Koppeling DB en foto's Uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Mike van de Beek

Mike van de Beek

05/10/2018 18:34:09
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Nu lig ik met mijn neus op de welbekende finishlijn. Deze website is ooit zoals eerder gezegd, door een kennis van mij kaal en draaiend gemaakt. Ik ben zelf door de jaren heen gaan verbeteren en aankleden door om mij heen te kijken en af te kijken. Aan de ene kant schrik ik dat Flash er sowieso uit gaat per 2020. Ik denk dan meteen: "Hoe nu verder?"

Met je opmerking "Plupload aanpassen naar HTML5", is het dan klaar? en mijn vraag is hoe moet dat?
Hoor graag van je
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:32:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2018 19:03:20
Quote Anchor link
Als het goed is heb je er een configuratie-bestand bij, waar je de 'runtime' kan instellen
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

05/10/2018 20:16:08
Quote Anchor link
Ik heb gekeken in de DIR included, en CSS. Verschillende PHP bestanden geopend en met F3 gezocht op runtime. NERGENS wat gevonden. Moet ik op een ander woord zoeken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2018 20:18:12
Quote Anchor link
Het is sowieso geen PHP-file.
Welke bestanden staan er in de PlUpload map? Of hoe roep je deze aan?

Als je het niet kan vinden kijk ik vanavond even naar mijn CMS.
Gewijzigd op 05/10/2018 20:24:24 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

05/10/2018 20:37:35
Quote Anchor link
In de DIR plupload, deze staat in de ROOT, staan de volgende bestanden en DIR's
3x een DIR met de naam:
i18n
jquery.plupload.queue
jquary.ui.plupload

en deze onderstaande bestanden:

plupload.flash.js
plupload.flash.swf
plupload.html4.js
plupload.html5.js
plupload.js
plupload.silverlight.js

In de 118N DIR staan allemaal talen.js
ik heb de nl.js open gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
// Dutch
plupload.addI18n({
   'Select files' : 'Selecteer bestand(en):',
   'Add files to the upload queue and click the start button.' : 'Voeg bestanden toe aan de wachtrij en druk op \'Start\'.',
   'Filename' : 'Bestandsnaam',
   'Status' : 'Status',
   'Size' : 'Grootte',
   'Add files' : 'Voeg bestanden toe',
   'Stop current upload' : 'Stop upload',
   'Start uploading queue' : 'Start upload',
   'Uploaded %d/%d files': '%d/%d bestanden ge-upload',
   'N/A' : 'Niet beschikbaar',
   'Drag files here.' : 'Sleep bestanden hierheen.',
   'File extension error.': 'Ongeldig bestandstype.',
   'File size error.': 'Bestandsgrootte Error.',
   'Init error.': 'Initialisatie error.',
   'HTTP Error.': 'HTTP Error.',
   'Security error.': 'Beveiliging error.',
   'Generic error.': 'Onbekende error.',
   'IO error.': 'IO error.'
});

In de DIR jquery.plupload.queue staan een DIR met de naam CSS en daarin staat een los bestandje met de naam jquery.plupload.queue.css
En een DIR metg de naam IMG en daar staan een stuk of 8 images in.
En een los bestandje met de naam: jquery.plupload.queue.js

In de DIR jquery.ui.plupload staan een DIR met de naam CSS en daarin staat een los bestandje
met de naam jquery.ui.plupload.css
En een DIR met de naam IMG met twee images
En een los bestandje met de naam jquery.ui.plupload.js
Gewijzigd op 06/10/2018 15:03:10 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2018 20:47:29
Quote Anchor link
Met de vertaling heeft het niks te maken.

Maar ergens in je site moet je toch plupload aanroepen? Die upload-interface moet ergens geplaatst worden. Plus dat de php-file voor het uploadproces ergens wordt aangeroepen.

Toevoeging op 05/10/2018 22:47:26:

Mijn aanroep is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<form id="form" method="post" action="">
        <div id="uploader">
        <p>Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.</p>
        </div>
    </form>
    <script type="text/javascript">
        $(function() {
        $("#uploader").plupload({
        runtimes: 'html5,flash,silverlight,html4',
        url: '<?php echo $callback_url; ?>',
        max_file_count: 20,
        chunk_size: '1mb',
        filters: {
            max_file_size: '1000mb',
            mime_types: [
            {title: "Image files", extensions: "jpg,gif,png"},
            {title: "Zip files", extensions: "zip"}
            ]
        },
        rename: false,
        sortable: true,
        dragdrop: true,
        views: {
            list: true,
            thumbs: true,
            active: 'thumbs'
        },
        flash_swf_url: '../js/plupload/Moxie.swf',
        silverlight_xap_url: '../js/plupload/Moxie.xap'
        });
        $('#form').submit(function(e) {
        // Files in queue upload them first
        if ($('#uploader').plupload('getFiles').length > 0) {
            // When all files are uploaded submit form
            $('#uploader').on('complete', function() {
            $('#form')[0].submit();
            });

