klein foutje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap V

Jaap V

27/01/2010 11:42:00
Quote Anchor link
waar zit hier ergens het foutje in?

ik kom er namelijk maar niet uit...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$query1="SELECT * FROM logboek WHERE Naam_log LIKE '" . $naam . "' ";
                  while($row = mysql_fetch_assoc($query1))
        {
            echo 'date '.$row['date'].'<br>';
            $sql2 = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
    $aantal2=mysql_num_rows($sql2);
    
        echo "<b>$aantal2 gevonden logboeken:</b><br>";
        }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:31:22
 
- SanThe -

- SanThe -

27/01/2010 11:48:00
Quote Anchor link
Fetchen op een string?

Als je de regels in de juiste volgorde zet komt er wat uitrollen.
Regel 1, 5, 6, 8, 2, 3, 4 en 9.
 
Ron

ron

27/01/2010 11:49:00
Quote Anchor link
Wat gaat er fout bij jouw dan?
error messages?

als ik hem coppy paste las hij de code ietsje verkeerd uit.
messchien dat het je help alsje deze gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$query1
= "SELECT * FROM logboek WHERE Naam_log LIKE '" . $naam . "' ";
                  while($row = mysql_fetch_assoc($query1))
        {

            echo '"date '.$row['date'].'<br>"';
            $sql2 = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
              $aantal2=mysql_num_rows($sql2);
    
        echo "<b>$aantal2 gevonden logboeken:</b><br>";
        }

        ?>
 
Jaap V

Jaap V

27/01/2010 11:55:00
Quote Anchor link
@santhe

hb dat gedaan...
maar snap het nog niet


@ron:
je code werkt ook niet:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in H:\Websites\logboek.vmibv.nl\naam.php on line 106

hier mijn hele code eens voor duidelijkheid:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
<?php
include "config.php";
include "functions.php";
if (checklogin()) {
$id      = $get_userdata['id'];
mysql_query("UPDATE leden SET active=1 WHERE id=$id");
?>

<html>
<head>
    <title><?= $sitenaam ?></title>
    <link href="CSS/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    <script src="js/functions.js" language="javascript"></script>
    </head>
<body>
    <div align="center">
        <div id="main">
            <div id="header">
            
            </div>
                        <div id="menu">
                <li>
                    <a href="welkom.php"> Home </a>
                </li>
                                <li><a href="#" onmouseover="mopen('m1')" onmouseout="mclosetime()">Zoeken</a>
                                        <div id="m1" onmouseover="mcancelclosetime()" onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="naam.php">Klantgegevens</a>
                        <a href="categorie.php">Categorie/logboek</a>
                        <a href="add_cat1.php">Categorie toevoegen</a>
                        <a href="add_log1.php">Logboek toevoegen</a>
                        <a href="zoekcat.php">CATEGORIE VERWIJDEREN</a>
                        </div>
                </li>
                <li>
                    <a href="#" onmouseover="mopen('m2')" onmouseout="mclosetime()"> Gebruikers </a>
                    <div id="m2" onmouseover="mcancelclosetime()" onmouseout="mclosetime()">
                        <a href="lidonline.php">Gebruikers online</a>
                        <a href="ledenlijst.php">Gebruikerslijst</a>
                    </div>
                </li>
                <li>
                    <a href="useropties.php">Wachtwoord</a>
                </li>
                <li>
                    
                    <a href="uitloggen.php">Uitloggen</a>
                </li>

            </div>
            <div id="content">
            
                
                    
                    Zoek een relatie op zijn/haar naam:

<hr size="1" color="black">
                    
                    <?php
 //ff checken of er op verzenden gedrukt is...
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

//variable zoekterm aanmaken waarin de post staat + nog wat beveiliging
    $zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm'])));
 
    //even checken of er wel genoeg karakters zijn ingevoerd. Zoniet, maar de variable error aan met een boodschap
    if(strlen($zoekterm) < 1)
    {

        $error = '<p>Je moet wel een zoekterm invoeren.</p>';
    }

 
    //hier checken we dus of de variable error bestaat
    if(isset($error))
    {

        //ja hij bestaat... echo'en met die hap
        echo $error;
    }

    //wanneer er GEEN error is
    else
    {
        //de query uitvoeren
        $sql = mysql_query("SELECT * FROM relatie WHERE Naam LIKE '%$zoekterm%' ORDER BY Naam ASC");
 
                $aantal = mysql_num_rows($sql);
        echo ($aantal == 1) ? $aantal.' resultaat gevonden <br><br>' : $aantal.' resultaten gevonden <br><br>';
            echo "de opgegeven zoekterm was: <b> $zoekterm </b>";
              echo '<br><br>';
              //en de while loop wordt gestart om alles te weergeven
            echo '<hr size="1" color="black">';
          while($row = mysql_fetch_assoc($sql))
        {

