Kan maar 1 row lezen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:13:28
Quote Anchor link
Hey mensen,

ik ben bezig met een activation email code.

bijna alles werkt.
1 account kan ik activeren.
maar als een ander account aanmaak. kan ik hem niet activeren hij zegt dan dat ie de email niet kan vinden en de activationcode niet kan vinde. maar dat kan hij wel bijn mijn 1e account en mijn 2e account.
waarom niet???

Hopelijk kunnen jullie helpen.


activate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if (isset($_GET['succes']) == true && empty($_GET['succes']) == true) {
    echo '<h2>Thanks, we\'ve activated you\'re account...</h2>';
    echo '<p>And you\'re free to log in.</p>';
}
else if (isset($_GET['email'], $_GET['email_code']) == true) {
    $email      = trim($_GET['email']);
    $email_code = trim($_GET['email_code']);
    
    if (email_exists($email) == false) {
        $errors[] = 'Oops, something went wrong, and we couldn\'t find that email!';
    }
else if (activate($email, $email_code) == false) {
        $errors[] = 'We had some problems to activate you\'re account.';
    }

    
    if (empty($errors) == false) {
        echo '<h2>Oops...</h2>';
        echo output_errors($errors);
    }
else {
        header("Location: activate.php?succes");
    }
}
else {
    header("Location: index.php");
    exit();
}

?>


user.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
function activate($email, $email_code) {
    $email = mysql_real_escape_string($email);
    $email_code = mysql_real_escape_string($email_code);
    
    $query = mysql_result(mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email' AND email_code = '$email_code' AND active = 0"), 0);
    if ($query == 1) {
        mysql_query("UPDATE users SET active = 1 WHERE email = '$email'");
        return true;
    }
else {
        return false;
        echo $register_data['email'];
    }
}
function
register_user($register_data){
    array_walk($register_data, 'array_sanitize');
    $register_data['password'] = md5($register_data['password']);
    
    $fields = implode(', ', array_keys($register_data));
    $data = '\'' . implode('\', \'', $register_data) . '\'';
    
    mysql_query("INSERT INTO users ($fields) VALUES ($data)");
    
    mail($register_data['email'], 'M-Tutorial - Activation code!', "Hello " . $register_data['first_name'] . ",\n\nThanks for that you registerd on our website.\n\nTo activate you're account please click the link below.\n\nActivation code: http://localhost/tutorial/activate.php?email=" . $register_data['email'] . "&email_code=" . $register_data['email_code'] . "\n\nWe all thank you and wish you much enjoy to our website. Kind regards from the MTUT Crew.", 'From: [email protected]');
}
function
email_exists($email) {
    $email = sanitize($email);
    
    $query = mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email'");
    if (mysql_num_rows($query) == 0) {
        
    }
else {
        return (mysql_result($query, 0) == 1) ? true : false;
    }
}

?>


register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_GET['succes']) && empty($_GET['succes'])) {
    echo 'You\'ve been registerd succesfully.<br>Please activate you\'re account to log in on our website.';
}
else {
    if (empty($errors) == false) {
        echo output_errors($errors);
    }
else if (empty($_POST) == false && empty($errors) == true) {
        $register_data = array(
            'username' => $_POST['username'],
            'password' => $_POST['password'],
            'first_name' => $_POST['first_name'],
            'last_name' => $_POST['last_name'],
            'email_code' => md5($_POST['username'] + microtime()),
            'email' => $_POST['email']
        );

        register_user($register_data);
        header("Location: register.php?succes");
        exit();
    }

?>


general.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function email($to, $subject, $header) {
    mail($to, $subject, $body, 'From: [email protected]');
}

?>


Ik geef alleen de stukjes code mee de van belang zijn.!!.

