koekjes probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

01/10/2022 10:32:54
Quote Anchor link
Hoi

Ik probeer mijn cookies om te zetten naar array opties.
De cookies worden wel gezet maar zonder datum. Het zijn dus sessie cookies :(

Ik zet mijn cookies met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$a = koekjesopties(5000);
setcookie('msg', 1, $a);


Mijn array ziet er zo uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
(
    [expires] => Mon, 09-Jun-2036 00:00:00 GMT
    [path] => /
    [samesite] => Lax
    [httponly] => true
    [secure] => false
)
Ook geprobeerd zonder streepjes in de datum.

Mijn opties worden zo gebouwd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    function koekjesopties($dagen) {
        $a = array(
            'expires'=>CookieEndTime($dagen),
            'path'=>'/',
            'samesite' => 'Lax'
        );
                            
        if(isset($_SERVER['HTTPS']) && $_SERVER['HTTPS']=='on') {
            $a['httponly']='true';
            $a['secure']='false';
        }
        return $a;
    }


Wat doe ik weer verkeerd?

Jan
Gewijzigd op 01/10/2022 15:55:40 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:10:37
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

01/10/2022 11:00:39
 
Jan R

Jan R

01/10/2022 15:54:57
Quote Anchor link
Bedankt maar het gaat hier over parameter 3 expires_or_options van commando setcookie.
Dus niet hoe een array doorgeven als een cookie.

ter info ik heb true/false geprobeer als string en als boolean
Gewijzigd op 01/10/2022 15:56:37 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

01/10/2022 18:51:30
Quote Anchor link
Het leuke van PHP is, dat je veel van wat het voor je doet, ook gewoon kunt negeren.
Bijvoorbeeld zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function zet_koekje(string $naam, string $inhoud, int $levensduur) {
  header('Set-Cookie: '
    . urlencode($naam) . '=' . urlencode($inhoud)
    .
'; Max-Age=' . ((string) abs($levensduur))
//      . '; Domain=' // optioneel, default is huidige domein
    . '; Path=/'
    . ((isset($_SERVER['HTTPS']) and $_SERVER['HTTPS'] !== 'off')
        ?
'; Secure'
        : ''
      )
    .
'; HttpOnly'
    . '; SameSite=Strict');
}

?>


Maar als ik even in ga op je vraag, dan zegt de handleiding van setcookie() het volgende:

options

An associative array which may have any of the keys expires, path, domain, secure, httponly and samesite. If any other key is present an error of level E_WARNING is generated. The values have the same meaning as described for the parameters with the same name.


Ofwel, de waarde van 'expires' moet hetzelfde zijn als die van de parameter $expires van de setcookie() -functie. Dan gaat de handleiding verder:

expires_or_options

The time the cookie expires. This is a Unix timestamp so is in number of seconds since the epoch.


En dat doe je niet. Je geeft een string met een datum in plaats van een UNIX-timestamp.
Gewijzigd op 01/10/2022 19:05:00 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

02/10/2022 11:28:48
Quote Anchor link
Laat nu net deze unix timestamp de reden zijn dat ik overstap naar arrayopties. :)

Ik kreeg de melding dat MET UNIXstamp en ZONDER array het formaat niet juist was.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
A 'set-cookie' has an invalid 'expires' date format. The recommended format is: Sun, 08 Jun 2036 22:00:00 GMT
Set-Cookie: msg13=1; expires=Sun, 08-Jun-2036 22:00:00 GMT; Max-Age=431964084; path=/schaak; HttpOnly; SameSite=Lax


Bedankt. Alle meldingen weg en cookies met datum.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

03/10/2022 22:56:33
Quote Anchor link
Het zou toch echt een UNIX-timestamp moeten zijn volgens de documentatie (maar de documentatie zit er vaker naast):

"You may notice the expires_or_options parameter takes on a Unix timestamp, as opposed to the date format Wdy, DD-Mon-YYYY HH:MM:SS GMT, this is because PHP does this conversion internally."

Dus PHP zou iets voor je doen, maar in de waarschuwing krijg je een verkeerde suggestie? Waar heb ik dat vaker gezien met PHP...

Ik krijg overigens geen enkele error op 3v4l.org
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$opties
= [
    "expires" => "Mon, 09-Jun-2036 00:00:00 GMT",
    "path" => "/",
    "samesite" => "Lax",
    "httponly" => true,
    "secure" => false
];
setcookie("x", "y", $opties);
setcookie("x", "y", 5000);
?>


Tenzij alles nu transparant werkt zoals verwacht, zou ik gewoon (een) eigen functie(s) gebruiken, dan weet je tenminste eindelijk een keer waar je aan toe bent. Zoiets eenvoudigs als het schrijven van een cookie HTTP header, dat zou PHP toch simpel moeten kunnen maken?
Gewijzigd op 03/10/2022 23:01:36 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

04/10/2022 10:10:07
Quote Anchor link
Zoals ik schreef. Alle meldingen weg en cookies met datum.

Mijn enige opmerkingen zijn nu van firefox die geen translate ondersteunt :(. Gewoon melding uitgeschakeld daar kan ik toch niets tegen doen. :) en externe plugins. Vandaar mijn andere vraag/topic.

Ik probeer om altijd zoveel mogelijk de meldingen in Edge/Chrome weg te werken waar mogelijk en een controle te doen van w3.org voor de html en css

Ik ben ook bezig met headers en dmarc setting 100% in orde te krijgen.

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/10/2022 11:19:38
Quote Anchor link
Wat bedoel je met translate?
 
Jan R

Jan R

04/10/2022 12:01:15
Quote Anchor link
https://www.w3schools.com/tags/att_translate.asp

Ik werk veel met namen en deze worden vertaald wat niet mag natuurlijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/10/2022 16:20:56
Quote Anchor link
Het HTML5 tranlate attribuut werkt nog niet op Firefox, volgens Mozilla:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTML/Global_attributes/translate
Daar hoef je dan in ieder geval niet verder naar te kijken.

Je hebt altijd nog de HTTP Accept Language header:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers/Accept-Language
Dan kan een webserver altijd zelf nog besluiten of die vertaalde content levert.
Daar heb je zelf ook weer meer controle op. Kan je besluiten om alle Friezen te weren, of juist alle niet-Friezen, in voorbereiding op de Frexit =]
Gewijzigd op 04/10/2022 16:22:28 door Ad Fundum
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2022 22:53:41
Quote Anchor link
Wat ik regelmatig doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$array = [
    'expires'  => 'Mon, 09-Jun-2036 00:00:00 GMT',
    'path'     => '/',
    'samesite' => 'Lax',
    'httponly' => true,
    'secure'   => false,
];

echo '<pre>';
echo json_encode($array);
echo '</pre>';


Met andere woorden: het object of de array die je in een cookie wilt bewaren, json_encoden tot een string en die in het cookie zetten. Bij het uitlezen gebruik je dan json_decode.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/10/2022 14:48:33
Quote Anchor link
Een object als JSON-string in een cookie? Waarom?
En doe je dit ook vaker?:
'secure' => false,

Het enige dat je doorgaans nodig hebt is een sessie ID, zodat de server al het andere kan bewaren.

Ik deed dat eerst via $_SESSION, met weer later een eigen implementatie van de SessionHandlerInterface, om er achter te komen dat er helemaal geen touw aan vast te knopen was welke functies nou wanneer precies werden aangeroepen door PHP. Toen ben ik afgestapt van $_SESSION, en heb ik zelf maar wat geschreven dat wel te volgen was.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.