Kan geen verbinding maken met db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zackat

zackat

20/11/2005 20:45:00
Quote Anchor link
Hallo,

klein scriptje om db connectie te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//functie verbinding
function verbind($host,$user,$password){
        $dbverbinding=@mysql_connect($host,$user,$password);
        if(empty($dbverbinding)){
            echo "Kan geen verbinding maken...";
        }

        return $dbverbinding;
}

//functie verbinding aanroep
$verbinding=verbind("localhost","mijnusername","mijnuserpassword");
if(!empty($verbinding)){echo "Verbinding is gelukt";}

?>


dit script staat in een map onder mijn htdocs; lokaal.

ik krijg de fout :"Kan geen verbinding maken..."

mijnusername en mijnuserpassword heb ik hier nu even niet staan maar als ik met deze gegevens direct via http://localhost/phpmyadmin inlog dan kom ik gewoon in mijn database. Hier staan ook wat tabellen in.

nu lukt het dus niet met een script....:-( wat doe ik verkeerd??
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:41:46
 
Zackat

zackat

20/11/2005 22:37:00
Quote Anchor link
nieuwe user aangemaakt:test
nieuw password aangemaakt:test
host=localhost

...nogsteeds geen verbinding met db.

iemand een idee wat ik hier mis? vergeet?? verkeerd doe???
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2005 23:46:00
Quote Anchor link
Bekijk de error eens met
echo mysql_error();
 
Zackat

zackat

21/11/2005 00:01:00
Quote Anchor link
Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL

?? vs 4.1
 
Zackat

zackat

21/11/2005 00:14:00
Quote Anchor link
@SanThe; bedankt voor je waardevolle bijdrage.
Foutmelding leverde op google :-) genoeg hits op om het probleem te verhelpen.

bijvoorbeeld:
http://geekswithblogs.net/timh/archive/2005/10/31/58591.aspx

quote:
This seems to be quite a common error for many people installing PhpMyAdmin for the first time.

dat ben ik dus ook ;-)

in SQL runnen:
SET PASSWORD FOR user@localhost = OLD_PASSWORD('password');
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.