Keuzelijst als submit?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

19/08/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Normaal verzend je een formulier met een submit button. Is het ook mogelijk via een keuzelijst dus zodra er een keuze is gemaakt hij het form. verzend?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:13:54
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Ja hoor. Gewoon op het onchange event van de select het form submitten. Mocht je het niet snappen geef ff een seintje, dan maak ik een voorbeeld.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

19/08/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Je had het al verwacht dus laat maar eens een stukje zien
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 17:34:00
Quote Anchor link
Submit form on select onchange

Let wel: ik doe het op de nette manier, met event registering. Zo heb je geen JavaScript in je (X)HTML. Je hebt dus ook het bestand addeventlistener.js nodig.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

19/08/2007 17:39:00
Quote Anchor link
Dit is nog erg nieuw dus zal er eens mee aan de slag gaan. Kan ik in jouw voorbeeld de uitkomst weer gebruiken om gegevens uit een database te halen, bv als keuze 1 is hij de gegevens met ID1 eruit haalt want dat is eigenlijk mijn bedoeling?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/08/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Ja, tuurlijk! Na verzenden van het formulier is $_POST['select1'] beschikbaar, met eventueel een waarde erin. Die kun je gebruiken in je PHP.
 
Ed Wisseborn

Ed Wisseborn

19/08/2007 18:44:00
Quote Anchor link
Jan je bent weer eens bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.