kan dit slimmer?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

16/12/2018 23:40:19
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje op zoek of dat ik dit slimmer kan programmeren.
Ik heb een werkende regel, maar om 3 items uit een array in 1 opdracht zo neer te zetten... Dit moet slimmer kunnen lijkt me.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$stmt->bind_param($bind_param_type_result, $bind_param_value_array[1], $bind_param_value_array[2], $bind_param_value_array[3]);


Als die slimmere weg er is, dan heb ik daar soms meer items staan, want de eerste variabele wordt goed opgebouwd. Ook mij meer items.

Alvast bedankt,
Frits van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:07:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2018 23:42:35
Quote Anchor link
Ik heb te weinig code om dit te beoordelen, maar hoe ziet je database-structuur eruit?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 02:43:44
Quote Anchor link
tl;dr: kan dit slimmer? ja, gebruik iets anders

Ik ga ervan uit dat je MySQLi gebruikt, dus concreet mysqli_bind_param()?

Loop je in het gebruik hiermee vast, of wat is precies het probleem? Je vindt het omslachtig? Dat komt omdat prepared statements in MySQLi omslachtig zijn.

Zoals je in de manual kunt zien zijn de te binden parameters call by reference. Dit houdt in dat er speciale omstandigheden zijn met betrekking tot de werking. Heb je de user comments ook gelezen?

Daarnaast, wat probeer je precies te bereiken? Ben je iets generieks aan het maken zodat je niet zoveel hoeft te typen? Ben je uberhaupt meerdere dezelfde queries uit aan het voeren met verschillende waarden in een loop ofzo? Vraag jezelf af waarom je in eerste instantie prepared statements gebruikt? Dit is in mysqli namelijk nogal onhandig in het gebruik met veel (code-)overhead. Je moet je ook realiseren dat elke query die je prepared een query is die je de database in schiet. Een execute is een tweede query. Dus als je een sjabloon (de query die je prepared) doorgaans maar één keer gebruikt dan is dat nogal zonde. Ook is het lastig om queries te debuggen want je kunt nooit de query die daadwerkelijk is uitgevoerd bekijken, tenzij je je queries logt en in je in deze query-logs gaat graven... Als iemand wel weet hoe je een "preview" van een concrete query kunt oproepen hoor ik dit graag.

Er zullen vast "slimme" aanpakken zijn waarmee je dit generiek kunt maken, maar wellicht is het beter om ofwel:
- over te stappen naar PDO als je zo verzot bent op prepared statements (Joost mag weten waarom, heeft iemand je wijs gemaakt dat dit "het beste" is?)
- geen prepared statements te gebruikein in MySQLi, maar je te bedienen van een ander stramien om queries veilig te maken

Prepared statements in MySQLi zijn gewoon veelste omslachtig en onhandig in het gebruik naar mijn mening.

Waarom gebruik je deze precies? Want als je hier geen motivatie voor hebt zou ik gewoon zonder meer naar een andere werkwijze overstappen...
Gewijzigd op 17/12/2018 02:44:08 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/12/2018 08:55:36
Quote Anchor link
Heel er bedankt voor de reactie. Ooit gebruikte ik MYSQL en kreeg te horen dat die er uit ging. Ik ging wat speuren en las dat ik het beste kon overstappen op PDO en prepare gebruiken. Tot ik weer vast liep. Toen werd mij wijsgemaakt dat ik beter MYSQLI zou gebruiken. Ik heb toen alle PDO er weer uit gesloopt en omgezet in MYSQLi

Maar nu begrijp ik het juist andersom. Dat het sneller is als ik geen prepare gebruik. Als ik het prepare weg werk, zal het me wel lukken. Ik denk dat het een hoop code scheelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/12/2018 10:59:35
Quote Anchor link
Frits, niet om vervelend te doen, maar als je een goede programmeur wilt worden/zijn dan zul je je keuzes moeten onderbouwen en ZELF moeten weten waarom je (wel of niet) voor een bepaalde oplossing kiest. Je geeft zelf nu al aan dat je ooit MySQL gebruikte ... dat je vervolgens van horen zeggen had dat je beter PDO kunt gebruiken ... dat lukte je niet ... toen werd jou wijsgemaakt dat je beter MySQLi kon gebruiken, waarna je maar weer bent gestopt met PDO. Zie je een patroon misschien ... ? ;)

Ik wil absoluut niet zeiken, maar weet WAAROM je iets doet. Iets niet doen omdat het 'lastig' is, is wat mij betreft geen goede reden. Er zijn namelijk ook goede redenen om wél prepared statements te gebruiken. Omdat Thomas nu iets zegt, besluit jij zomaar (wederom) iets te gaan doen. Zorg eerst dat je weet WAAROM je iets wil doen, en ga dan pas daadwerkelijk aan de slag.

