Komm's tellen in een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Massimo W

Massimo W

05/07/2007 08:46:00
Quote Anchor link
Hallo,

Korte vraag: Hoe kan ik tellen hoeveel komma's er in een string staan? Dit wil ik gebruiken om vervolgens deze te vervangen door een streepje zodat deze met list/split in variabele op te delen is. Gezien de afwijkende hoeveelheid aan komma's in de string wil ik deze eerst tellen om te bepalen hoeveel variabelen er nodig zijn.

Groeten
Maze
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:34:45
 
Luke Banning

Luke Banning

05/07/2007 08:49:00
Quote Anchor link
iets met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
explode();
//en
count();
?>

doen?
 
Menno

menno

05/07/2007 08:50:00
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 08:51:00
Quote Anchor link
Dank!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2007 09:25:00
Quote Anchor link
Let er op dat je altijd 1 variabele meer nodig hebt dan er komma's zijn ;-)

@ menno: als hij echt komma's bedoelt, moet het zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $n
= substr_count ($tekst, ',');
?>


Verder: waarom zou je ze niet simpelweg in een array stoppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $array
= explode (',', $tekst);
?>
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 09:44:00
Quote Anchor link
substr_count("tekst","'") werkt prima. Ik gebruik het voor toegang tot bepaalde pagina's in intranet. Met LDAP kunnen de groepen ogpgehaald worden, maar deze worden in verschillende niveaus weergegeven.

cn=ble, ou=bleh, ou-bleh, dc=bla, dc=lan
of
cn=ble, ou=bloh, dc=bla, dc=lan

Met de komma's kan de groep eruit gefilterd worden en kan toegang tot de pagina's ingeregeld worden via de AD.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2007 09:48:00
Quote Anchor link
Okee, maar dan moet je toch echt het verschil leren tussen komma's en enkele quotes.

Dit is een komma: ,
Dit is een enkele quote: '

In jouw substr_count voorbeeld wordt een enkele quote als argument meegegeven, terwijl je wel over komma's spreekt steeds.
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 09:50:00
Quote Anchor link
ja ok, ik dacht de je bedoelde dat het met "," of ',' gedaan wordt. Scherp meneer Koehoorn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.