korte code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ruud Verbij

Ruud Verbij

29/05/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Ik zou graag leren heel kort te coden, je ziet wel eens op fora van die stukjes dat gasten in bijv. Perl echt verschrikkelijk korte code schrijven.
In php kan je uiteraard gebruik maken van;
return (isset($blaat)) ? $blaat : array();
bijv. Maar zijn er nog meer trucjes die jullie kennen om korte code te schrijven? Ik wil namelijk een keer een competitie starten waarbij mensen een bepaald probleem in PHP moeten oplossen, de winnaar is de persoon die het correct oplost met het minste aantal karakters :)

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:15:21
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2007 14:43:00
Quote Anchor link
Ruud Verbij schreef op 29.05.2007 14:38:
Ik wil namelijk een keer een competitie starten waarbij mensen een bepaald probleem in PHP moeten oplossen, de winnaar is de persoon die het correct oplost met het minste aantal karakters

Wel een leuk idee.
 
Ruud Verbij

Ruud Verbij

29/05/2007 14:44:00
Quote Anchor link
misschien dat phphulp zoiets een keer zou kunnen opzetten? heb je gelijk ook een groot publiek
 
Thijs X

Thijs X

29/05/2007 14:45:00
Quote Anchor link
@ Ruud,

Het is natuurlijk leuk om kort zo kort mogelijke scripts te schrijven, maar de gebruiksvriendelijkheid gaat wel achteruit. Ook debuggen gaat natuurlijk minder makkelijk dan wanneer het er wat mooier en netter uitziet.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

29/05/2007 14:48:00
Quote Anchor link
Wat is het nut van korte code? Volgens mij interesseerd het de parser vrij weinig en zal het echt geen enorme tijdwinst opleveren ofzo. Ik denk dat het optimaliseren van een query 100* meer resultaat opleverd.
 
Ruud Verbij

Ruud Verbij

29/05/2007 14:51:00
Quote Anchor link
@ thijs en Arjan

Het is ook niet bedoelt als optimalisatie, maar puur voor het soort van competitie gevoel zegmaar. Uiteraard wordt de code er niet beter van, maar dat is het niet uiteindelijke doel.
 
Thijs X

Thijs X

29/05/2007 14:58:00
Quote Anchor link
@ Ruud,

Het is natuurlijk wel een leuk idee, maar meestal kan je pas ideeen geven nadat je eens stuk code hebt gezien waar het omgaat. Bijna altijd zijn er dan wel verbeteringen te vinden zodat het nog korter kan.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

29/05/2007 15:05:00
Quote Anchor link
Zoek op www.phpfreakz.nl eens naar de PFZ Golf, hierin werden dit soort wedstrijden gehouden...resultaat is zéér korte (en vaak smerige) code, maar wel leerzaam voor iedere PHP-er.

PHP Golf #1 3l337 sp34k (Leet speek)
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=581935

PHP GOLF #2 Romeinen
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=585097#id588816

PHP Golf #4 Sorteren die hap
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=688294

PHP Golf #5: Kamelen praatjes?
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=705810

PHP Golf #6 Alfabet
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=721061

PHP Golf #7 calc
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=741097

PHP Golf #8: 0900-PFZ1
http://www.phpfreakz.nl/forum.php?forum=5&iid=836601
 
Ruud Verbij

Ruud Verbij

29/05/2007 15:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php for($i=0;$i<26;$i++){for($j=$i;$j<$i+26;$j++) echo chr(($j%26)+65);echo "<br>";}?>

voor http://www.phpfreakz.nl/forum.php?iid=721061
enig idee hoe die nog korter kan? (nu 88 karakters)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud Verbij
 
Thijs X

Thijs X

29/05/2007 15:38:00
Quote Anchor link
PHPFreakz:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4

Beste Oplossing:

<?for($i=702;$i;)echo--$i%27?chr(90-$i%26):'<br>';?>

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 
Ruud Verbij

Ruud Verbij

29/05/2007 15:50:00
Quote Anchor link
ziet er briljant uit :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.