Dat is hoe ik erover denk. Ik wil je ervoor behoeden dat je straks weer tig keer alles aan het omgooien moet.
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

17/12/2018 16:07:42
Quote Anchor link
Ozzie,

Ik heb het in grote lijnen geschetst. Wat ik zo al meemaakte. Het is niet dat ik het zomaar op geef.
Toen ik met MySQL niet verder kwam en een oplossing zocht, kwam ik een verklaring tegen waarin aangegeven werd dat MYSQL vanaf een bepaalde versie ging verdwijnen en daar stond ook bij dat je beter voor PDO kon kiezen dan MySQLi. Ik leerde werken met PDO en daar leerde ik prepare gebruiken. Dit ging me best goed af, maar liep toch ergens vast.
Wat ik tot dan toe had gemaakt kon ook in MySQLi en ook dat wat ik gevraagd had.

Alles was voor mij heel duidelijk dat ik die keuze moest maken. Ik zal nu naar mijn code gaan kijken of dat ik prepare wel moet gebruiken, of dat het beter is om alles direct in de query te zetten.


Is er ergens een overzicht waar het een en ander naast el kaar wordt vergeleken? Dek hierbij aan verschillende opdrachten, werkmethode en snelheden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 17:00:01
Quote Anchor link
Ik ben het met @Ozzie eens in die zin dat het niet belangrijk is wat je gebruikt, als je maar voor jezelf kunt onderbouwen waarom je een bepaalde werkwijze hanteert. En dan liefst ook voor redenen die ook echt hout snijden :).

Er waren (en zijn) waarschijnlijk nog steeds een heleboel artikelen op het internet te vinden die het PDO-evangelie proberen uit te dragen, maar zich daarbij bedienen van argumenten die kant noch wal raken. Ook moet je de historie en werking van al deze varianten enigszins kennen en begrijpen om hierbij een weloverwogen keuze te maken. De oorspronkelijke MySQL-driver (concreet, alle mysql_-functies) zijn eigenlijk al 10+ jaar verouderd en zijn in PHP versie 7 definitief verwijderd. Deze heeft dus ondertussen het speelveld permanent verlaten. Al heel lang bestond er mysqli als opvolger en parallel hieraan was er ook PDO. Als je dus van een MySQL-database gebruik wilt maken heb je dus in principe twee smaken: mysqli of PDO.

Bij het maken van een keuze tussen deze twee varianten moet je ook argumenten voor het een of het ander hebben. Zo is mysqli specifiek geschreven en geoptimaliseerd voor het gebruik van een MySQL-database. PDO niet. Sterker nog, PDO "zelf" biedt geen enkele ondersteuning aan een specifieke database, dit doen de PDO-drivers, waaronder de PDO_MYSQL driver.

PDO zelf (een handjevol classes) standaardiseert alleen maar de communicatie met de database (PDO is dus in feite een Data Access Abstraction Layer of DAAL). Hetgene wat je communiceert is echter nog steeds database-specifiek, PDO biedt zelf geen volledige abstractie (via een Database Abstractie Laag) aan, hier zou je aanvullende libraries voor moeten gebruiken.

Het argument wat vaak werd (en misschien nog steeds wordt?) gebruikt dat "PDO meerdere databases ondersteunt (en mysqli maar één)" is dus in zekere zin wel waar, maar dat dit dan dus beter zou zijn is volstrekte onzin. In dat opzicht schiet PDO zelf ook tekort, in die zin dat geen "volledige abstractie" biedt. En zelfs dan zou je je af kunnen vragen wat voor doel dat dient, want geen enkele applicatie (die ik ken) schakelt tijdens de levensloop vrij tussen verschillende database-typen. Dus je hebt tig abstractielagen / volledige abstractie, cool, maar wat doe je er verder mee?

En dan de (misplaatste) uitstraling die PDO heeft (of wordt gepropageerd) dat dit simpel zou zijn. Sure, PDO zelf (het eerdergenoemde handjevol classes) is simpel. Maar de volledige leercurve zit ook niet daar maar in de staart, in de eerdergenoemde drivers. Omdat PDO niet geoptimaliseerd is voor een specifieke database is deze op voorhand dus ook niet speciaal geschikt voor MySQL. Je zult dus MySQL-driver-speficieke zaken moeten configureren en dat vereist toch wel enige kennis van (niet enkel MySQL-)zaken. Je moet echt begrijpen wat alles doet als je met PDO begint. Zo zijn er een heleboel PDO::ATTR_- en PDO::MYSQL_ATTR_-attributen die je in kunt stellen die alle van directe invloed zijn op de werking van de communicatie met je database (en niet alleen die van MySQL). Bij gebruikmaking van PDO moet je dus in zekere zin meer weten van MySQL dan wanneer je van MySQLi gebruikt.

