Kleur probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 10:21:58
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over een font color veranderen:
ik heb een variabel "$days" staat gekoppelt aan 2 Datums: De datum voor vandaag, en een "bepaalde" datum; voorbeeldje Datum "bepaald" 2012-01-05 (5 januari) Datum vandaag 2012-01-12.
Deze Datums Worden Vergeleken :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//$date1 = vandaag
//$date2 = bepaalde datum

$diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
?>


Nu wil ik zeg maar als zeg maar het verschil (als Vandaag groter is dan de Bepaalde datum) in het voorbeeld zijn dat 7 Dagen maar dan negatief, als Het verschil dus negatief gaat lopen dat ik dan een soort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
If ($days < 0) {
<
font color =/'#ff0000/'>$days</font>

}

?>

maar dat werkt dus blijkbaar niet, wie zou mij hierbij kunnen helpen om dus de negatieve getallen van 1 variabel "rood" te kunnen maken?

Alvast bedankt voor je aandacht :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:33:02
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 10:39:37
Quote Anchor link
Definieer twee classes in CSS, een voor negatieve en een voor positieve getallen.
Bij het echoen van je data doe je dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span>';
?>

En vervang de span tags met welke tag je het dan ook maar in wil zetten natuurlijk.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:00:28
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren, zou je een voorbeeld kunnen geven van hoe de CSS er ongeveer uit ziet of is dat te moeilijk ofzo (heb geen ervaring met CSS),

wel bedankt alvast!:)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 11:15:24
Quote Anchor link
Arjan vrolijk op 12/01/2012 11:00:28:
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren

Huh??
Je kan toch wel twee getallen van elkaar aftrekken? Het spijt me zeer, maar jouw redenatie begrijp ik echt niet. En zo te zien heb je dus ook nog niets geprobeerd.

Voor CSS: http://www.w3schools.com/cssref/pr_text_color.asp
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:40:28
Quote Anchor link
ik heb al een manier gevonden hoe het moet, bedankt voor het hulp met die CSS, echt handig!
alleen ik heb 1 vraagje ik heb html functie in me .PHP file en de css dat staat in me html ruimte, ik heb de ECHO die jij hebt gestuurd nu op de juiste plek geplaats.
alleen maakt het uit of de Style bestand van de CSS een .CSS file of een .PHP file is
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 11:53:51
Quote Anchor link
ik weet niet of ik je vraag goed begrijp of lees maar:

Je Style bestand en al je opmaak moet in een .CSS bestand..
deze moet je laden in de head:
{de zogeheten External style sheet }
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="naam_style_sheet.css" />
</head>

als je dit niet wilt of kan dan heb je nog 2 opties voor de css dat zijn;
Internal Style Sheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<head>
<style type="text/css">
hr {color:red;}
p {margin-left:20px;}
body {background-image:url("img/bg.png");}
</style>
</head>

of de Inline Styles:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p style="color:red;margin-left:20px">This is a paragraph.</p>


Maar het is altijd aan te raden om het in een .CSS bestand te zetten zodat je opmaak en je html gescheiden blijft..
Gewijzigd op 12/01/2012 11:57:47 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:03:19
Quote Anchor link
ja je begreep me vraag dus blijkbaar want dit wou ik dus weten, ik zit helemaal in de knoop want ik heb een .CSS bestand gemaakt met in me <head> van me .CSS een PHP code dus een interne Style sheet in een externe style sheet, dus nu begrijp ik waarom die het niet doet moet ik de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
weg laten uit de externe CSS of niet?
Gewijzigd op 12/01/2012 12:03:57 door arjan vrolijk
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/01/2012 12:07:35
Quote Anchor link
Als ik het goed heb:

je externe sheet include, en alleen CSS code houden. Geen HTML of PHP
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:29:31
Quote Anchor link
ik heb nu in me file dit
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="Style.css" />
</head>
(even wat verder)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<tr><td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>";
?>

en in me css dit:
<head>
<style type="text/css">
positive{
color:black;
}
negative{
color:red;
}
</style>
</head>
Alleen ik doe blijkbaar nogsteeds iets fouts, want hij geeft nog alleen zwarte letters aan
p.s.
nogsteeds Bedankt voor de moeite :
Erwin H
Marco PHPJunkie
Donny van Grondelle
:)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 12:30:41
Quote Anchor link
een css file reageerd op een 'id' of 'class' of 'element'...
bv:
ID
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>

word in je css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

CLASS
voor een class word dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>

word in je .css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.center
{
text-align:center;
}


Dit kan natuurlijk ook samen in 1 css bestand staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

.center
{
text-align:center;
}

en dan in de html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>


Een ID word dus met een # aangegeven in je css
en een CLASS word aangegeven met een . ervoor.....

