Kijk welk cijfer het meeste voorkomt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 14:43:24
Quote Anchor link
Stel nu ik heb de cijfers

4 1 2 4 3 4 1 4

4 komt dus het meeste voor... hoe kan ik dat checken met php?

dus eigenlijk het aantal gelijke cijfers tellen.
Gewijzigd op 13/11/2010 14:49:21 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:17:19
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 14:53:00
Quote Anchor link
zoekt en gij zult vinden en met een beetje fantasie dan ook tot een oplossing kunnen komen:
php: count array values
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 14:54:25
Quote Anchor link
bedankt noppes, mijn cijfers staan netjes in een array. Hoe kan ik nu tellen welk het meeste heeft?

Array ( [1] => 1 [2] => 3 [4] => 4 [3] => 1 )

4 heeft het meeste
Gewijzigd op 13/11/2010 14:58:42 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 15:09:38
Quote Anchor link
Heb je nu daadwekelijk geen fantasie? De array die je terug krijgt van array_count_values is naar mijn weten gesorteerd van hoog naar laag en de index key is de waarde van het getal waarop de count heeft plaats gevonden.

max kan je voeren aan de search wat dan weer de key oplevert
Gewijzigd op 13/11/2010 15:12:05 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 15:12:39
Quote Anchor link
nee noppes, ik heb het niet.. Ik snap niet hoe ik nu de 4 kan echoën.
het cijfer dat het meeste voorkomt staat inderdaad eerst. Maar hoe kan ik dat nu weergeven?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 15:17:46
Quote Anchor link
Wel redelijkerwijs dien je toch wel geleerd te hebben hoe je kan bepalen wat de maximale waarde is en hoe je dan uitzoekt welke index-key erbij hoort.
Gewijzigd op 13/11/2010 15:19:01 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 15:20:27
Quote Anchor link
ja ik denk dat ik het weet $array['1']

bedankt noppes.
Gewijzigd op 13/11/2010 15:21:01 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 15:35:33
Quote Anchor link
Nee $array[1] levert in jouw voorbeeld 1 op en niet de gewenste vier!

Bekijk nu eens op php.net:
http://nl.php.net/array_count_values
http://nl.php.net/max
http://nl.php.net/manual/en/function.array-search.php

en bedenk dan hoe je die tesamen kunt gebruiken om het gewenste antwoord te krijgen
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 15:57:47
Quote Anchor link
Ja ik had het al door..

Ik heb je linken doorzocht. maar ik vind de oplossing maar niet.. xs
Ik snap de combinatie niet.
Gewijzigd op 13/11/2010 15:57:57 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 16:04:33
Quote Anchor link
Schrijf je gedachtengang dan eens op!

Wat is de eerste stap, wat is de 2de stap en wat is de derde stap. - hoewel dit alles al voorgekauwd is -


Let wel er zijn uiteraard ook andere oplossingen mogelijk.........
Gewijzigd op 13/11/2010 16:05:42 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 16:11:16
Quote Anchor link
Noppes ik heb echt geen idee..

Stap 1: zet getallen in array
stap 2: array_count_values($array)
Satp 3: haal getal dat het meeste voorkomt uit de array (=> waar het getal achter de pijl het hooste is.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 16:17:21
Quote Anchor link
Oke in jouw gedachtengang 4 stappen

stap 1: ok
stap 2: ok
stap 3: ok met een vraagteken
stap 4: jou nog onbekend

bestudeer de gegeven functies, ik heb ze hopelijk niet voor de kat z'n kut gepost
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 16:25:09
Quote Anchor link
wat ben ik met de array_search?

