 17:00:31 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/12/2018 20:44:53
Quote Anchor link
Toch nog even on-topic:
- call_user_func_array
- Argument unpacking
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 22:29:04
Quote Anchor link
@Rob, zoiets stond in de user comments, dit had ik een vorige reactie aangehaald :). Misschien had ik dit wat meer moeten benadrukken.

EDIT: @topicstarter lees anders dit eens door (interne link). Bevat ook een DAAL voor MySQLi.
Gewijzigd op 17/12/2018 22:43:19 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

18/12/2018 00:23:18
Quote Anchor link
Wouw... wat een lang en mooi antwoord.
Ik begrijp nu dat PDO het liefst alleen gebruikt wordt als je andere dan MYSQL databases gebruikt. Ik gebruik voor alsnog alleen MYSQL databases.

Dus ik gebruik MySQLi.

Prepare is een keuze om de boel overzichtelijk te houden of voor het gebruik van formules waar wisselende variabenen gebruik worden op de zelfde plek. En aangezien ik dat ook niet doe kan ik er beter voor kiezen om die niet te gebruiken.

Heel erg bedankt voor de uitleg. Ik heb weer veel geleerd. En wat ik wilde bouwen is me nu ook gelukt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/12/2018 00:34:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/12/2018 00:59:36
Quote Anchor link

Gedateerd, bevat valse/verkeerde argumenten en is biased ten faveure van PDO.

Ozzie PHP op 18/12/2018 00:34:29:

Is al wat objectiever die meer functionaliteit vergelijkt, maar hier zie je al meteen dat je het e.e.a. van PDO-properties en MySQL-specifieke instellingen moet weten om er goed mee te kunnen werken.

Ook is het handig om te weten dat PDO normaal prepared statements emuleert. Maar die worden hier uitgezet via ATTR_EMULATE_PREPARES en dit kan alleen omdat MySQL native prepared statements ondersteunt.

Vind het vreemd dat in dit artikel PDO de simpelere variant wordt genoemd eigenlijk. En begrijp nog steeds niet dat net wordt gedaan alsof prepared statements (in MySQLi) "the only way" is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/12/2018 01:24:05
Quote Anchor link
@Thomas, is gewoon bedoeld als wat leesvoer. Niet om wat wel of niet juist is. Juist door e.e.a. te lezen kan iemand zich zelf een beeld vormen. Daar leer je van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.