klik op link: $var+1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kristof

Kristof

20/03/2006 17:47:00
Quote Anchor link
ik probeer al een tijdje tevergeefs te zoeken naar een manier om een variabele te laten optellen wanneer er op een link of knop wordt gedrukt.
dus om even een niet werkend simpel voorbeeld te geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
=1;
onclick 'knop' do $var+1;
?>


Ik weet dat hierboven je reinste onzin staat, maar ik heb dus geen flauw idee hoe het wel moet.

Alvast bedankt voor de moeite!!!
Gewijzigd op 20/03/2006 17:47:00 door Kristof
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:06:37
 
Kristof

Kristof

20/03/2006 17:48:00
Quote Anchor link
Kristof:
ik probeer al een tijdje tevergeefs te zoeken naar een manier om een variabele te laten optellen wanneer er op een link of knop wordt gedrukt.
dus om even een niet werkend simpel voorbeeld te geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
=1;
onclick 'knop' do $var+1;
?>


Ik weet dat hierboven je reinste onzin staat, maar ik heb dus geen flauw idee hoe het wel moet.

Alvast bedankt voor de moeite!!!
 
B a s
Beheerder

B a s

20/03/2006 17:52:00
Quote Anchor link
$var moet je in een bestand of database bijhouden of bij de bezoeker dmv cookies / sessions..
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/03/2006 17:53:00
Quote Anchor link
Ik ga er vanuit dat je die waarde uit een database haalt? Je kan wel een javascript maken... maar dat is clientside en dan word dat aantal maar op één pc opgeteld. Dus, komt die waarde uit een database?
 
Kalle P

Kalle P

20/03/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Hoe vaak er is op een knop is gedrukt, dat moe wel een database.
 
Kristof

Kristof

20/03/2006 19:01:00
Quote Anchor link
sorry voor het twee keer plaatsen
 
Kristof

Kristof

20/03/2006 19:07:00
Quote Anchor link
dus even concreet:
want mijn sql kennis is heel beperkt (ben er pas twee voormiddagen mee bezig geweest)

Ik maak een tabel aan genaamd kliks met een veld aantalkliks. dat kan ik.
Ik kan connectie maken met de database.
Maar ik weet nog niet juist hoe ik nu een variabele kan opslaan in een database.

Om even terug op het script te komen:
het is de bedoeling om een foto te tonen op een pagina. Als je op next klikt, wordt de foto 1.jpg vervangen door 2.jpg
Druk je op previous, dan moet hij 0.jpg weergeven.

Eigenlijk een beetje als een for loop, maar nu geef je dus manueel het bevel voor de volgende loop te doorlopen.
 

20/03/2006 19:16:00
Quote Anchor link
ohhhhhhhhhhh,
dat is niet zo heel moeilijk, dat heeft nniet zo heel gek veel te maken met MySql wat jij nu post, maar volgens mij wil je de kliks tellen, niet dat er naar een volgende pagina gaat, want naar een vollgende pagina gaan is niet zo moeilijK:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$pagina
=$_GET['p'];
$volgende_pagina=$pagina+1;
echo('<a href=pagina.php?p='.$volgende_pagina.'></a>');

?>
 
Kristof

Kristof

20/03/2006 19:24:00
Quote Anchor link
mja, bijna, maar niet helemaal :-)
Dus even ter verduidelijking, ik wil geen kliks tellen.
Ik wil idd met next naar een 'zogezegde' nieuwe pagina gaan, maar eigenlijk is het dezelfde pagina, waarbij ipv 1.jpg, na de klik 2.jpg wordt weergegeven.

Dus stel ik heb een file index.php met als inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$image
='1';
<
img src='http://weetikveel.com/img/$image.jpg'>
een knop
onclick(knop) do $image+1;
?>


snapt ge principe?
Ik weet het, tis misschien een stomme manier, maar het zou wel handig zijn voor mij moest dit mogelijk zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.