klok van AM/PM naar 24-uurs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maikel  B

Maikel B

29/04/2011 16:17:14
Quote Anchor link
ik heb op internet dit klokje gevonden en ik heb zelf weinig tot geen ervaring met Javascript. Maar wat ik wilde is dat het van AM/PM naar 24 uur gaat. Heb zelf al wat lopen knutselen maar telkens gaat het fout en laat ie het klokje niet meer zien.

Weet iemand hoe ik dit kan realiseren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function runMiniClock()
{
    var time = new Date();
    var hours = time.getHours();
    var minutes = time.getMinutes();
    minutes=((minutes < 10) ? "0" : "") + minutes;
    ampm = (hours >= 12) ? "PM" : "AM";
    hours=(hours > 12) ? hours-12 : hours;
    hours=(hours == 0) ? 12 : hours;
    var clock = hours + ":" + minutes + " " + ampm;
    if(clock != document.getElementById('miniclock').innerHTML) document.getElementById('miniclock').innerHTML = clock;
    timer = setTimeout("runMiniClock()",1000);
}
runMiniClock();
</script>


en zo roep ik hem aan <span id="miniclock"></span>

Alvast bedankt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:27:47
 
Daniel O

Daniel O

29/04/2011 16:29:11
Quote Anchor link
Simpel toch. Er zit juist een conversie in van 24-uurs naar AM/PM. Die haal je eruit. Verder is de setTimeout een shaky workaround om pageload op te vangen...


function runMiniClock()
{
var time = new Date();
var hours = time.getHours();
var minutes = time.getMinutes();
minutes=((minutes < 10) ? "0" : "") + minutes;
var clock = hours + ":" + minutes;
if(clock != document.getElementById('miniclock').innerHTML) document.getElementById('miniclock').innerHTML = clock;
timer = setTimeout("runMiniClock()",1000);
}
runMiniClock();
 
Maikel  B

Maikel B

29/04/2011 16:31:45
Quote Anchor link
dank je ;)
ik was net zelf verder aan het puzzelen en had het al deels voor elkaar gekregen
maar nu werkt ie helemaal naar behoren :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.