Kortere if mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

K i p

K i p

09/01/2010 23:39:00
Quote Anchor link
Kan dit korter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$b ) OR ( $s == 'b' AND !$b2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:39:23
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
je zou eventueel een waarheidstabel kunnen maken.. en op basis hiervan kijken of het korten kan of niet.
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 09.01.2010 23:55:
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>

in dat geval, jij ook!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
 
K i p

K i p

10/01/2010 12:56:00
Quote Anchor link
wat is een waarheidstabel

ik bedoel eigenlijk meer of het logisch gezien korter kan worden opgeschreven omdat ik nu drie OR's gebruik
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 13:20:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Idd,

AND = &&
OR = ||

<=>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($s == 'a' && !$bLid) || ($s == 'b' && !$bLid2) || ($s != 'a' && $s != 'b'))
?>
 
John D

John D

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
 

10/01/2010 13:33:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Nee hoor, je kunt gewoon and, or, &&, en || gebruiken. Het heeft te maken met de de volgorde (links en rechts en boven naar beneden). Zie operators.precedence (ja, beetje vaag).
Verder denk ik dat als je een waarheidstabel wilt gebruiken dat je dan de boel om moet zetten naar binair e.d. dus daar wordt het langer van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 13:36:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:30:
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
Ben ik het niet mee eens. De || en && operators horen gewoon bij de programmeertaal en iedereen die een klein beetje ervaring heeft, herkent ze direct en weet dus direct wat de code doet.

Hoewel OR en AND zullen werken, is het niet gebruikelijk om dat binnen PHP toe te passen. Het zal eerder onduidelijkheid opleveren dan bovengenoemde methode als je bijvoorbeeld (om welke gekke reden dan ook) zou werken met variabelen $OR en $AND.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(($OR AND $AND) OR (($OR OR $AND) AND ($AND))
?>

Zomaar een gek voorbeeldje...

ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

10/01/2010 13:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 13:50:00
Quote Anchor link
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&. Jouw voorbeeld is leuk maar niet triviaal. "Iemand die een klein beetje ervaring heeft weet direct wat || en && betekenen" zeg je maar iemand die die ervaring niet heeft weet wel meteen wat AND en OR betekenen en doen, dus voordeel: leesbaarheid.
 
John D

John D

10/01/2010 13:53:00
Quote Anchor link
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php
Left associativity means that the expression is evaluated from left to right, right associativity means the opposite.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 

10/01/2010 13:56:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:50:
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&.

Lees mijn bericht. Er is een verschil in voorrang. && gaat boven AND.
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php

Bekijk even die pagina die je geeft. Lees die uitleg die er boven staat.
En dan de tabel bekijken.
&& staat hoger in de tabel dan AND
&& gaat voor AND.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 14:01:00
Quote Anchor link
Ik heb niet gezegd dat je het "door elkaar" moet gebruiken en ik raad dat zelfs altijd af!! Dat werkt juist optimaal verwarrend. Je probeert je gelijk te halen op verkeerde argumenten. Ik heb gesteld dat de leesbaarheid beter is wanneer je afstapt van het cryptische gedoe van || && en AND en OR gebruikt. Niet meer en niet minder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:03:00
Quote Anchor link
@Ooievaar: dat is alleen van belang in de IMO onlogische situatie dat je && en AND door elkaar gebruikt. Waarom zou je dat willen doen?

Je hebt echter wel gelijk en dat geeft mij bovendien nog een extra reden om AND en OR af te raden. Die operators doen niet wat je zou verwachten, zie dit voorbeeld van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// The result of the expression (true && false) is assigned to $g
// Acts like: ($g = (true && false))

$g = true && false;

// The constant true is assigned to $h and then false is ignored
// Acts like: (($h = true) and false)

$h = true and false;
?>

Waar je dus zou verwachten dat $h het resultaat van de expressie 'true and false' (dus false) bevat, krijgt $h de waarde true. Als je daar niet op bedacht bent, wordt het leuk debuggen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:06:00
Quote Anchor link
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.
 
John D

John D

10/01/2010 14:09:00
Quote Anchor link
SanThe: Dank and I rest my case!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)
 
John D

John D

10/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Blanche: je beide voorbeelden zou ik sowieso al nooit gebruiken. Ik vind het nogal gezocht, de $res is overbodig: mysql_query() returns TRUE on success.
Je code moet dus zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysql_query($sql) && $continue) {
}


if(mysql_query($sql) AND $continue) {
}

?>

En die wordt in beide gevallen hetzelfde geevalueerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 14:06:
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.

Kleine aanvulling: Ik gebruik in situaties die Blanche aangeeft dan ook altijd haakjes om de verschillende prioriteiten aan te geven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.