Keuze tussen sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Kristof

Kristof

22/03/2006 12:35:00
Quote Anchor link
is er een manier om een keuze te maken tussen sessies?
Bijvoorbeeld:
als ik op 'Volgende' klik moet hij:
$_SESSION['een']=$_SESSION['drie']+1;
$_SESSION['twee']=$_SESSION['een']+1;
$_SESSION['drie']=$_SESSION['een']+2;
doen
Als ik op 'Vorige klik' moet hij:
$_SESSION['een']=$_SESSION['een']-3;
$_SESSION['twee']=$_SESSION['een']+1;
$_SESSION['drie']=$_SESSION['een']+2;
doen


Het script waarover ik het heb is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
  
$url
= 'http://www.mijnsite.com/foto';
$urlimg = 'http://www.mijnsite.com/foto';

$tar = '_blank';
$x = '300';
$y = '250';


session_start();  
if (!isset($_SESSION['een']) && !isset($_SESSION['twee']) && !isset($_SESSION['drie']))  
{
  
$_SESSION['een']=1;  
$_SESSION['twee']=2;
$_SESSION['drie']=3;
}
else{  
$_SESSION['een']=$_SESSION['drie']+1;
$_SESSION['twee']=$_SESSION['een']+1;
$_SESSION['drie']=$_SESSION['een']+2;  

}

echo ('<table align=center><tr><td><a href='.$url.''.$_SESSION['een'].'.jpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['een'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['twee'].'.jpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['twee'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['drie'].'.jpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['drie'].'.jpg width='.$x.'></a></td></tr></table>');

echo('<table align=center><tr><td><a href="#" onClick="history.go(0)">Vorige</a></td>');
echo('<td><a href="#" onClick="history.go(0)">Volgende</a></td></tr></table>');


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 07:50:32
 

22/03/2006 12:48:00
Quote Anchor link
$_SESSION is een array die te beneaderen binnen een sessie. Je kan niet (technisch gezien niet helemaal waar)
springen van sessie naar sessie.

Wat jij wil is echter bepaalde waarde uit de $_SESSION halen plaatsen.

Mooiste oplossing is om van Volgende en Vorige knoppen te maken op een form.

Andere oplossing:

Verwijder de javascript on click

Href roept zichzelf ($PHP_SELF) aan met CGI waardes in URI

zoiets dus
href = "$PHP_SELF&amp;klik=vorige_geklikt"

Je kan dan $_GET['klik] afvragen (if of switch) in je script.
 
Kristof

Kristof

22/03/2006 12:50:00
Quote Anchor link
mmm, ik begrijp niet echt veel van wat je zegt.
Ben nog maar beginner :-)
Ik was idd ook aan het denken aan een form oplossing, met knoppen dan ofzo.
Maar ik ben er nog niet echt uitgeraakt.
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 12:59:00
Quote Anchor link
Maak een formuliertje.
 
Kristof

Kristof

22/03/2006 13:01:00
Quote Anchor link
zo ver was ik nou ook net geraakt.
ik heb intussen de knoppen vervangen door:
echo('<form> <SELECT NAME="keuze">
<OPTION VALUE="prev">Vorige</OPTION>
<OPTION VALUE="next">Volgende</OPTION>
</SELECT>
</form>');

Nu moet ik nog uitzoeken hoe ik het form kan gebruiken.
Enige hulp is welkom.
 
Kalle P

Kalle P

22/03/2006 13:20:00
Quote Anchor link
opzetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form name="form" method="post" action="<? echo $PHP_SELF; ?> ">
<table>
 <tr>
     <td><input type="submit"  name="submit" value="Vorige"></td>
 </tr>
 </table>
</form>
 
Kristof

Kristof

22/03/2006 13:39:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt bij jouw opzet waarvoor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $PHP_SELF; ?>

dient.
Ik heb het proberen op te zoeken bij php.net, maar kon het daar niet terugvinden

Kan je me zeggen wat ik hier fout doe?
Ik zie enkel de buttons
Zou het op deze manier kunnen werken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
  
$url
= 'http://www.mijnsite.com/foto';
$urlimg = 'http://www.mijnsite.com/foto';

$tar = '_blank';
$x = '300';
$y = '250';

echo('<html>
<head>
</head>
<body>
<form><INPUT NAME="Vorige" TYPE="submit" VALUE="Vorige" /><BR />
<INPUT NAME="Volgende" TYPE="submit" VALUE="Volgende" /><BR />
</form>'
);

if (isset($_POST['Vorige'])) {
session_start();  
if (!isset($_SESSION['een']) && !isset($_SESSION['twee']) && !isset($_SESSION['drie']))  
{
  
$_SESSION['een']=1;  
$_SESSION['twee']=2;
$_SESSION['drie']=3;
}
else{  
$_SESSION['een']=$_SESSION['een']-3;
$_SESSION['twee']=$_SESSION['een']+1;
$_SESSION['drie']=$_SESSION['een']+2;  

}

echo ('<table align=center><tr><td><a href='.$url.''.$_SESSION['een'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['een'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['twee'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['twee'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['drie'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['drie'].'.jpg width='.$x.'></a></td></tr></table>');
}

if (isset($_POST['Volgende'])) {
session_start();  
if (!isset($_SESSION['een']) && !isset($_SESSION['twee']) && !isset($_SESSION['drie']))  
{
  
$_SESSION['een']=1;  
$_SESSION['twee']=2;
$_SESSION['drie']=3;
}
else{  
$_SESSION['een']=$_SESSION['drie']+1;
$_SESSION['twee']=$_SESSION['een']+1;
$_SESSION['drie']=$_SESSION['een']+2;  

}

echo ('<table align=center><tr><td><a href='.$url.''.$_SESSION['een'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['een'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['twee'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['twee'].'.jpg width='.$x.'></a></td>');
echo ('<td><a href='.$url.''.$_SESSION['drie'].'.mpg target='.$tar.'><img src='.$urlimg.''.$_SESSION['drie'].'.jpg width='.$x.'></a></td></tr></table>');
}


?>
 

22/03/2006 13:52:00
Quote Anchor link
$PHP_SELF is een beetje een oude manier van het aanroepen van de url van de huidige pagina.

Meer up-to-date is $_SERVER['PHP_SELF'];
 
- SanThe -

- SanThe -

22/03/2006 13:53:00
Quote Anchor link
session_start();

Zet dit in ieder geval bovenin je script en niet steeds na een if().
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/03/2006 13:58:00
Quote Anchor link
en ik krijg in php versie 5.1.2 een error wil ik

$ip = ['REMOTE_ADDR']; gebruiken dus daarom moet ik het zo gebruiken:

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

dan doet ie het wel terwijl de eerste optie in php versie 4.3.0 wel gewoon werkt:S


groetjes mebus!
 
Kristof

Kristof

22/03/2006 14:05:00
Quote Anchor link
Bij mij werkt geen één van de twee, dus heb er gewoon de naam van het bestand geschreven en nu werkt alles feilloos.

Hartelijk bedankt allemaal!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.