            $('#uploader').plupload('start');
        } else {
            alert("You must have at least one file in the queue.");
        }
        return false; // Keep the form from submitting
        });
        });
    </script>


html5 staat als eerste ingesteld.
Gewijzigd op 05/10/2018 20:53:55 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 08:31:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
////////////////////////////

?>

<!-- Load Queue widget CSS and jQuery -->
<style type="text/css">@import url(/plupload/js/jquery.plupload.queue/css/jquery.plupload.queue.css);</style>
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js"></script>

<!-- Third party script for BrowserPlus runtime (Google Gears included in Gears runtime now) -->
<script type="text/javascript" src="http://bp.yahooapis.com/2.4.21/browserplus-min.js"></script>

<!-- Load plupload and all it's runtimes and finally the jQuery queue widget -->
<script type="text/javascript" src="/plupload/js/plupload.full.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/plupload/js/jquery.plupload.queue/jquery.plupload.queue.js"></script>

<script type="text/javascript">
// Convert divs to queue widgets when the DOM is ready
$(function() {
    $("#uploader").pluploadQueue({
        // General settings
        runtimes : 'html5,gears,flash,silverlight,browserplus',


HTML5 stond als laatste heb ik nu als 1e gezet in het bestandje BEHEERUPLOAD.PHP wat in de DIR adm1 staat. Geen verandering

Toevoeging op 06/10/2018 08:34:01:

Dit staat in het hele bestandje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php
session_start();
////////////////////////////

?>

<!-- Load Queue widget CSS and jQuery -->
<style type="text/css">@import url(/plupload/js/jquery.plupload.queue/css/jquery.plupload.queue.css);</style>
<script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js"></script>

<!-- Third party script for BrowserPlus runtime (Google Gears included in Gears runtime now) -->
<script type="text/javascript" src="http://bp.yahooapis.com/2.4.21/browserplus-min.js"></script>

<!-- Load plupload and all it's runtimes and finally the jQuery queue widget -->
<script type="text/javascript" src="/plupload/js/plupload.full.js"></script>
<script type="text/javascript" src="/plupload/js/jquery.plupload.queue/jquery.plupload.queue.js"></script>

<script type="text/javascript">
// Convert divs to queue widgets when the DOM is ready
$(function() {
    $("#uploader").pluploadQueue({
        // General settings
        runtimes : 'html5,gears,flash,silverlight,browserplus',
        url : 'upload.php',
        max_file_size : '2mb',
        chunk_size : '2mb',
        unique_names : false,

        // Resize images on clientside if we can
        //resize : {width : 320, height : 240, quality : 90},

        // Specify what files to browse for
        filters : [
            {title : "Image files", extensions : "jpg,gif,png"},
            {title : "Zip files", extensions : "zip"}
        ],

        // Flash settings
        flash_swf_url : '/plupload/js/plupload.flash.swf',

        // Silverlight settings
        silverlight_xap_url : '/plupload/js/plupload.silverlight.xap'
    });

    // Client side form validation
    $('form').submit(function(e) {
        var uploader = $('#uploader').pluploadQueue();

        // Files in queue upload them first
        if (uploader.files.length > 0) {
            // When all files are uploaded submit form
            uploader.bind('StateChanged', function() {
                if (uploader.files.length === (uploader.total.uploaded + uploader.total.failed)) {
                    $('form')[0].submit();
                }
            });
                
            uploader.start();
        } else {
            alert('You must queue at least one file.');
        }

        return false;
    });
});
</script>

<?PHP
///////////////////


//require_once "phpuploader/include_phpuploader.php";

if ($_SESSION['Admin']!='Goed'){  
   include 'includes/adminlogin.php';
  exit;
}

if(!isset($_SESSION['id'])){
  die('Wrong parameter 1');
}

if(!isset($_SESSION['onderdeel'])){
  die('Wrong parameter 2');
}

$old=umask(0);
@
mkdir ("../upload/".$_SESSION['onderdeel'] . "/" . $_SESSION['id'] , 0777, true);
@
umask($old);



$pathToImages =  "../upload/" . $_SESSION['onderdeel'] . '/' . $_SESSION['id']. '/';
$maximages = 20;

if (is_dir($pathToImages)){
  $dir = opendir($pathToImages);
  
  while (false !== ($fname = readdir( $dir ))) {
     if (!is_dir($pathToImages.$fname) and $fname != ".." and $fname != "."){          
        $maximages = $maximages - 1;
     }
  }  
}

    

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <title>PHP Upload - Selecting multiple files for upload</title>
    <link href="../css/upload.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

  <script>
    window.onunload = refreshParent;
    function refreshParent() {
        window.opener.location.reload();
    }
</script>
</head>
<body>
    <div class="demo">
        <p><h1><?PHP echo '/' . $_SESSION['onderdeel'] . '/' . $_SESSION['id']; ?></h1></p>
        <p><h2><?PHP echo $_SESSION['txtshort']; ?></h2></p>
        <hr />
        <h3>Selecting multiple files for upload</h3>
        <p>Select multiple pictures in the file browser dialog then upload them at once (Allowed file types: <span style="color:red">jpeg,jpg,png</span>).
        <p>Maximum of 20 images, <span style="color:red"><?PHP echo $maximages; ?></span> left to upload.</p>
        <p>
        <form ..>
        <div id="uploader">
            <p>You browser doesn't have Flash, Silverlight, Gears, BrowserPlus or HTML5 support.</p>
        </div>
    </form>    
    </div>
  <br /><input type="button" value="!! Aanmaken Thumbnails !! " onclick="window.open('/adm1n/createthumb.php','_self')" ><br /><hr /><br>
</body>
</html>

