Kleur probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 10:21:58
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over een font color veranderen:
ik heb een variabel "$days" staat gekoppelt aan 2 Datums: De datum voor vandaag, en een "bepaalde" datum; voorbeeldje Datum "bepaald" 2012-01-05 (5 januari) Datum vandaag 2012-01-12.
Deze Datums Worden Vergeleken :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//$date1 = vandaag
//$date2 = bepaalde datum

$diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
?>


Nu wil ik zeg maar als zeg maar het verschil (als Vandaag groter is dan de Bepaalde datum) in het voorbeeld zijn dat 7 Dagen maar dan negatief, als Het verschil dus negatief gaat lopen dat ik dan een soort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
If ($days < 0) {
<
font color =/'#ff0000/'>$days</font>

}

?>

maar dat werkt dus blijkbaar niet, wie zou mij hierbij kunnen helpen om dus de negatieve getallen van 1 variabel "rood" te kunnen maken?

Alvast bedankt voor je aandacht :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:16:32
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 10:39:37
Quote Anchor link
Definieer twee classes in CSS, een voor negatieve en een voor positieve getallen.
Bij het echoen van je data doe je dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span>';
?>

En vervang de span tags met welke tag je het dan ook maar in wil zetten natuurlijk.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:00:28
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren, zou je een voorbeeld kunnen geven van hoe de CSS er ongeveer uit ziet of is dat te moeilijk ofzo (heb geen ervaring met CSS),

wel bedankt alvast!:)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 11:15:24
Quote Anchor link
Arjan vrolijk op 12/01/2012 11:00:28:
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren

Huh??
Je kan toch wel twee getallen van elkaar aftrekken? Het spijt me zeer, maar jouw redenatie begrijp ik echt niet. En zo te zien heb je dus ook nog niets geprobeerd.

Voor CSS: http://www.w3schools.com/cssref/pr_text_color.asp
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:40:28
Quote Anchor link
ik heb al een manier gevonden hoe het moet, bedankt voor het hulp met die CSS, echt handig!
alleen ik heb 1 vraagje ik heb html functie in me .PHP file en de css dat staat in me html ruimte, ik heb de ECHO die jij hebt gestuurd nu op de juiste plek geplaats.
alleen maakt het uit of de Style bestand van de CSS een .CSS file of een .PHP file is
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 11:53:51
Quote Anchor link
ik weet niet of ik je vraag goed begrijp of lees maar:

Je Style bestand en al je opmaak moet in een .CSS bestand..
deze moet je laden in de head:
{de zogeheten External style sheet }
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="naam_style_sheet.css" />
</head>

als je dit niet wilt of kan dan heb je nog 2 opties voor de css dat zijn;
Internal Style Sheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<head>
<style type="text/css">
hr {color:red;}
p {margin-left:20px;}
body {background-image:url("img/bg.png");}
</style>
</head>

of de Inline Styles:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p style="color:red;margin-left:20px">This is a paragraph.</p>


Maar het is altijd aan te raden om het in een .CSS bestand te zetten zodat je opmaak en je html gescheiden blijft..
Gewijzigd op 12/01/2012 11:57:47 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:03:19
Quote Anchor link
ja je begreep me vraag dus blijkbaar want dit wou ik dus weten, ik zit helemaal in de knoop want ik heb een .CSS bestand gemaakt met in me <head> van me .CSS een PHP code dus een interne Style sheet in een externe style sheet, dus nu begrijp ik waarom die het niet doet moet ik de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
weg laten uit de externe CSS of niet?
Gewijzigd op 12/01/2012 12:03:57 door arjan vrolijk
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/01/2012 12:07:35
Quote Anchor link
Als ik het goed heb:

je externe sheet include, en alleen CSS code houden. Geen HTML of PHP
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:29:31
Quote Anchor link
ik heb nu in me file dit
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="Style.css" />
</head>
(even wat verder)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<tr><td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>";
?>

en in me css dit:
<head>
<style type="text/css">
positive{
color:black;
}
negative{
color:red;
}
</style>
</head>
Alleen ik doe blijkbaar nogsteeds iets fouts, want hij geeft nog alleen zwarte letters aan
p.s.
nogsteeds Bedankt voor de moeite :
Erwin H
Marco PHPJunkie
Donny van Grondelle
:)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 12:30:41
Quote Anchor link
een css file reageerd op een 'id' of 'class' of 'element'...
bv:
ID
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>

word in je css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

CLASS
voor een class word dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>

word in je .css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.center
{
text-align:center;
}


Dit kan natuurlijk ook samen in 1 css bestand staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

.center
{
text-align:center;
}

en dan in de html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>


Een ID word dus met een # aangegeven in je css
en een CLASS word aangegeven met een . ervoor.....

