klein vraagje over unlink

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J A

J A

24/02/2008 13:46:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb even een heeeeel klein vraagje :)

Werkt unlink ook met hele url's, dus zoiets: http://www.......nl/images/plaatje.gif ?? Of kan hij alleen als je dit ingeeft? images/plaatje.gif
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:26:42
 
Bo az

Bo az

24/02/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Nee, waarom niet? Ander zou ik zomaar op iedere website plaatjes kunnen gaan verwijderen.
 
J A

J A

24/02/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Ok, dan weet ik waar de fout zit, bedankt ;)
 
J A

J A

24/02/2008 18:39:00
Quote Anchor link
Nog een klein vraagje. Bestaat er een functie in php om http://www.....nl/images/plaatje.gif te veranderen naar images/plaatje.gif ??
Ik zat zelf te denken aan preg_replace, maar als er een speciale functie voor is, is dat natuurlijk nog makkelijker :)
 
Jaws

Jaws

24/02/2008 18:46:00
Quote Anchor link
Als het stukje van de basis url altijd het het zelfde blijf in lengte, kun je substr() gebruiken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/02/2008 18:47:00
Quote Anchor link
Denk 't niet.. Zoek hier anders even.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/02/2008 19:01:00
Quote Anchor link
De functie preg_match() is in dit geval waarschijnlijk verreweg het makkelijkste...
 
J A

J A

24/02/2008 20:06:00
Quote Anchor link
preg_match() kon ik niet echt veel mee. Dus ik heb het maar zo opgelost, het geeft het goede resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$test
= substr("url/plaatje.gif", 31);

$test1 = preg_replace('/images/', '../images', $test);

echo $test1;

//geeft: ../images/portfolio/plaatje.gif

?>


Omdat toch alle plaatjes in die map staan, maakt het niet veel uit :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
Lode

Lode

24/02/2008 21:23:00
Quote Anchor link
je kan vast wel wat in elkaar vogelen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo basename(__FILE__).'<br/>'.PHP_EOL;
echo realpath(__FILE__).'<br/>'.PHP_EOL; ;
echo pathinfo(__FILE__).'<br/>'.PHP_EOL; ;
//en dan misschien de $url?!


//////////////// of
// hardcoden van VOLLEDIGE paden... $_SERVER is niet te vertrouwen...

define('root_uri', 'http://www.mijnsite.nl/');
define('root_dir', '/mijnsite.nl/www/');

//en dan:
echo str_replace(root_uri, '', $url);
?>


Note:
binnen php gebruik je dus 'folders-pad' en voor je site dus 'http-pad'.
Dat het wezenlijke verschil...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.