Kan iemand me helpen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lucas Van Loo

Lucas Van Loo

28/08/2015 14:48:43
Quote Anchor link
Ik heb zeer weinig kennis van PHP. Er zit een fout in m'n php-documet, maar ik kan hem niet vinden. Wil iemand me aub helpen? Het probleem is dat de browser de website niet correct leest. Het vraagt daardoor ook telkens de login van de ftp. Wie kan me aub helpen?
Gewijzigd op 28/08/2015 15:55:46 door Lucas Van Loo
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:16:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2015 17:12:54
Quote Anchor link
Kan je precies vertellen wat je doet, en heb je misschien een voorbeeld-URL zodat we kunnen meekijken?
 
Eddy E

Eddy E

29/08/2015 09:45:09
Quote Anchor link
Gooi maar op codepad.org oid. Dan kunnen we mee kijken.
Of sla je .php-document even op als .phps-document en geef ons de link ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/08/2015 10:17:13
Quote Anchor link
Daarnaast zal je blijkbaar ergens iets via het FTP-protocol aanroepen.
 
Lucas Van Loo

Lucas Van Loo

30/08/2015 10:14:05
Quote Anchor link
Eddy, controleer je even je PM?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 11:23:40
Quote Anchor link
Kan je de URL niet hier delen? Dat kijkt wat makkelijker. Of is het een besloten site?

Zoek anders in je source-scode eens iets op wat met FTP te maken heeft.
 
Lucas Van Loo

Lucas Van Loo

01/09/2015 23:28:00
Quote Anchor link
Wat is er fout met dit stuk? Ik denk dat het aan de php moet liggen ..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
<td>

                            <div id="alles_sectie" width="390" style="display:none">?php ',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<b>','<b>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</b>','</b>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<i>','<i>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</i>','</i>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<u>','<u>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</u>','</u>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('[url=','<a class="grijs11link" target="blank" href=" ',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('[/url]','</a>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace(']','">',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\r\n','<br>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\\\','',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\\\','',$nieuws);

                            

                           $gepost_op = $uitvoer['gepost_op'];

                           $gepost_door = $uitvoer['gepost_door'];

                           $doelgroep = $uitvoer['doelgroep'];

                           $bestand = $uitvoer['bestand'];

                           ?&gt;

                          </a><table width="390">

                        <!--?php

                        $mysql_query = mysql_query("SELECT * FROM chiro_nieuws ORDER BY gepost_op DESC");

                        $mysql_num_rows = mysql_num_rows($mysql_query);

                        setlocale(LC_ALL, "nl_NL");

                            for($i=0;$i < ($mysql_num_rows);$i++)

                           {

                           $uitvoer = mysql_fetch_assoc( $mysql_query );

                           $titel = $uitvoer['titel'];

                            $nieuws = mysql_real_escape_string($uitvoer['nieuws']);

                            $nieuws = str_replace('\r\n','<br /--><tbody><tr>

                            <td><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%">

                                <tbody><tr valign="baseline">

                                  <td class="blauw15caps"><!--?php echo $titel ?--></td>

                                  <td class="grijstiteltitel13" align="right" width="100"><!--?php echo strftime("%d-%m-%Y", strtotime($gepost_op)) ?--></td>

                                </tr>

                            </tbody></table></td>

                          </tr>

                          <tr>

                            <td class="lineblauwnieuws"><br>

                              <!--?php echo $nieuws ?--></td>

                          </tr>

                          <tr>

                            <td class="grijs11" height="35" valign="top">&nbsp;</td>

                          </tr>

                           <!--?php

                            }

                        ?-->

                        </tbody></table></div><a class="grijs11link" target="blank" href=" ?php ',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('[/url]','</a>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace(']','">

                            <div id="zeven_sectie" width="390" style="display:block">',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<b>','<b>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</b>','</b>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<i>','<i>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</i>','</i>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('<u>','<u>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('</u>','</u>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('[url=','<a class="grijs11link" target="blank" href=" ',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('[/url]','</a>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace(']','">',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\r\n','<br>',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\\\','',$nieuws);

                            $nieuws = str_replace('\\\','',$nieuws);

                            

                           $gepost_op = $uitvoer['gepost_op'];

                           $gepost_door = $uitvoer['gepost_door'];

                           $doelgroep = $uitvoer['doelgroep'];

                           $bestand = $uitvoer['bestand'];

                           ?&gt;

                          </a><table width="390">

                        <!--?php

                        $mysql_query = mysql_query("SELECT * FROM chiro_nieuws ORDER BY gepost_op DESC");

                        $mysql_num_rows = mysql_num_rows($mysql_query);

                        setlocale(LC_ALL, "nl_NL");

                            for($i=0;$i < 7;$i++)

                           {

                           $uitvoer = mysql_fetch_assoc( $mysql_query );

                           $titel = $uitvoer['titel'];

                            $nieuws = mysql_real_escape_string($uitvoer['nieuws']);

