Kijken of Cookies enabled

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Vereyken

Hans Vereyken

23/01/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb volgende code om te kijken of cookies gebruikt kunnen worden. De eerste keer dat ik deze pagina bezoek geeft hij steeds 'Geen koekjes', als ik dan refresh is het 'Koekjes OK' . Ik vermoed dat het ik te snel uitlees na het opslaan van de cookie en dat hij daarom niks teruggeeft, de tweede keer staat de cookie van de eerste keer er nog en is het dus wel ok. Maar hoe moet ik dit oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php    
setcookie ('cookie','yes');
if (!$_COOKIE['cookie']) {
    echo "Geen koekjes";
}
else {
    echo "Koekjes OK";
}

?>


Dank bij voorbaat!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:50:07
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

23/01/2009 11:03:00
Quote Anchor link
bron php.net/cookie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// set the cookies
setcookie("cookie[three]", "cookiethree");
setcookie("cookie[two]", "cookietwo");
setcookie("cookie[one]", "cookieone");

// after the page reloads, print them out
if (isset($_COOKIE['cookie'])) {
    foreach ($_COOKIE['cookie'] as $name => $value) {
        echo "$name : $value <br />\n";
    }
}

?>

Quote:

Return Values

If output exists prior to calling this function, setcookie() will fail and return FALSE. If setcookie() successfully runs, it will return TRUE. This does not indicate whether the user accepted the cookie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.