En jaja ik doe het nog met mysql. dat is omdat ze het zo in de tutorial doen maar als het zover is verander ik het naar mysqli_... en ik gebruik ook nu nog even md5() om te hashen.
Gewijzigd op 25/06/2014 15:14:17 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:50:07
 
Erwin H

Erwin H

25/06/2014 15:20:07
Quote Anchor link
Volgens mij zit hier de fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return (mysql_result($query, 0) == 1) ? true : false;
?>

Wat je hier doet is testen of de waarde van de eerste kolom van de eerste rij gelijk is aan 1. Dat klopt dus alleen voor de gebruiker met id 1. Voor alle andere gebruikers klopt dat niet en dus kan je andere gebruikers nooit activeren.
Als je dit uit een tutorial hebt dan moet je die of weggooien.... of beter overtikken. Ik kan me niet voorstellen dat dit er zo in staat.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:23:30
Quote Anchor link
ik kan de video wel sturen maar moet ik dat dan veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return (mysql_result($query, 0) >= 1) ? true : false;
?>
 
Gerhard l

gerhard l

25/06/2014 15:29:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
function email_exists($email) {
    
  $query = mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '".mysql_real_escape_string($email)."'");
  if($query !== false){
    if (mysql_num_rows($query) == 1) {
      return true;
    }
  }

  return false;    
}

?>
Gewijzigd op 25/06/2014 15:31:22 door gerhard l
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:30:07
Quote Anchor link
Oke ik ga het even proberen dankje:)
 
Erwin H

Erwin H

25/06/2014 15:30:18
Quote Anchor link
Weet waar je me bezig bent (dat kan ik bijna bij elk topic hier wel zetten).
Je wilt helemaal niet weten wat de waarde is van die kolom, daar kan je namelijk helemaal niets mee. Wat mij betreft is die hele regel vreemd. Het enige wat je namelijk op dat moment kunt doen is testen of je een rij terug krijgt of niet (en dat doe je al in de eerdere conditie). Wat deze regel nog test is mij volkomen onduidelijk. Persoonlijk zou ik die hele else weggooien en alleen testen of er een rij terugkomt -> true, of dat er geen rij terug komt -> false.

Edit:
en dan kom je dus op wat Gerhard poste


Als dit zo in de tutorial staat dan weet je wat je er wat mij betreft mee kunt doen....
Gewijzigd op 25/06/2014 15:31:23 door Erwin H
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/06/2014 15:31:21
Quote Anchor link
Yes het werkt naja ik had dan die ik had gezegt. dat >= 1 werkt ook maar toch bedankt.:)
 
Gerhard l

gerhard l

25/06/2014 15:36:33
Quote Anchor link
Ik snap je laatste reactie niet helemaal, maar het moet gewoon == 1 zijn, ik denk niet dat je meerdere gebruikers op 1 emailadres hebt.
Maar fijn dat het werkt. Lees Erwin zijn reactie wel goed, over de werking van mijn stukje code en als die oude code inderdaad zo in je tutorial staat, kan je misschien beter een andere zoeken.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/06/2014 15:42:13
Quote Anchor link
Zou gaan debuggen.
Plaats hier en daar een controle om te kijken/controleren of het script wel die stappen zet die jij denkt. Kom je er vanzelf achter waar het fout gaat.

Mathieu Posthumus op 25/06/2014 15:13:28:
activate.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_GET['succes']) == true && empty($_GET['succes']) == true) {
?>

Wat is hier de bedoeling? Eerst controleren of $_GET['succes'] bestaat en dan controleren of die leeg is?
Mathieu Posthumus op 25/06/2014 15:13:28:
user.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function activate($email, $email_code) {
    $email = mysql_real_escape_string($email);
    $email_code = mysql_real_escape_string($email_code);
    
    $query = mysql_result(mysql_query("SELECT user_id FROM users WHERE email = '$email' AND email_code = '$email_code' AND active = 0"), 0);
    if ($query == 1) {
        mysql_query("UPDATE users SET active = 1 WHERE email = '$email'");
        return true;
    }
else {
        return false;
        echo $register_data['email'];
    }
}

?>

Misschien goed om code over meerdere regels uit te schrijven en dan te gaan debuggen.
Hoe ziet je SELECT-query er uit? Klopt dat met wat je verwacht?
Lukt de query ook daadwekelijk?
Wordt de update-query succesvol uitgevoerd?
Kun je eerst een return in een functie geven en daarna nog een echo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.