knipperende cursor in invoervak?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roos

Roos

16/09/2006 12:28:00
Quote Anchor link
Weet iemand hoe je bij een formulier waarbij je alleen je postcode hoeft in te vullen meteen al een knipperende cursor in het tekstveld te zien krijgt??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:13:09
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2006 12:35:00
 
B a s
Beheerder

B a s

16/09/2006 12:35:00
Quote Anchor link
Dit hoort niet in de categorie PHP roos. Deze hoort in Webdesign. Volgende keer even beter opletten ;).

Om een knipperende cursor in een tekstveld te krijgen, wijzig je je body naar:

<body onload="document.mailform.titel.focus();">

Dus bijvoorbeeld:

<form method="post" action="#" name="mailform">
<input type="text" name="titel" value="" />
</form>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2006 12:38:00
Quote Anchor link
@ Bas: het is in JS beter om met id's te werken dan met name's. IE pakt het wel, maar FF en Opera niet.
 
Roos

Roos

16/09/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Heb het script van Jan zonder wijzigingen in de head geplakt maar ik zie geen knipperende cursor in het invoervak??

Sorry Bas, ik dacht dat een form ook onder de php viel......
 
Roos

Roos

17/09/2006 09:24:00
Quote Anchor link
Iemand nog een idee?
 
K i p

K i p

17/09/2006 09:29:00
Quote Anchor link
Werkt wel gewoon hoor, compleet voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<html>
<head>
    <title>blabla</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    
    <style type="text/css" media="screen">
        @import "style.css";
    </style>
<script type="text/javascript">
    function init () {
        // heeft de pagina wel formulieren?
        if (document.forms.length > 0) {
            // ja dus. nu het aantal formulierelementen bepalen
            var n = document.forms[0].elements.length;
            for (i = 0; i < n; i++) {
                // het eerste veld type 'text' dat we tegenkomen, krijgt de focus
                if (document.forms[0].elements[i].type == 'text') {
                    var first_field = document.forms[0].elements[i];
                    // dit lijkt een beetje overdreven, maar anders werkt het niet in Opera
                    first_field.blur ();
                    first_field.focus ();
                    first_field.select ();
                    break;
                }
            }
        }
    }

    window.onload = init;
</script>
</head>

<body>
    <div id="container">
        <fieldset>
            <legend>Formpje</legend>
            <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
                <input type="text" />
                <input type="submit" value="Go!" />
            </form>
    </div>
</body>
</html>
 
Roos

Roos

17/09/2006 10:21:00
Quote Anchor link
Boris,
Ja inderdaad bovenstaand script gaat goed, ik ga het nu uitproberen in mijn eigen formulier 's kijken of ik dat voor elkaar krijg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 10:25:00
Quote Anchor link
@ Roos: hoe ziet jouw html er uit?
 
Roos

Roos

17/09/2006 10:56:00
Quote Anchor link
ligt denk ik inderdaad aan mijn html, sommige velden in het formulier zijn hidden dat zal er wel mee te maken hebben.....
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 11:12:00
Quote Anchor link
Mijn script pakt het eerst tekstveld in je formulier.
 
Roos

Roos

17/09/2006 12:37:00
Quote Anchor link
I see, en dat kan ik dus veranderen? waar precies?

Een paar uur later:
"ik heb dit aangepast":

for (i = 4; i < n; i++)

(de 4 was oorspronkelijk een 0)

en het werkt!!!

Bedankt mensen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
Roos

Roos

17/09/2006 20:24:00
Quote Anchor link
Toch iets te vroeg gejuicht......
Het invoervak met de knipperende link staat vrij onderaan op de pagina.
Wanneer ik nu de pagina open begint ie niet netjes bovenaan maar halverwege zodat gelijk het knipperende invoervak in beeld komt en dat is niet de bedoeling.

De pagina moet gewoon bovenaan openen en wanneer je naar beneden scrollt zie je vanzelf dat invoervak wel.

Iemand nog een idee??
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Dat lijkt me niet te doen, want zodra een element de focus krijgt, scrollt een pagina er naartoe.
 
K i p

K i p

17/09/2006 20:28:00
Quote Anchor link
Je kunt met javascript ook de scrollbalken omhoog schuiven.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 20:39:00
Quote Anchor link
Klopt, dat kan. Maar als een formulier buiten beeld staat op de pagina lijkt het me niet veel zin hebben om een bepaald veld de focus te geven. De gebruiker zal het in eerste instantie niet zien, dus heeft er niets aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.