Kant en klare code werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 09:50:41
Quote Anchor link
Eerst wil ik meedelen dat wamp server niet geinstalleert kan worden op mijn laptop
heb alles geprobeert niks werkt er

krijg dat CLI niet werkt en daarna apache niet

nou:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>
<head>
<title>Hallo Wereld</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta name="generator" content="HAPedit 3.1">
<?php
include('db.php');
?>

</head>
<body>
<?php
print ("Hallo Wereld");
?>

</body>
</html>
Het db.php bestand.
<?php
$db
= mysql_connect('localhost','root', '');
mysql_select_db('VOORBEELD');
?>


deze code voeg ik in Hapedit

Warning: include(db.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php on line 7

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'db.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php on line 7
Hallo Wereld Het db.php bestand.

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]


Wie kan mij helpen

Graag advies
Gewijzigd op 18/10/2010 10:12:02 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 06:53:27
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

18/10/2010 10:10:40
Quote Anchor link
[quote] tags hoef je niet te gebruiken, [.code.] (zonder puntjes) tags werken ook.

Quote:
Warning: include(db.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php on line 7


Dit betekend dat het bestand C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php niet bestaat.

Quote:
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'db.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php on line 7


db.php kon niet geopend worden. Kijk na of de paden kloppen enz
Gewijzigd op 18/10/2010 10:11:10 door Dalando De Zuil
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

18/10/2010 10:55:52
 
Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 11:00:49
Quote Anchor link
wat bedoelen ze dan met een afzonderlijk bestand, dat moet ik toch maken met db?

in dat boek staat, dat ik is deze opteslaan in een afzonderlijk bestand

graag advies

alvast bedankt voor jullie reacties
 
Niek s

niek s

18/10/2010 11:10:18
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 18/10/2010 10:10:40:
[...]
Dit betekend dat het bestand C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php niet bestaat.


En alweer fout.
Die melding betekent dat "een pagina" niet geopent kon worden. En dat de include gedaan (of beter: geprobeerd) is vanaf "C:\Users\jeroen\Desktop\Voor Docent\LOI\PHP 5\usb webserver\root\hello.php".
Verder is het gewoon engels, en geen geheimtaal?

Quote:
wat bedoelen ze dan met een afzonderlijk bestand, dat moet ik toch maken met db?

in dat boek staat, dat ik is deze opteslaan in een afzonderlijk bestand

graag advies

alvast bedankt voor jullie reacties


Je moet wel zorgen dat de db.php in dezelfde map staat als de hello.php. Anders gaat die include niet werken op die manier.
Het alternatief is om het volledige path op te geven naar de db.php, als je deze echt in een andere map wilt hebben.
Gewijzigd op 18/10/2010 11:11:28 door niek s
 
Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 11:16:15
Quote Anchor link
maar: wat is zo'n db bestand?

een lege pagina of is het meer?

Toevoeging op 18/10/2010 11:20:55:

DOM DOM DOM DOM DOM

ik had geen apparte pagina gemaakt

Toevoeging op 18/10/2010 11:30:30:

maargoed, snap niet, in dat db bestand roep je je gemaakte database aan, maar je ziet alleen tekst
en in myadmin verandert ook niiks
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 11:37:51
Quote Anchor link
Je maakt verbinding met de database in het db.php bestand, en in het "hallo wereld.php" bestand zeg je "Hallo Wereld". Je verandert niks in de database, je toont gewoon tekst.

Ps. Myadmin zegt mij niks is dat hetzelfde als PhpMyAdmin?
 
Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 11:41:18
Quote Anchor link
ja precies dat bedoel ik !!

Srry voor mijn onduidelijke uitleg... maar wat bedoelen ze met switchen tussen php en html ?
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 14:21:37
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp, wil je tekst in de database toevoegen.
Dat gaat simpel met sql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
include("db.php");
$sql =
"
INSERT INTO  tabelnaam (
colom1,
colom2,
colom3
)
VALUES (
'Info voor colom1' ,  'Info voor colom2',  'Info voor colom3');"
;
if(!mysql_query($sql))
{

    echo 'De query <br /><sup>'.$sql.'</sup><br /> is fout uitgevoert, de error: '.mysql_error();
}

?>

<html>
<head>
<title>Hallo Wereld</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta name="generator" content="HAPedit 3.1">
</head>
<body>
<?php
print ("Hallo Wereld");
?>

</body>
</html>
 
Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 14:24:49
Quote Anchor link
ik moet in html uitleggen wat ik gedaan heb :S
 
Niek s

niek s

18/10/2010 15:26:30
Quote Anchor link
Huiswerk dus?
 
Kevin plum

kevin plum

18/10/2010 16:05:21
Quote Anchor link
nee.. dit is uit een boek

zo herrinner ik me wat ik gedaan heb

het complete handboek php 5
 
Niek s

niek s

18/10/2010 17:29:51
Quote Anchor link
dan doe je dat toch ?
 
Carlo  boy

carlo boy

18/10/2010 18:16:20
Quote Anchor link
Niek s op 18/10/2010 17:29:51:
dan doe je dat toch ?


Persies
 
Kevin plum

kevin plum

19/10/2010 07:37:33
Quote Anchor link
Beste, ik snap dat u het zo vanzelf sprekend vind, maar ik snap niet precies wat ze daarmee bedoelen

bedoelen ze html: // in dit php script wordt een forum afgebeeld

of dit forum is in php geschreven en dan nog alle toeters en bellen van database en dergelijke

ik zal de zin letterlijk overtypen, misschien dat u beter begrijpt wat ze bedoelen

Druk telkens in iedere modus af welke stap u gezet heeft, dus: HTML 1, php 1,Druk telkens in iedere modus af welke stap u gezet heeft, dus: HTML 1, php 1,

Graag advies
 
John D

John D

19/10/2010 09:31:24
Quote Anchor link
Beste Jeroen, ik adviseer om met je leraar om de tafel te gaan zitten en uitleg te vragen. Het lijkt erop dat dit enigszins te complex voor je is om het via dit forum te doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.