Je kan het ook zonder . of # en alleen een P neer zetten maar dan worden alle P elementen in je html ermee verbonden...

en kijk ook in de links hieronder want daar staat nog meer:
w3schools css
CSS tutorials

ps. natuurlijk is er nog veeeeeel meer mogelijk met een css bestand maar dat is voor later...
Gewijzigd op 12/01/2012 12:31:21 door Marco PHPJunky
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 12:48:37
Quote Anchor link
Dit klopt niet:
<td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>
Je moet eerst de span afsluiten en dan pas de td natuurlijk. Daarnaast de variabelen buiten quotes halen.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:21:41
Quote Anchor link
dus je bedoelt dit:
"<span class=(($days < 0) : negative,positive)><tr><td>$days dagen</td></span>";?
Gewijzigd op 12/01/2012 13:22:19 door arjan vrolijk
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 13:28:07
Quote Anchor link
ik denk dat hij hem zo bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
?>
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 13:42:28
Quote Anchor link
Precies. Overigens zou je ook die hele span weg kunnen laten en de CSS class mee kunnen geven in de td tag. In elk geval als $days het enige is dat in die td staat.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:53:25
Quote Anchor link
Erwin H, Marco PHPJunkie,
Hartelijk bedankt voor de hulp, Het werkt zonder fouten(heb eerst wel veel fouten gemaakt, maakt niet uit, leer ik van).
Ik moet zeggen,zonder jullie hulp zat ik nu nog te kloten,

Jongens jullie zij beide geweldig!

Toevoeging op 12/01/2012 14:23:30:

ik heb wel een bonus vraag:
Is het mogelijk om : uit een access database die deze datum heeft :
2012-01-05 00:00:00
waar deze code onder staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"end time"); ?>

2012-01-05 van te maken met ongeveer zo iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"Y-m-d [end time]"); ?>

dit hierboven is een fout hoor (al geprobeerd), maar ik vroeg het me alleen af of dat kon in php of zou ik dan in me access database moeten zijn?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 14:34:40
Quote Anchor link
Wat wil je precies ?
moet het in je database goed staan ?
moet het alleen in je script (op het scherm) goed staan ?

------------

hoe staat het in je database ?
hoe gaat het in je database ?
wat voor (veld) type heeft het ?
Gewijzigd op 12/01/2012 14:36:15 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 14:38:22
Quote Anchor link
wat ik wil: dat ga ik wel ff duidelijk maken,
de Codes die te maken hebben met de datum waarvan ik de Tijd van wel wil hebben zijn deze codes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php


  
$conn
=odbc_connect('Licentie_database','','');
if (!$conn)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}

  
  
$sql="SELECT * FROM events WHERE Update_nodig <> 0 ORDER BY [end time] ";
$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
  
  
  
echo "<table><tr>";
echo "<th>Dagen Resterend</th>";
echo "<th>Verval datum</th>";
echo "<th>Licentie van:</th>";
echo "<th>Klant</th>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $date1= date("Y-m-d");
  $date2=odbc_result($rs,"end time");
  $diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
  $iLV=odbc_result($rs,"Title");
  $iKlant=odbc_result($rs,"Location");
  
  $years = floor($diff / (365*60*60*24));
  $months = floor(($diff - $years * 365*60*60*24) / (30*60*60*24));
  $days = floor(($diff + $years * 365*60*60*24 + $months*30*60*60*24)/ (60*60*24));

if ($date2 < $date1)
{

$days = $days *-1;
   }

  if ($days < 60)
  {

  echo '<tr><td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$date2.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iLV.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iKlant.'</span></td></tr>';
  }
 
  }

  
  
  
odbc_close($conn);
echo "</table>";

?>


Toevoeging op 12/01/2012 14:43:15:

maar wat het probleem is : Bekijk regel 26 en 42 dat is de "bepaalde datum" Die "Datum" komt uit en acces database en Die staat zeg maar YYYY-mm-dd XX:XX:XX, nu wil ik een aanpassing maken, met de uit de database gehaalde "end time" dat in plaats van op me pagina staat een bepaalde Datum: YYYY-mm-dd XX:XX:XX, dat er dan een Bepaalde datum staat met : YYYY-mm-dd.

(De XX:XX:XX staat voor onze 24 uur die we in een dag hebben dus van 00:00:00 tot 23:59:59)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 14:52:31
Quote Anchor link
je kan ofwel in SQL al DATE() gebruiken om alleen de datum uit het veld te halen, en niet datum en tijd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DATE(datum_kolom)
FROM events
WHERE....


Of de php date() functie gebruiken om de datum + tijd die je uit je database hebt gehaald te formateren zoals jij het wilt.
http://php.net/manual/en/function.date.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('Y-m-d', $datum);
?>
Gewijzigd op 12/01/2012 14:57:06 door Erwin H
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 15:06:17
Quote Anchor link
je bedoeld ongeveer dit : ik heb tussen (zie boven) regel 11 en 12 dit gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $datum="SELECT DATE [end time] FROM events"; ?>

en nu heb ik van $date2 dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2= date("Y-m-d",$datum); ?>

of was dit niet het gene wat je bedoelde?
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 15:21:12
Quote Anchor link
Die rechte haken, is dat iets specifieks voor jouw database systeem? In MySQL bestaat dat niet, maar aangezien je dat niet gebruikt kan ik dat verder niet plaatsen.

Maar die query moet je niet ertussen zetten. In de Query op regel 11 gebruik je nu "SELECT * FROM....", vervang die * door alle kollommen die je wilt selecteren, dat is uberhaupt een betere methode. En als je dan de datum kolom selecteert maak je daar DATE(end_time) van (of met rechte haken als dat in jouw systeem moet).
Als het goed is krijg je dan meteen alleen de datum uit je database (zonder tijd) en heb je de tweede optie, de php functie, dus niet meer nodig.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

12/01/2012 15:25:20
Quote Anchor link
Laat maar, slecht gelezen.
Gewijzigd op 12/01/2012 15:25:42 door Jacco Brandt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.