                            $nieuws = str_replace('\r\n','<br /--><tbody><tr>

                            <td><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="100%">

                                <tbody><tr valign="baseline">

                                  <td class="blauw15caps"><!--?php echo $titel ?--></td>

                                  <td class="grijstiteltitel13" align="right" width="100"><!--?php echo strftime("%d-%m-%Y", strtotime($gepost_op)) ?--></td>

                                </tr>

                            </tbody></table></td>

                          </tr>

                          <tr>

                            <td class="lineblauwnieuws"><br>

                              <!--?php echo $nieuws ?--></td>

                          </tr>

                          <tr>

                            <td class="grijs11" height="35" valign="top">&nbsp;</td>

                          </tr>

                           <!--?php

                            }

                        ?-->

                          <tr>

                            <td><a class="grijs11link" onclick="show('alles_sectie');">klik hier voor meer nieuwsjes...</a></td>

                          </tr>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/09/2015 23:38:47 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/09/2015 23:39:58
Quote Anchor link
Dit is geen PHP-tag waarmee je PHP-script mee opent: <!--?php
Sluiten doe je ook niet met dit: ?-->

De enige echte PHP-tags voor openen en sluiten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

// en

?>


Verder staan er ook regels PHP midden in je HTML, die zullen ook nooit worden uitgevoerd.
Gewijzigd op 01/09/2015 23:46:34 door - Ariën -
 
Lucas Van Loo

Lucas Van Loo

02/09/2015 12:06:16
Quote Anchor link
;/
Gewijzigd op 02/09/2015 12:07:30 door Lucas Van Loo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2015 14:58:24
Quote Anchor link
Lucas Van Loo op 02/09/2015 12:06:16:
;/

Wat wil je hiermee precies zeggen?
 

02/09/2015 15:11:29
Quote Anchor link
Deze omschrijving is trouwens ook vrij waardeloos:
Quote:
Er zit een fout in m'n php-documet, maar ik kan hem niet vinden. Wil iemand me aub helpen?

Vaak als er in technische zin een probleem is, is er een afwijking ten opzichte van het verwachte gedrag. Nu kunnen we wel helderziende proberen te spelen, maar wat zou de code eigenlijk moeten doen precies?

Het volgende is dan wat ook wel genoemd wordt 'jumping to conclusions':
Quote:
Ik heb zeer weinig kennis van PHP. Er zit een fout in m'n php-documet

Want als je er weinig kennis van hebt, hoe weet je dan dat er een fout zit in het php-documet?

Quote:
Het probleem is dat de browser de website niet correct leest. Het vraagt daardoor ook telkens de login van de ftp.

Er zijn dus twee afwijkingen:
1.) de browser leest de site niet goed
2.) er wordt steeds een FTP login gevraagd

Meestal kan de oplossing gevonden worden door steeds de vraag/vragen verder te specificeren en daarbij de vraag te stellen waarom dat zou moeten.

Dus:
1.A) Welke browser leest de site niet goed?
1.B) Wat gaat er precies fout?
1.C) Waardoor verwacht je dat het niet fout had moeten gaan?
1.D) Welke browser leest de site wel goed?

En voor 2:
2.A) Waarom zou het niet de login van een FTP moeten vragen?
2.B) Welke FTP server geeft aan dat er een login nodig is?
2.C) Wordt er altijd om een login gevraagd, of soms? Wanneer wel, wanneer niet?

Voor beide situaties is handig om te weten:
- Wat heb je zelf al geprobeerd om het probleem te verhelpen?
Gewijzigd op 02/09/2015 15:21:56 door
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

02/09/2015 16:52:33
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $nieuws = str_replace('<b>','<b>',$nieuws); ?>


Hier staat dus eigenlijk vervang <b> door <b>. Lijkt mij nogal zinloos?
 

02/09/2015 16:55:20
Quote Anchor link
Haha, daarvoor hebben we ook sleep() ;-)
 
Remco van der Velde

Remco van der Velde

03/09/2015 11:44:37
Quote Anchor link
An tje op 02/09/2015 16:55:20:
Haha, daarvoor hebben we ook sleep() ;-)


volgens mij bedoel je usleep, als het minstens een seconde duurt, zo? str_replace naar hetzelfde zou er iets mis zijn...
 

03/09/2015 15:01:21
Quote Anchor link
Je kunt ook TE technisch zijn, dat gaat soms ten koste van gevoel voor humor.. :)

P.S.: Hangt ook erg samen met je CPU power/temperatuur/kernen/sockettype, beschikbare resources, simultane processen, beschikbare continue geheugenblokken, eigenlijk ook de totale hoeveelheid RAM, lengte van $nieuws, bussnelheid, connectie met/netwerksnelheid van de server, en of de programmeur in kwestie even is afgeleid door z'n koffie die op de USB-koffiewarmhouder staat...
Gewijzigd op 03/09/2015 15:06:29 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.