kan waarde uit $row niet tonen op scherm

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry H Arends

Harry H Arends

12/09/2017 20:13:43
Quote Anchor link
Ik loop tegen een voor mij vreemd probleem aan n.l.
Ik lees een record uit een tabel en print deze met print_r($row) opdracht en zie dan
Quote:
Array
(
[pk_user] => 1234567894
[usr_email] => [email protected]
[usr_fullname] => Harry H. Arends
[usr_firstname] => Harry H.
[usr_surname] => Arends
[usr_name] => gharryh1957
[password] => a25d8fb18247b623a828498da5078cc2c39cf6364d52989289c7568f53dc4193
[usr_street] => Bonairestraat 13
[usr_streetextra] => 0
[usr_zip] => 7521VG
[usr_city] => Enschede
[usr_birthday] => 0000-00-00
[country_code] => NL
[usr_country] => Netherlands
[usr_ip] =>
[usr_nmb_logins] => 0
[usr_signup_date] => 2017-09-11 19:17:57
[usr_userid] =>
[usr_confirm_hash] => 756245e2a3a15b514b83de6b2e4f33d9b1c44e610b9b1a700f5d8e8917d236b1
[usr_is_confirmed] => 0
[usr_resetpassword_hash] =>
[usr_is_blocked] => 0
[usr_is_admin] => 0
)
dus het record is gelezen en aanwezig. Nu wil ik één waarde eruit tonen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
            Welkom <?php $row[usr_fullname];
            echo '<pre>'; print_r($row);echo '</pre>'; ?>
en krijg dan deze foutmelding
Quote:
Notice: Use of undefined constant usr_fullname - assumed 'usr_fullname' in /home/harry-arends.nl/public_html/event_2018/php/confirm.php on line 70
pas ik het aan met single quotes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$row['usr_fullname'];
wordt er niets getoond,vreemd
Gewijzigd op 12/09/2017 20:14:45 door Harry H Arends
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:18:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2017 20:19:37
Quote Anchor link
echo ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/09/2017 08:36:43
Quote Anchor link
Welkom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $row["usr_fullname"]; ipv Welkom [code]<?php $row[usr_fullname];
 
E vH

E vH

13/09/2017 09:17:29
Quote Anchor link
Jacco; TS geeft al aan dat wanneer hij de single quotes gebruikt er niks getoond word.
Zoals Ariën al aangeeft, ontbreekt er een echo ;-)

Edit:
Als ik mij niet vergis; kan het wel zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Welkom <?=$row['usr_fullname']; ?>

Dan zou short_open_tag op enabled moeten staan, dit is sinds PHP 5.4.0 standaard actief

Edit: Zie tevens: http://www.php.net/manual/en/language.basic-syntax.phpmode.php
"Starting with PHP 5.4, short echo tag
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= is always recognized and valid, regardless of the short_open_tag setting. "
Gewijzigd op 13/09/2017 10:29:21 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2017 10:13:30
Quote Anchor link
<?= is inderdaad vanaf 5.4.0 los gehaald van de instelling 'short_open_tag'.

Verder raad ik mensen aan om in andere gevallen altijd <?php te gebruiken, voordat door een serverfout je code op straat ligt.

Met <?= kan je direct een string echo'en in PHP. Handig in blokken met HTML en templates dus. Maar een echo kan natuurlijk ook.
Gewijzigd op 13/09/2017 10:19:04 door - Ariën -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/09/2017 13:05:00
Quote Anchor link
Elmar vH op 13/09/2017 09:17:29:
Jacco; TS geeft al aan dat wanneer hij de single quotes gebruikt er niks getoond word.
Zoals Ariën al aangeeft, ontbreekt er een echo ;-)


Zag het inderdaad later (iets met te snel lezen :P) maar had geen tijd om het te corrigeren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.