Edit:
Code-tags toegevoehd.
Gewijzigd op 06/10/2018 14:43:26 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 08:50:27
Quote Anchor link
Zet die code even tussen code-tags. Dan is het beter leesbaarder. Je kan ook flash eruithalen. Silverlight ook.
Gewijzigd op 06/10/2018 08:52:04 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 08:53:01
Quote Anchor link
Vervolgens alles opnieuw opgestart en Opera geopend. ingelogd via ADMIN en geprobeerd foto's toe te voegen. krijg een melding ONVEILIG MATERIAAL GEBLOKKEERD. meer te weten komen? dan start de volgende LINK:
https://help.opera.com/en/latest/security-and-privacy/#blockedContent

En ik krijg dit regelmatig te zien als ik inlog op het forum:
504 Gateway Time-out
nginx

Oprecht sorry ADRIën maar hoe bedoel je tussen code tags?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 09:21:04
Quote Anchor link
Zie de UBB-codes bij de Veelgestelde Vragen.

En die error is bekend. Er zijn problemen met de server.

Over je probleem. Zet eens alleen html5 in de runtime.
Gewijzigd op 06/10/2018 09:23:43 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 11:50:05
Quote Anchor link
Ariën,

Ik heb alleen html5 in de runtime gezet, helaas geen verschil
Ook nog op een 2e website uitgevoerd geen verschil.
|Sorry
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 12:06:09
Quote Anchor link
Kunnen we ergens kijken en testen?
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 13:47:48
Quote Anchor link
Hier kun je inloggen:
https://www.mikevandebeek.nl/adm1n/beheersales.php
Waar kan ik inlog en password heen sturen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 13:54:34
Quote Anchor link
Doe maar via PM.
Neem aan dat het testomgeving is.
Gewijzigd op 06/10/2018 13:55:10 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 14:07:12
Quote Anchor link
Nee het is live SORRY
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 14:36:20
Quote Anchor link
Niet handig ;-)
Maar ik zal voorzichtig kijken.

Update:
Ik krijg een melding dat HTML5 niet ondersteund wordt, terwijl mijn browser zeker niet antiek is. Ik raad aan om je HTML even te valideren. Want op je uploadpagina staat je doctype pas halverwege. Je HTML-document is dus verkeerd opgebouwd.

Een update van PLupload naar 2.3.6 lijkt me ook niet overbodig.
Gewijzigd op 06/10/2018 14:41:36 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 15:35:59
Quote Anchor link
Beste Arien,

Valideren, zou je mij een kleine handreiking willen doen?
Ik heb vanuit de oude situatie telkens gewerkt totdat het fout is gegaan.
Het zou erg zijn als straks de hele website overnieuw zou moeten worden opgebouwd.

Hoe gaan valideren in zijn werk en hoe kan ik een Upgrade doen.
Dan de opbouw pagina is fout zeg je. Kan dit nog worden aangepast?
Hoor graag van je
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 15:45:09
Quote Anchor link
Je HTML is fout opgebouwd. Daarom zal mogelijk je PLupload niet werken. Zorg dat je de opbouw van je HTML correct hebt. Je kan deze valideren op http://validator.w3.org. Maar je kan ook spieken in de examples-map.

Je DOCTYPE hoort helemaal bovenaan te staan (in dit geval HTML5):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h1>Titel</h1>

<p>Welkom op mijn site!</p>

</body>
</html>

En een upgrade is niets anders dan de basis-bestanden updaten met de nieuwe versie. En mogelijk moet je nog even je aanroep in je upload-pagina aanpassen. Check dan even de examples in de download van PLupload voor een nieuw voorbeeld.
Gewijzigd op 06/10/2018 15:48:56 door - Ariën -
 
Mike van de Beek

Mike van de Beek

06/10/2018 16:46:21
Quote Anchor link
Ik ben nu in de INDEX bovenaan de pagina begonnen met:

<!DOCTYPE HTML>
<html>

Deze 2 regels heb ik ook in het bestandje home.php gezet welke je kunt vinden vanuit de ROOT naar PAGE, vervolgens naar NL en daar staat het bestandje home.php.

Mijn vraag is nu, moet ik bij alle bestanden langs in deze DIR en deze twee regels daarin plaatsen?
Dan ga ik daar eerst mee beginnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2018 16:52:15
Quote Anchor link
Kijk ander even naar de example-file in de verse download van PLupload.
Daar wordt wel duidelijk hoe die pagina opgebouwd wordt, en hoe je de PlUploadQueue() functie moet implementeren.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.