Kan ik deze queries combineren als 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

21/12/2017 12:33:55
Quote Anchor link
Beide queries werken goed afzonderlijk, maar ik zou graag willen weten - daar ze nagenoeg hetzelfde zijn - of ik ze niet kan combineren als 1query ?

1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
sql="
        SELECT
            al.attribute_id, al.attribute_label,
            la.lightspeed_id
        FROM
            lightspeed_types lt
        JOIN
            attributes_categories ac
            ON ac.category_id = lt.category_id

        JOIN
            attributes_lang al
            ON al.attribute_id = ac.attribute_id
            AND al.lang_id = '".$lang."'
        LEFT JOIN
            lightspeed_attributes la
            ON la.attribute_id = ac.attribute_id
        WHERE
            la.lightspeed_id IS NULL ";



en 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
SELECT
            sl.spec_id, sl.specification_label,
            la.lightspeed_id
        FROM
            lightspeed_types lt
        JOIN
            specifications_categories sc
            ON sc.category_id = lt.category_id

        JOIN
            specifications_lang sl
            ON sl.spec_id = sc.spec_id
            AND sl.lang_id = '".$lang."'
        LEFT JOIN
            lightspeed_attributes la
            ON la.spec_id = sc.spec_id
        WHERE
            la.lightspeed_id IS NULL
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:28:01
 
Jan R

Jan R

21/12/2017 14:22:07
Quote Anchor link
misschien met Union
query1 Union query2 Union query 3 .....
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

21/12/2017 14:53:15
Quote Anchor link
Nee Union is niet goed, iig bedankt

Toevoeging op 21/12/2017 16:35:29:

Jan excuus voor mijn vorige reactie, ik heb me wat verder verdiept in UNION en heb de query nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
SELECT
    'att' as type,
    al.attribute_id, al.attribute_label label,
    la.lightspeed_id
FROM
    lightspeed_types lt
JOIN
    attributes_categories ac
    ON ac.category_id = lt.category_id

JOIN
    attributes_lang al
    ON al.attribute_id = ac.attribute_id
    AND al.lang_id = 'NL'
LEFT JOIN
    lightspeed_attributes la
    ON la.attribute_id = ac.attribute_id
WHERE
    la.lightspeed_id IS NULL
UNION
SELECT
    'spec',
    sl.spec_id, sl.specification_label label,
    la.lightspeed_id
FROM
    lightspeed_types lt
JOIN
    specifications_categories sc
    ON sc.category_id = lt.category_id

JOIN
    specifications_lang sl
    ON sl.spec_id = sc.spec_id
    AND sl.lang_id = 'NL'
LEFT JOIN
    lightspeed_attributes la
    ON la.spec_id = sc.spec_id
WHERE
    la.lightspeed_id IS NULL
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/12/2017 20:20:15
Quote Anchor link
Technisch wellicht mogelijk (immers het werkt), maar misschien wel lastig(er) te begrijpen en debuggen in de toekomst...
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/12/2017 20:55:57
Quote Anchor link
Yup, en je wint er niets mee. Je maakt je code alleen maar omslachtiger.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/12/2017 22:24:59
Quote Anchor link
Die UNION ziet er eigenaardig uit. De onderdelen van een UNION moeten precies dezelfde kolommen teruggeven, anders zal het niet werken.

Zou je eens kunnen beschrijven wat voor recordset je precies uit je database wilt halen en wat de structuur is van de tabellen die hierbij betrokken zijn?
 
Karin Verdonkschot

Karin Verdonkschot

22/12/2017 00:13:10
Quote Anchor link
Ben, bedoel je dat ik beter de 2 afzonderlijke queries had kunnen gebruiken.

Jan morgen zal ik dat bewerkstelligen, alvast bedankt voor alle moeite




Toevoeging op 22/12/2017 08:35:19:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
mysql> describe lightspeed_types;
+---------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+
| Field         | Type      | Null | Key | Default           | Extra                       |
+---------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+
| category_id   | int(9)    | NO   | MUL | NULL              |                             |
| lightspeed_id | int(11)   | NO   | PRI | NULL              |                             |
| updated_at    | timestamp | NO   |     | CURRENT_TIMESTAMP | on update CURRENT_TIMESTAMP |
+---------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+



Toevoeging op 22/12/2017 08:39:32:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
mysql> describe attributes_categories;
+--------------+---------------------+------+-----+---------+-------+
| Field        | Type                | Null | Key | Default | Extra |
+--------------+---------------------+------+-----+---------+-------+
| attribute_id | bigint(20) unsigned | NO   | MUL | NULL    |       |
| category_id  | int(11) unsigned    | NO   | MUL | NULL    |       |
| sort_order   | int(11)             | NO   | MUL | 0       |       |
+--------------+---------------------+------+-----+---------+-------+


