Kleur site in css aanpassen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

09/04/2013 18:35:13
Quote Anchor link
Graag wil ik de gebruiker van mijn site de mogelijkheid geven om de kleur van de site aan te passen. Hoe kan ik dit verwezenlijken, zodanig dat ik met php in de css file kan werken?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:54:46
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/04/2013 19:31:42
Quote Anchor link
Heb je Google al ontdekt? Kun je heel veel mee vinden op het grote internet.
Vul bij Google de woorden css php in en je krijgt +/- 377.000 hits. Zit vast wel iets tussen. ;-)
 
Albert de Wit

Albert de Wit

09/04/2013 21:07:57
Quote Anchor link
volgens mij kun je gewoon php bestanden ipv css inladen en aan de hand daarvan zou je iets kunnen doen dacht ik, weet het niet zeker.
 
Php knipper

php knipper

09/04/2013 21:39:25
Quote Anchor link
gewoon naar een php bestand in plaats van css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
header("Content-type: text/css");

echo '
body {
margin: 0px;
}'
;
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 09:21:16
Quote Anchor link
Ok, dit lukte, alleen toen ik variabelen wilden toevoegen viel de css gewoon weg (de website heeft geen opmaak meer), dit is mijn code, wat doe ik verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);
$headerkleur=$row1['headerkleur'];

header("Content-type: text/css");

echo "

//hier nog wat code

#header {
    margin-top:20px;
    background-color: $headerkleur; //hier zit het probleem
    border: 1px solid $headerkleur;
    width: 970px;
    font-size: 18pt;
    border-top-left-radius: 15px;
    border-top-right-radius: 15px;
    padding-left:30px;
    height:50px
}

//hier nog wat code

"
;
?>


Alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2013 09:24:34
Quote Anchor link
En wat staat er in de broncode?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 09:34:33
Quote Anchor link
DIn de broncode staat geen css, aangezien ik html en css gescheiden houd, echter het probleem zit op een andere plaats:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);

header("Content-type: text/css");

echo "

//hier nog wat code

#header {
    margin-top:20px;
    background-color: $row1['headerkleur'];
    border: 1px solid $row1['headerkleur'];
    width: 970px;
    font-size: 18pt;
    border-top-left-radius: 15px;
    border-top-right-radius: 15px;
    padding-left:30px;
    height:50px
}

"
;
?>


Zonder dit werkt de css, en met deze code werkt hij niet meer, wat is hier verkeerd mee?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2013 09:37:54
Quote Anchor link
En hoe roep je die file aan?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 09:40:17
Quote Anchor link
Zo: <link href="style.php" rel="stylesheet" type="text/css"/>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2013 09:41:33
Quote Anchor link
En wat zie je als je die file direct in de browser aanroept?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 09:43:26
Quote Anchor link
Sorry, maar ik begrijp niet wat je daarmee bedoelt, hoe kan ik die file direct in de browser aanroepen?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2013 09:49:47
Quote Anchor link
In de browser intypen: http://jouwsite/style.php
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 09:51:51
Quote Anchor link
Ok, daar zat dus de fout, doordat de php file geen header heeft gebruikt hij ook de functies niet waardoor de style.php file geen toegang heeft tot de database.
 
Wouter J

Wouter J

10/04/2013 09:58:27
Quote Anchor link
Quote:
Ok, daar zat dus de fout, doordat de php file geen header heeft gebruikt hij ook de functies niet waardoor de style.php file geen toegang heeft tot de database.

1) De PHP file heeft wel een header
2) PHP draait op functies, als hij geen functies kan gebruiken is er geen PHP
3) De laatste paar woorden kloppen wel, hij heeft geen toegang tot de database.

Wat je bent vergeten:
- mysql_connect - Vertel PHP welke database server je gebruikt
- mysql_select_db - Vertel PHP welke database je op die server gaat gebruiken
- foutafhandeling - Zorg dat je betere foutafhandeling hebt

En als laatst nog een hele grote tip: Sluit PHP af en plaats dan je CSS code, op de plaats van variabelen open je dan weer PHP en echo je variabele. Ga geen gigantische lappen tekst echoën.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

10/04/2013 10:09:05
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.