Je kan het ook zonder . of # en alleen een P neer zetten maar dan worden alle P elementen in je html ermee verbonden...

en kijk ook in de links hieronder want daar staat nog meer:
w3schools css
CSS tutorials

ps. natuurlijk is er nog veeeeeel meer mogelijk met een css bestand maar dat is voor later...
Gewijzigd op 12/01/2012 12:31:21 door Marco PHPJunky
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 12:48:37
Quote Anchor link
Dit klopt niet:
<td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>
Je moet eerst de span afsluiten en dan pas de td natuurlijk. Daarnaast de variabelen buiten quotes halen.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:21:41
Quote Anchor link
dus je bedoelt dit:
"<span class=(($days < 0) : negative,positive)><tr><td>$days dagen</td></span>";?
Gewijzigd op 12/01/2012 13:22:19 door arjan vrolijk
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 13:28:07
Quote Anchor link
ik denk dat hij hem zo bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
?>
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 13:42:28
Quote Anchor link
Precies. Overigens zou je ook die hele span weg kunnen laten en de CSS class mee kunnen geven in de td tag. In elk geval als $days het enige is dat in die td staat.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:53:25
Quote Anchor link
Erwin H, Marco PHPJunkie,
Hartelijk bedankt voor de hulp, Het werkt zonder fouten(heb eerst wel veel fouten gemaakt, maakt niet uit, leer ik van).
Ik moet zeggen,zonder jullie hulp zat ik nu nog te kloten,

Jongens jullie zij beide geweldig!

Toevoeging op 12/01/2012 14:23:30:

ik heb wel een bonus vraag:
Is het mogelijk om : uit een access database die deze datum heeft :
2012-01-05 00:00:00
waar deze code onder staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"end time"); ?>

2012-01-05 van te maken met ongeveer zo iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"Y-m-d [end time]"); ?>

dit hierboven is een fout hoor (al geprobeerd), maar ik vroeg het me alleen af of dat kon in php of zou ik dan in me access database moeten zijn?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 14:34:40
Quote Anchor link
Wat wil je precies ?
moet het in je database goed staan ?
moet het alleen in je script (op het scherm) goed staan ?

------------

hoe staat het in je database ?
hoe gaat het in je database ?
wat voor (veld) type heeft het ?
Gewijzigd op 12/01/2012 14:36:15 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 14:38:22
Quote Anchor link
wat ik wil: dat ga ik wel ff duidelijk maken,
de Codes die te maken hebben met de datum waarvan ik de Tijd van wel wil hebben zijn deze codes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php


  
$conn
=odbc_connect('Licentie_database','','');
if (!$conn)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}

  
  
$sql="SELECT * FROM events WHERE Update_nodig <> 0 ORDER BY [end time] ";
$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
  
  
  
echo "<table><tr>";
echo "<th>Dagen Resterend</th>";
echo "<th>Verval datum</th>";
echo "<th>Licentie van:</th>";
echo "<th>Klant</th>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $date1= date("Y-m-d");
  $date2=odbc_result($rs,"end time");
  $diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
  $iLV=odbc_result($rs,"Title");
  $iKlant=odbc_result($rs,"Location");
  
  $years = floor($diff / (365*60*60*24));
  $months = floor(($diff - $years * 365*60*60*24) / (30*60*60*24));
  $days = floor(($diff + $years * 365*60*60*24 + $months*30*60*60*24)/ (60*60*24));

if ($date2 < $date1)
{

$days = $days *-1;
   }

  if ($days < 60)
  {

  echo '<tr><td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$date2.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iLV.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iKlant.'</span></td></tr>';
  }
 
  }

  
  
  
odbc_close($conn);
echo "</table>";

?>


Toevoeging op 12/01/2012 14:43:15:

maar wat het probleem is : Bekijk regel 26 en 42 dat is de "bepaalde datum" Die "Datum" komt uit en acces database en Die staat zeg maar YYYY-mm-dd XX:XX:XX, nu wil ik een aanpassing maken, met de uit de database gehaalde "end time" dat in plaats van op me pagina staat een bepaalde Datum: YYYY-mm-dd XX:XX:XX, dat er dan een Bepaalde datum staat met : YYYY-mm-dd.

(De XX:XX:XX staat voor onze 24 uur die we in een dag hebben dus van 00:00:00 tot 23:59:59)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 14:52:31
Quote Anchor link
je kan ofwel in SQL al DATE() gebruiken om alleen de datum uit het veld te halen, en niet datum en tijd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DATE(datum_kolom)
FROM events
WHERE....


Of de php date() functie gebruiken om de datum + tijd die je uit je database hebt gehaald te formateren zoals jij het wilt.
http://php.net/manual/en/function.date.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('Y-m-d', $datum);
?>
Gewijzigd op 12/01/2012 14:57:06 door Erwin H
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 15:06:17
Quote Anchor link
je bedoeld ongeveer dit : ik heb tussen (zie boven) regel 11 en 12 dit gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $datum="SELECT DATE [end time] FROM events"; ?>

en nu heb ik van $date2 dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2= date("Y-m-d",$datum); ?>

of was dit niet het gene wat je bedoelde?
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 15:21:12
Quote Anchor link
Die rechte haken, is dat iets specifieks voor jouw database systeem? In MySQL bestaat dat niet, maar aangezien je dat niet gebruikt kan ik dat verder niet plaatsen.

Maar die query moet je niet ertussen zetten. In de Query op regel 11 gebruik je nu "SELECT * FROM....", vervang die * door alle kollommen die je wilt selecteren, dat is uberhaupt een betere methode. En als je dan de datum kolom selecteert maak je daar DATE(end_time) van (of met rechte haken als dat in jouw systeem moet).
Als het goed is krijg je dan meteen alleen de datum uit je database (zonder tijd) en heb je de tweede optie, de php functie, dus niet meer nodig.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

12/01/2012 15:25:20
Quote Anchor link
Laat maar, slecht gelezen.
Gewijzigd op 12/01/2012 15:25:42 door Jacco Brandt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.