kom er even niet meer uit met tijds verschil

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Iltar van der berg

iltar van der berg

29/12/2007 17:17:00
Quote Anchor link
Ik wil dat devolgende query ALLE user_ids terug geeft waar het tijdsverschil groter is dan 5 minuten, maar ik kom er even niet meer uit na de WHERE clause.
Kan iemand mij even helpen??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    uo_user_id
FROM
    _users_online
WHERE
    TIMEDIFF(NOW(), uo_last_active)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:12:33
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 17:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
   uo_user_id
FROM
   users_online
WHERE
   uo_last_active > NOW() - INTERVAL 5 MINUTE
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

29/12/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Yup dat is em, bedankt!
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

29/12/2007 18:44:00
Quote Anchor link
Je kan ook het aantal seconden opvragen tussen twee DATETIME formaten en dat vergelijken met hoeveel verschil je wil :)
Zou niet weten wat sneller is, maar ik ga altijd voor die seconden optie omdat ik die INTERVAL niet kan onthouden :)
 
Frank -

Frank -

29/12/2007 18:47:00
Quote Anchor link
@Vercetti: Wat dacht je van een memootje?

Met een INTERVAL ben je veel flexibeler en maak je minder fouten. 5 MINUTE kun je snel een eenvoudig vervangen door bv. 2 MONTH of 3 DAY. Net wat je leuk vindt. 2 MONTH kun je niet eens in secondes uitdrukken, het maakt nogal verschil hoeveel dagen een maand heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.