Noppes, ik zit me nu al een tijd suf te lezen op je linken... Ik kan het niet vinden!
Je zegt dat ik moet combineren maar ik snap niet wat.
Gewijzigd op 13/11/2010 16:27:27 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 16:28:44
Quote Anchor link
wat staat er op php.net geschreven dat die functie zal moeten doen, of wat kan je uit de voorbeelden afleiden.

je kan de gegeven functies nesten

uiteraard mag je ook al je freubeltje erbij posten, dan kunnen we code technisch ook het voortschreidend inzicht volgen
Gewijzigd op 13/11/2010 16:30:38 door Noppes Homeland
 
- Mark -

- Mark -

13/11/2010 16:31:04
Quote Anchor link
@Jasper, Heb je toevallig problemen met de engelse taal? Als je elke link hebt bekeken moet het toch direct duidelijk zijn geweest. Dit zou nog niet eens iets met logica te maken mogen hebben.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 16:31:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$array
= array(    $_POST['button1'],
        $_POST['button2'],  
        $_POST['button3'],
        $_POST['button4'],
        $_POST['button5'],
        $_POST['button6'],
        $_POST['button7'],
        $_POST['button8']);
$tel_array = array_count_values($array);
            
print_r($tel_array);
$afdeeling = $tel_array['1'];

if($tel_array['1'] == $_POST['button9'])
            {
    
                echo 'but9';
                $afdeeling = $tel_array['2'];
            }

            echo $tel_array['1'].'en'.$tel_array['2'];
            if($tel_array['1'] == $tel_array['2'])
            {

                echo '2 is nog';
                $afdeeling = $_POST['button8'];
            }

echo $afdeeling;
?>
Gewijzigd op 13/11/2010 16:32:44 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 16:34:05
Quote Anchor link
waar komt die index key '1' nu opeens vandaan, je weet toch onderhand dat die nu juist de grote onbekende is.

en wat na de array count gebeurt is een vraagteken
Gewijzigd op 13/11/2010 16:36:21 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 16:36:15
Quote Anchor link
ja

Toevoeging op 13/11/2010 16:38:58:

ik zal proberen met dit
->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

function count_repeat_values($needle, $haystack){
    
    $x = count($haystack);
    
    for($i = 0; $i < $x; $i++){
        
        if($haystack[$i] == $needle){
            $needle_array[] = $haystack[$i];
        }
    }

    
    $number_of_instances = count($needle_array);
    
    return $number_of_instances;
}


echo count_repeat_values('a', $array);


?>


Toevoeging op 13/11/2010 16:44:52:

Het enige wat ik kan weergeven is dit:
Array ( [2] => 1 [4] => 3 [3] => 3 [1] => 1 )
Gewijzigd op 13/11/2010 16:37:36 door Jasper DS
 
- Mark -

- Mark -

13/11/2010 16:45:13
Quote Anchor link
Kun je ons niet even vertellen wat je aan het maken bent. of beter gezegd, aan het proberen bent?

En probeer eens commentaar in je script te zetten. Dat is gemakkelijker voor ons en voor jezelf als je er later op terug kijkt. Je hebt dan ook direct je gedachtengang in je script staan. Het is dan meestal veel gemakkelijker om fouten eruit te halen.
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 16:47:33
Quote Anchor link
Dus er is een formulier met radiobuttons (verschillende groepjes)
dus per groepje word er een cijfer aangeduid. Nu wil ik weergeven welk cijfer het meeste is aangeduid.

dus
vraag1
antwoord1
antwoord1
antwoort1

vraag2
antwoord 2
antwoord 2
antwoord 2

en zo nog enkele vragen.

Als er dan op submit gedrukt word wil ik weten welk antwoord het meeste is aangeklikt.
(zoals in een soort vragenlijst, dat je zo achteraan kan gaan kijken wat je bent)
Gewijzigd op 13/11/2010 16:52:45 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/11/2010 16:50:47
Quote Anchor link
Je hebt geschreven dat stap 3 is:
"haal getal dat het meeste voorkomt uit de array"

daarop reageerde ik met ok, met een vraagteken

var_dump($tel_array)
Array ([4] => 4
[2] => 3
[1] => 1
[3] => 1 )

je bent op zoek naar: [4] => 4 en je wilt in feite de key waarde hebben

Hoe zal je dat nu kunnen doen met de overige overgebleven functies:
- max
- array_search
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.