Tot slot de simpele vraag: als ik dan toch alleen maar van MySQL gebruik maak, waarom maak ik dan geen gebruik van een driver die specifiek is geschreven en is geoptimaliseerd voor het gebruik van dat type database?

En als je dan hebt gekozen voor mysqli (of PDO), dan ben je nog niet klaar, want dan zul je je nog steeds moeten verdiepen in de werking van de driver zelf, en wellicht ook in de "Client API" - dit is de MySQL-client die de webserver draait om te communiceren met de MySQL-server.

En dan ben je eigenlijk pas klaar om een MySQL-database te gaan gebruiken via PHP, zodra je een beetje een beeld hebt van hoe alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Maar het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig op hetzelfde moment begint met zowel PHP als MySQL :p.

Over de snelheid: zowel mysql, mysqli als PDO waren volgens mij alle even snel. In de techniek zit de bottleneck in ieder geval niet. Tenzij je hele vreemde dingen doet die meestal te herleiden is tot brakke code, brakke queries, een brakke database-structuur, of een combinatie hiervan.

Ik denk dat waar je vooral naar moet kijken is wat fijn werkt. Voor mij houdt dat in dat ik mij niet het leplazerus typ en ook dat alles kort en bondig is. Ik meen mij te herinneren dat iemand zei dat het hun niet zoveel uitmaakte dat er elke keer (mysqli_)real_escape_string() werd uitgeschreven, omdat zijn code-editor toch code completion had. Ik heb gewoon liever dat dit is ingekort tot simpelweg ($db->)escape(). Een bijkomend voordeel hiervan is ook dat je database-specifieke instructies niet hard codeert in je code.

Een ander ding is debugging. Prepared statements staan je hierbij meestal in de weg. Je kunt moeilijk zien hoe de uiteindelijke query luidt die aan de database wordt gevoerd. Als je dan enkel de melding terugkrijgt dat er iets foutging dan heb je geen concrete query die je kunt debuggen, tenzij je in logs gaat graven. Plus het idee dat je je query-parameters onderwerpt aan type-checks tijdens de uitvoering is wellicht ook een beetje vreemd. Je zou eigenlijk alle data moeten valideren nog voordat je uberhaupt een poging onderneemt om een query uit te voeren.

Ah well, doe wat je wilt, zolang je maar kunt uitleggen waarom je doet wat je doet.
Gewijzigd op 17/12/2018 17:00:31 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/12/2018 20:44:53
Quote Anchor link
Toch nog even on-topic:
- call_user_func_array
- Argument unpacking
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/12/2018 22:29:04
Quote Anchor link
@Rob, zoiets stond in de user comments, dit had ik een vorige reactie aangehaald :). Misschien had ik dit wat meer moeten benadrukken.

EDIT: @topicstarter lees anders dit eens door (interne link). Bevat ook een DAAL voor MySQLi.
Gewijzigd op 17/12/2018 22:43:19 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

18/12/2018 00:23:18
Quote Anchor link
Wouw... wat een lang en mooi antwoord.
Ik begrijp nu dat PDO het liefst alleen gebruikt wordt als je andere dan MYSQL databases gebruikt. Ik gebruik voor alsnog alleen MYSQL databases.

Dus ik gebruik MySQLi.

Prepare is een keuze om de boel overzichtelijk te houden of voor het gebruik van formules waar wisselende variabenen gebruik worden op de zelfde plek. En aangezien ik dat ook niet doe kan ik er beter voor kiezen om die niet te gebruiken.

Heel erg bedankt voor de uitleg. Ik heb weer veel geleerd. En wat ik wilde bouwen is me nu ook gelukt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/12/2018 00:34:29
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/12/2018 00:59:36
Quote Anchor link

Gedateerd, bevat valse/verkeerde argumenten en is biased ten faveure van PDO.

Ozzie PHP op 18/12/2018 00:34:29:

Is al wat objectiever die meer functionaliteit vergelijkt, maar hier zie je al meteen dat je het e.e.a. van PDO-properties en MySQL-specifieke instellingen moet weten om er goed mee te kunnen werken.

Ook is het handig om te weten dat PDO normaal prepared statements emuleert. Maar die worden hier uitgezet via ATTR_EMULATE_PREPARES en dit kan alleen omdat MySQL native prepared statements ondersteunt.

Vind het vreemd dat in dit artikel PDO de simpelere variant wordt genoemd eigenlijk. En begrijp nog steeds niet dat net wordt gedaan alsof prepared statements (in MySQLi) "the only way" is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/12/2018 01:24:05
Quote Anchor link
@Thomas, is gewoon bedoeld als wat leesvoer. Niet om wat wel of niet juist is. Juist door e.e.a. te lezen kan iemand zich zelf een beeld vormen. Daar leer je van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.