            $naam = $row['Naam'];
            echo '<div class="top"> ';
            echo '<font size="2">';
            
            echo 'Naam: <a href="profiel.php?id='.$row['id'].'&zoeknaam='.$row['Zoeknaam'].'">'.$naam.'</a><br>';
            echo 'Adres: '.$row['Adres'].' <br>';
            echo 'Plaats: '.$row['Plaats'].' <br>';
            echo 'Postcode: '.$row['Pcode'].' <br>';
            echo 'Telefoon: '.$row['Tel1'].' <br>';
            echo '<hr size="1" color="black">';
            
            echo '</font>';
            echo '</div>';
}


$query1= "SELECT * FROM logboek WHERE Naam_log LIKE '" . $naam . "' ";
                  while($row = mysql_fetch_assoc($query1))
        {

            echo '"date '.$row['date'].'<br>"';
            $sql2 = mysql_query($query1) or die (mysql_error());
              $aantal2=mysql_num_rows($sql2);
    
        echo "<b>$aantal2 gevonden logboeken:</b><br>";
        }
        
    }    
}

//er is nog niet op verzenden gedrukt. Show het formulier maar!!
else
{ ?>

<form action="naam.php" method="post">
<input type="text" name="zoekterm"><br>
  <input type="submit" value="Zoeken">
  </form>

  <br><br>
    <a href="javascript:history.go(-1);">&laquo; Ga terug</a>
  <?php
}
                    
                    ?>

                </div>
        </div>
    

    </body>
</html>
<?php

} else {
     echo '<center><h2>Niet ingelogd</h2>';
     echo '<br><br><h4><a href="inloggen.php">Log nu in!</a></h4></center>';
}

?>
 
Vdleije .

vdleije .

27/01/2010 13:02:00
Quote Anchor link
Wat SanThe duidelijk probeert te maken is dat je i.p.v. een query, een string uitvoert.

$query1 = "SELECT * FROM logboek WHERE Naam_log LIKE '" . $naam . "' ";
while($row = mysql_fetch_assoc($query1))

moet zijn:

$query1 = mysql_query("SELECT * FROM logboek WHERE Naam_log LIKE '" . $naam . "' ") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($query1))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door vdleije .
 
Pepijn

Pepijn

27/01/2010 13:41:00
Quote Anchor link
@ron

GEBRUIK
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ipv. [code]<? !
 
Johan Dam

Johan Dam

27/01/2010 13:51:00
Quote Anchor link
@pepijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<? is niet fout, het is toch ieders persoonlijke voorkeur om [code]<? of [code]<?php te gebruiken? (ja ik weet dat short-tags uit gezet kunnen worden maar 9 van de 10 keer staan ze aan dus ach)

@
Incarnez

probeer eens een paar "or die(mysql_error());" achter je mysql_query's te zetten,

verder was het antwoord al gegeven,

$query1 = ".. moet $query1 = mysql_query("... zijn, regel 105
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan Dam
 
Ron

ron

27/01/2010 15:32:00
Quote Anchor link
@pepijn,

ik gebruik voor me eigenscript altijd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>

maar hier is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>
sneller

als mensen dat 1 op 1 overnemen, is het niet mijn fout ^,..,^
 
- Jim  -

- Jim -

27/01/2010 15:49:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 27.01.2010 13:41:
@ron

GEBRUIK
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php ipv. [code]<? !

[
/quote]

en gebruik mysql_real_escape_string tegen
MYSQL_INJECTIONS!!!
 
Koen

koen

27/01/2010 16:10:00
Quote Anchor link
nosferatu schreef op 27.01.2010 13:51:
@pepijn


<? is niet fout, het is toch ieders persoonlijke voorkeur om <? of <?php te gebruiken? (ja ik weet dat short-tags uit gezet kunnen worden maar 9 van de 10 keer staan ze aan dus ach)



het maakt wel degelijk uit wat je gebruikt,
xml word namelijk OOK geopend met <?
dit is dus niet persoonlijke voorkeur... maar gewoon de huidige standaard om <?php ?> tags te gebruiken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Ron

ron

27/01/2010 16:14:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 27.01.2010 15:49:
Pepijn schreef op 27.01.2010 13:41:
@ron

GEBRUIK
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php ipv. [code]<? !

[
/quote]

en gebruik mysql_real_escape_string tegen
MYSQL_INJECTIONS!!![/quote]
waar heb jij het nouw over.... keep it ontopic mebeeeeee
 
Afra ca

Afra ca

27/01/2010 16:50:00
Quote Anchor link
Iemand die dergelijke foutjes maakt in het script is over het algemeen niet bijzonder ervaren in php. (Mijn excuses als ik disrespectvol overkom) Aangezien je bezig gaat met een database, en je blijkbaar input hebt voor je query, is het van groot belang dat je mysql_real_escape_string gebruikt om te sql injection tegen te gaan ;)
 
Vdleije .

vdleije .

27/01/2010 17:03:00
Quote Anchor link
.. het antwoord heb ik je zonet gegeven ..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.