Klikken op plaatje maakt text wijzigbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 13:45:06
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een site
naast de texten moeten edit icoontjes komen,
als daar dan op geklikt wordt, moet het veld ernaast editable worden, en opgeslagen kunnen worden in de database.

nu kan ik het wel gaan doen met een link naar ?wijzig=hoofdtekst
maar dat vind ik een beetje lelijk..

Kan iemand me hiermee helpen? wellicht met ajax/javascript ofzo?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:04:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 13:59:12
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 14:02:43
Quote Anchor link
Bedankt :D ik ga het proberen!!

Toevoeging op 15/07/2011 18:37:06:

Het systeem werkt niet helemaal, ik heb al honderden posts doorgelezen maar ik krijg het maar niet voor elkaar..

hier staat de implementatie...
http://www.appelsiini.net/projects/jeditable

ik heb bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div class="editable_textile" id="inleiding">
?php echo$inleiding; ?>

</div>

$inleiding wordt opgehaald uit de database. dat is de $row['inleiding']

in mijn JS staat dit bij de textile:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
  $(".editable_textile").editable("http://www.sitenaam.nl/save.php", {
      indicator : "<img src='images/icons/indicator.gif'>",
     // loadurl   : "http://www.appelsiini.net/projects/jeditable/php/load.php",
      type      : "textarea",
      submit    : "Opslaan",
      cancel    : "Annuleer",
      tooltip   : "Klik om te wijzigen"
  });


Loadurl heb ik weggelaten (met standaard link), want anders, als ik op de tekst klik,
krijg ik niet de $inleiding te zien in de textarea, maar "Loading..."
Ik weet niet of dat nog iets uitmaakt??

maar dan gaan we naar save.php
op de site heb ik vaak dit gelezen:

"In PHP you can access the id of the element via $_POST["id"] and the new value of edited element via $_POST["value"]."

Dus dit is mijn save.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
session_start();

include('db_connection.php');
    //aangezien het gebruikerspagina's zijn met verschillende inleidingen
    //wil ik eerst kijken of er een persoon is ingelogd...

    
if(isset($_SESSION['nickname'];)){
    $nick = $_SESSION['nickname'];

    if (isset($_POST["id"])) {
        $inleiding = stripslashes($_POST["value"]);
        $query = mysql_query("Update table
                              set inleiding = "
.mysql_real_escape_string($inleiding)."
                              where nickname = "
.mysql_real_escape_string($nickname));
}

?>


als ik op Opslaan klik na het wijzigen van de tekst, staat er opeens "Click to edit"
ipv de gewijzigde tekst.. als ik dan de pagina weer refresh is het weer goed..

weet iemand wat ik moet doen??

Alvast heel erg bedankt!
Gewijzigd op 15/07/2011 18:38:07 door Jason van der Zeeuw
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 18:56:08
Quote Anchor link
je PHP-code klopt niet. Try this:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query("
UPDATE `table`
SET inleiding = '"
.mysql_real_escape_string($inleiding)."'
WHERE nickname = '"
.mysql_real_escape_string($nickname)."'
"
);
?>


Gebruik a.u.b wel een andere naam voor de tabel met de naam 'table'. Dit is namelijk een 'reserved word'.

En laad je ook jQuery in?
Gewijzigd op 15/07/2011 18:56:39 door - Ariën -
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 18:58:45
Quote Anchor link
ja dat was een voorbeeldje, ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
session_start();

include('db_connection.php');

$nickname = $_SESSION['nickname'];

if (isset($_POST["id"])) {
    $inleiding = stripslashes($_POST["value"]);
    $query = mysql_query("Update portfolio
                              SET inleiding = '" . mysql_real_escape_string($inleiding) . "'
WHERE nickname = '" . mysql_real_escape_string($nickname) . "'
");
}


maar als ik dus op Opslaan klik, staat er opeens "click to edit"
als ik dan refresh, staat er weer de oude tekst, dus nog ongewijzigd..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:06:26
Quote Anchor link
Tja, dat wordt dan even debuggen he. Voer het script eens uit via een normaal formulier? Werkt dat wel? Echo anders eens wat je in je query gooit.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 19:10:55
Quote Anchor link
ik zal het eens proberen te echoën,
maar ik snap ook niet waarom er opeens "click tot edit" komt te staan..?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:11:56
Quote Anchor link
En wat zegt de Foutconsole van FF of Chrome?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 19:15:47
Quote Anchor link
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:16:23
Quote Anchor link
404, je hebt niet alles geuploadt.
Gewijzigd op 15/07/2011 19:23:18 door - Ariën -
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 19:17:25
Quote Anchor link
vreemd? dus er ontbreekt iets?
ik heb volgens mij wél alles..

Toevoeging op 15/07/2011 19:22:14:

jquery.colorbox.js
/js
GET
404
Not Found
text/html

dat gaat dus over de jquery van een colorbox die ik ook op die pagina heb, dus niet over dat script...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:23:44
Quote Anchor link
dat script gebruikt ook jQuery.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 19:24:30
Quote Anchor link
ja die link was niet goed, maar dat is nu al opgelost

Toevoeging op 15/07/2011 19:25:10:

Dus de foutenconsole is nu leeg, en het script weigert nog exact hetzelfde :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:26:08
Quote Anchor link
voorbeeld?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 19:28:29
Quote Anchor link
http://www.actpix.nl/test/portfolio/

en dan de inleidingstekst...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/07/2011 19:34:00
Quote Anchor link
Waarom zoveel selectors in die textarea.js?
Je gebruikt er toch maar 1?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/07/2011 20:56:44
Quote Anchor link
ja ik ga nog 2 anderen ervan ook gebruiken, de rest zal ik nu even verwijderen!
(late reactie, ik moest even weg)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.