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
mysql> describe attributes_lang;
+-----------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| Field           | Type                | Null | Key | Default | Extra          |
+-----------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| attribute_id    | bigint(20) unsigned | NO   | PRI | NULL    | auto_increment |
| lang_id         | varchar(2)          | NO   | PRI |         |                |
| attribute_label | varchar(250)        | NO   |     |         |                |
+-----------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
mysql> describe lightspeed_attributes;
+-------------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+
| Field             | Type      | Null | Key | Default           | Extra                       |
+-------------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+
| attribute_id      | int(9)    | YES  |     | NULL              |                             |
| spec_id           | int(9)    | YES  |     | NULL              |                             |
| lightspeed_id     | int(11)   | NO   | PRI | NULL              |                             |
| is_type_attribute | int(1)    | NO   |     | 0                 |                             |
| updated_at        | timestamp | NO   |     | CURRENT_TIMESTAMP | on update CURRENT_TIMESTAMP |
+-------------------+-----------+------+-----+-------------------+-----------------------------+



Toevoeging op 22/12/2017 08:41:18:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
mysql> describe specifications_categories;
+-------------+---------------------+------+-----+---------+-------+
| Field       | Type                | Null | Key | Default | Extra |
+-------------+---------------------+------+-----+---------+-------+
| spec_id     | bigint(20) unsigned | NO   | MUL | NULL    |       |
| category_id | int(11) unsigned    | NO   | MUL | NULL    |       |
| sort_order  | int(11)             | NO   | MUL | 0       |       |
+-------------+---------------------+------+-----+---------+-------+


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
mysql> describe specifications_lang;
+---------------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| Field               | Type                | Null | Key | Default | Extra          |
+---------------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+
| spec_id             | bigint(20) unsigned | NO   | PRI | NULL    | auto_increment |
| lang_id             | varchar(2)          | NO   | PRI |         |                |
| specification_label | varchar(250)        | NO   |     |         |                |
+---------------------+---------------------+------+-----+---------+----------------+




Toevoeging op 22/12/2017 08:43:20:

Dit is het resultaat van de UNION query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
+------+--------------+--------------------+---------------+
| type | attribute_id | label              | lightspeed_id |
+------+--------------+--------------------+---------------+
| att  |            1 | Opslagcapaciteit   |          NULL |
| att  |            2 | Productsoort       |          NULL |
| att  |            3 | Voor wie           |          NULL |
| att  |            4 | Flacon             |          NULL |
| att  |            5 | Test Geuren        |          NULL |
| att  |            7 | Test 2             |          NULL |
| spec |            1 | geluidsniveau (db) |          NULL |
| spec |            2 | vermogen (watt)    |          NULL |
| spec |            3 | Type               |          NULL |
| spec |            4 | Geurnoot           |          NULL |
+------+--------------+--------------------+---------------+


Toevoeging op 22/12/2017 08:44:54:

En zo schrijf ik het nu weg:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function createAttributes($lang){
        $attributes = $this->m_lightspeed->getAttributes(TRUE, strtoupper($lang));
        dump($attributes);
        foreach ($attributes as $value):
            
            $attribute = $this->api()->attributes->create([
                "title" => $value->label
            ]);
        
            if($value->type == 'att'):
                $this->m_lightspeed->saveAttributes($value->attribute_id, NULL, $attribute['id']);
            else:
                $this->m_lightspeed->saveAttributes(NULL, $value->attribute_id, $attribute['id']);    
            endif;

        endforeach;
        
        redirect('dashboard');
    }
 
Aad B

Aad B

23/12/2017 20:47:18
Quote Anchor link
Jan Koehoorn op 21/12/2017 22:24:59:
Die UNION ziet er eigenaardig uit. De onderdelen van een UNION moeten precies dezelfde kolommen teruggeven, anders zal het niet werken.
Deze opmerking is onjuist, doorgaans gaat het goed als het aantal kolommen per select maar gelijk is zodat de union klopt. De inhoud of kolomnamen hoeven niet hetzelfde te zijn, ook de tabel kan per per select in de union een andere zijn. Of dat zinvol is hangt af van de informatiebehoefte en datamodellering uiteraard. Daarnaast kan er wel een issue zijn met het datatype. Maar het kan werken!
Gewijzigd op 23/12/2017 20:50:20 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.