Kan op localhost wel gegevens invoeren in mysql, online niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sef Bogaerts

Sef Bogaerts

12/05/2011 12:40:24
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de afgelopen 2 weken er veel op deze site gevonden wat mij geholpen heeft, daarvoor dank!

Echter loop ik nu tegen een probleem op waar ik geen oplossing hier voor kan vinden (of heb er overheen gekeken) en google kan mij ook al niet helpen.

Ik heb mijn project nu online gezet en alles doet het, behalve het invoeren in de database.

Het uitlezen lukt wel, dus de verbinding met de database is niet het probleem.

Dus kort samengevat:
-site doet het
-uitlezen uit database lukt (via phpmyadmin ingevoerd)
-database precies het zelfde als op localhost
-invoeren via dit of welk script dan ook (zelfde methode van posten) lukt niet

Hier is de code:

Quote:
<form action="plaatsbericht.php" method="POST">
<table border="1">
<tr>
<td>Voorletters: </td>
<td><input type="text" name="voorletters">
</td></tr>
<tr>
<td>Voornaam: </td>
<td><input type="text" name="voornaam">
</td></tr>
<tr>
<td>Achternaam: </td>
<td><input type="text" name="achternaam">
</td></tr>
<tr>
<td>Geboorte datum: </td>
<td><input type="text" name="geboortedatum">
</td></tr>
<tr>
<td>Telefoon thuis: </td>
<td><input type="text" name="telefoonthuis">
</td></tr>
<tr>
<td>Telefoon mobiel: </td>
<td><input type="text" name="telefoonmobiel">
</td></tr>
<tr>
<td>E-mail adres: </td>
<td><input type="text" name="e-mailadres">
</td></tr>
<tr>
<td>Woon adres: </td>
<td><input type="text" name="woonadres">
</td></tr>
<tr>
<td>Postcode: </td>
<td><input type="text" name="postcode">
</td></tr>
<tr>
<td>Plaats: </td>
<td><input type="text" name="plaats">
</td></tr>
<tr>
<td>Datum in dienst: </td>
<td><input type="text" name="datumindienst">
</td></tr>
<tr>
<td>Voorkeurs uren per week: </td>
<td><input type="text" name="voorkeursurenperweek">
</td></tr>
<tr>
<td><font color=white>.</font></td><td><input type="submit" value="plaats nieuwe medewerker">
</td></tr>
</table>
</form>


en plaatsbericht.php:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if( strlen($_POST['voornaam']) < 1 || strlen($_POST['voorletters']) < 1 || strlen($_POST['achternaam']) < 1 || strlen($_POST['geboortedatum']) < 1 || strlen($_POST['telefoonthuis']) < 1 || strlen($_POST['telefoonthuis']) < 1 || strlen($_POST['e-mailadres']) < 1  || strlen($_POST['woonadres']) < 1 || strlen($_POST['postcode']) < 1 || strlen($_POST['plaats']) < 1 || strlen($_POST['datumindienst']) < 1 || strlen($_POST['voorkeursurenperweek']) < 1)
{

  echo("U heeft te weinig gegevens ingevuld. Ga terug.");
}

else
{
  $db = mysql_connect($host,$user,$pass);
  mysql_select_db($database);
  
          $voornaam= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['voornaam']));
        $voorletters= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['voorletters']));
        $achternaam= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['achternaam']));
        $geboortedatum= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['geboortedatum']));
        $telefoonthuis= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['telefoonthuis']));
        $telefoonmobiel= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['telefoonmobiel']));;
        $emailadres= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['e-mailadres']));
        $woonadres= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['woonadres']));
        $postcode= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['postcode']));
        $plaats= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['plaats']));
        $datumindienst= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['datumindienst']));
        $voorkeururen= mysql_escape_string(strip_tags($_POST['voorkeursurenperweek']));

  $query = "INSERT INTO medewerkers VALUES ('', '$voornaam', '$voorletters', '$achternaam', '$geboortedatum', '$telefoonthuis', '$telefoonmobiel', '$emailadres', '$woonadres', '$postcode', '$plaats', '$datumindienst', '$voorkeururen')";

  mysql_query($query);

  header("Location: /medewerkers.php");
}

?>



bij voorbaat dank,

Sef
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:56:43
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/05/2011 12:43:09
Quote Anchor link
mak eerst eens een goede foutafhandeling
Gewijzigd op 12/05/2011 12:43:19 door Vincent Huisman
 
John D

John D

12/05/2011 13:08:50
Quote Anchor link
$host,$user,$pass niet gevuld??
'$voornaam' etc <- Variabelen buiten quotes zetten (dit kan ook op localhost nooit goed gewerkt hebben....)
Gewijzigd op 12/05/2011 13:10:29 door John D
 
Maikel  B

Maikel B

12/05/2011 13:43:19
Quote Anchor link
$db = mysql_connect($host,$user,$pass);
mysql_select_db($database);


Waar maak je de $host,$user,$pass en $database variabelen aan?
 
Johnny hertogs

johnny hertogs

12/05/2011 15:20:05
Quote Anchor link
Volgens mij ligt het aan wat maikel zegt
 
Bram Boos

Bram Boos

12/05/2011 15:25:48
Quote Anchor link
Is het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
INSERT INTO
    blaat
(
dit,
is,
mijn,
query
)
VALUES
(
'blaat',
'bleart',
'bleeeert',
'blaaeeert'
)

ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
    blaat
VALUES
(
'blaat',
'bleart',
'bleeeert',
'blaaeeert'
)


Verder moet je een goede foutafhandeling inbouwen zoals Vincent al zei. Op die manier voorkom je fouten...
 
Sef Bogaerts

Sef Bogaerts

16/05/2011 08:47:17
Quote Anchor link
Dank voor alle reacties,

Ik ben dit weekend niet thuis geweest, dus zal er nu naar kijken.

$host,$user,$pass en $database staan in includes/config.php

die ik zo aanhaal:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php session_start();
include('includes/config.php');?>


Toevoeging op 16/05/2011 09:37:02:

Ik heb de variabelen buiten de quotes gezet, maar het resultaat blijft niks.

foutafhandeling ben ik onbekend mee, eigenlijk altijd maar gewoon aangekloot tot dat het werkt. Dus ik ga eerst nog proberen wat Bram zei.

Mocht iemand nog andere suggesties hebben hoor ik die graag!

Bij voorbaat dank,

Sef
Gewijzigd op 16/05/2011 08:48:11 door Sef Bogaerts
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.