Kijken of een user bestaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dion

Dion

10/03/2007 22:54:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen .
Ik ben bezig met mijn site en ik wil een registreer systeem maken.
ik wil stuit nu op het volgende probleem.
Wanneer ik nu een user aanmaak houdt hij er geen rekening mee dat de user wel al eens zou kunnen bestaan. Ik wil graag weten hoe ik zo'n check kan maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:13:12
 
Willem-Aart

Willem-Aart

10/03/2007 22:58:00
Quote Anchor link
Opzich zou het vrij handig zijn als we weten hoe jij de gegevens opslaat. In een database, of plain text bestanden ?
 
Dion

Dion

10/03/2007 22:58:00
Quote Anchor link
In een database:)
 
Willem-Aart

Willem-Aart

10/03/2007 23:05:00
Quote Anchor link
Zoiets dan dus;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$userDieZichWilAanmelden
= "Dion";
$sql = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE naam = '".$userDieZichWilAanmelden."'");
if(mysql_num_rows($sql) > 0) {
    echo "User bestaat al !";
}
else {
    echo "User bestaat nog niet !";
}

?>


Lijkt me niet al te lastig ?
 
Dion

Dion

10/03/2007 23:07:00
Quote Anchor link
aaah bedankt! er staat dan wel newbie onder je naam maar wat mij betreft kunnen ze dat vervangen door expert;)

heel erg bedankt iig! ik ga weer ffe knutsellen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/03/2007 23:25:00
Quote Anchor link
Je kunt ook het veld naam UNIQUE maken in bijv. phpMyAdmin. Dan zijn dubbele waarden niet toegestaan. mysql_errno() geeft in zo'n geval de waarde 1062 terug, dus daar kun je op testen.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

11/03/2007 00:40:00
Quote Anchor link
Ik had eigenlijk gehoopt dat deze persoon TXT zou gebruiken x.x, weer geen ziel gered :(
 
Dion

Dion

11/03/2007 15:07:00
Quote Anchor link
@ jan bedoel je dus gewoon een veld maken ? zoals id en naam enzo?
als je die dan UNIQUE noemt. welke waardes moet je dan geven?


@arjan wat is het voordeel van txt?
 
Frank -

Frank -

11/03/2007 15:12:00
Quote Anchor link
Quote:
wat is het voordeel van txt?
Dat de dingen hopeloos ingewikkeld worden. Niet aan te raden dus.

Dan de UNIQUE. Wanneer jij UNIQUE als eigenschap van een kolom hebt opgegeven, zal de database zélf controleren of de opgegeven waarde in de INSERT-query wel UNIQUE is. Is dat niet het geval, waarde bestaat dus al, zal de query mislukken. MySQL geeft dan errornumber 1062 retour.

UNIQUE is de enige juiste oplossing om unieke records te krijgen. Een SELECT-query kan je hooguit 99,999999% zekerheid geven. Komt in de buurt, maar het is geen 100% zekerheid. Daarnaast kost het je een extra query, dus krijg je performance-verlies.
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

11/03/2007 15:46:00
Quote Anchor link
hoezo is die query niet 100% dan??
 
Willem-Aart

Willem-Aart

11/03/2007 16:39:00
Quote Anchor link
Leroy schreef op 11.03.2007 15:46:
hoezo is die query niet 100% dan??


Daar ben ik ook wel erg benieuwd naar, als je consequent omgaat met je data lijkt het me een sterk verhaal.

De performance is inderdaad niet optimaal te noemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.