Krijg geen mail bij mailformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan W

Arjan W

28/01/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een mailformulier gemaakt alleen krijg ik geen mail ik gebruik de onderstaande code:

Code (php) 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173 <? function checkmail($mail) {     $email_host = explode("@", $mail);     $email_host = $email_host[1];     $email_resolved = gethostbyname($email_host);     if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))         $valid = 1;     return $valid; } // geef e-mail adres op van ontvanger $mail_ontv = "[email protected]"; // als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is if (!$_POST[submit] || $_POST[submit] && (!$_POST[naam] || !$_POST[mail] || !checkmail($_POST[mail]) || !$_POST[msggs] || !$_POST[weblog] || !$_POST[kleur] || !$_POST[intresses] || !$_POST[flash] || !$_POST[layout] || !$_POST[kopfoto] || !$_POST[tekstkopfoto] || !$_POST[opmerkingen])) {     if ($_POST[submit] && (!$_POST[naam] || !$_POST[mail] || !checkmail($_POST[mail]) || !$_POST[msggs] || !$_POST[weblog] || !$_POST[kleur] || !$_POST[intresses] || !$_POST[flash] || !$_POST[layout] || !$_POST[kopfoto] || !$_POST[tekstkopfoto] || !$_POST[opmerkingen]))       {         echo "Je bent je naam, e-mail adres, onderwerp of bericht vergeten in te vullen. Ook kan het zijn ";         echo "dat je een verkeerd e-mail adres hebt ingevuld.<p>";     }           // form + tabel     echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";     echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER[PHP_SELF] . "\">";           // naam     echo "<tr><td>Naam:</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST[naam] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";           // mail     echo "<tr><td>E-mail adres:</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST[mail] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";           // mail     echo "<tr><td>Web-log:</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"weblog\" value=\"" . $_POST[weblog] . "\"></td></tr>"; // mail     echo "<tr><td>Wachtwoord web-log</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"wachtwoord\" value=\"" . $_POST[wachtwoord] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";          // space     echo "<tr><td> </td></tr>";           // mail     echo "<tr><td>Web-log onderwerpen:</td></tr>";     echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST[msggs]) . "</TEXTAREA></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>"; // mail     echo "<tr><td>Kleurvoorkeur: Indien niet van toepassing typ N.V.T.</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"kleur\" value=\"" . $_POST[kleur] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Intresses:</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"intresses\" value=\"" . $_POST[intresses] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Flash aanwezig op web-log? Ja/Nee/Beperkt</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"flash\" value=\"" . $_POST[flash] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Bezoekersteller aanwezig op web-log? Ja/Nee</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"teller\" value=\"" . $_POST[teller] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Nieuwe layout? Ja/Nee</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"layout\" value=\"" . $_POST[layout] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";      // mail     echo "<tr><td>Nieuwe kopfoto? Ja/Nee</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"kopfoto\" value=\"" . $_POST[kopfoto] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Tekst op nieuwe kopfoto: (Indien op vorige vraag Ja geantwoord.)</td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"tekstkopfoto\" value=\"" . $_POST[tekstkopfoto] . "\"></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";// mail     echo "<tr><td>Eventuele opmerkingen:</td></tr>";     echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"opmerkingen\" ROWS=\"6\" COLS=\"45\">" . htmlentities($_POST[opmerkingen]) . "</TEXTAREA></td></tr>";           // space     echo "<tr><td> </td></tr>";     // button     echo "<tr><td> </td></tr>";     echo "<tr><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Versturen\"></td></tr>";           // sluit form + tabel     echo "</form>";     echo "</table>"; } // versturen naar else {          // set datum     $datum = date("d.m.Y H:i");           // set ip     $ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR];           $inhoud_mail = "===================================================\n";     $inhoud_mail .= "INGEVULD CONTACT formULIER\n";     $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";           $inhoud_mail .= "Naam: " . $_POST[naam] . "\n";     $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . $_POST[mail] . "\n";     $inhoud_mail .= "Web-log onderwerpen:\n";     $inhoud_mail .= $_POST[msggs] . "\n\n";     $inhoud_mail .= "Web-log: " . $_POST[weblog] . "\n";    $inhoud_mail .= "Wachtwoord: " . $_POST[wachtwoord] . "\n";    $inhoud_mail .= "Kleur: " . $_POST[kleur] . "\n";    $inhoud_mail .= "Intresses: " . $_POST[intresses] . "\n";    $inhoud_mail .= "Flash: " . $_POST[flash] . "\n";    $inhoud_mail .= "Teller: " . $_POST[teller] . "\n";    $inhoud_mail .= "Layout: " . $_POST[layout] . "\n";    $inhoud_mail .= "Kopfoto: " . $_POST[kopfoto] . "\n";    $inhoud_mail .= "Tekst op kopfoto: " . $_POST[tekstkopfoto] . "\n";    $inhoud_mail .= "Opmerkingen:\n";     $inhoud_mail .= $_POST[opmerkingen] . "\n\n";          $inhoud_mail .= "Verstuurd op $datum via het ip " . $ip . "\n\n";           $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";          $headers = "From: " . $_POST[naam] . " <" . $_POST[mail] . ">";          mail($mail_ontv, $_POST[weblog], $inhoud_mail, $headers);           echo "Bedankt voor het versturen van een e-mail. Je zult snel een antwoord ";     echo "krijgen als je bent uitgekozen.<p>";               echo "We nemen alles serieus en zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie ";     echo "die we binnen krijgen. Je e-mailadres en je wachtwoord zal nooit aan derden worden gegeven."; } ?> [linebreak]
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:39:22
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

28/01/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Probeer eerst eens een simpele mail(); in een leeg .php bestand, kijken of je uberhoud wel een smtp server heb.
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:04:00
Quote Anchor link
Eh ik heb totaal geen ervaring met php. Het leek me dus leuk om het eens te proberen dus ik snap niet wat je precies bedoelt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/01/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Het zal hem wel zitten in de ingewikkelde check denk ik.
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:10:00
Quote Anchor link
Heb het script ook niet zelf gemaakt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/01/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  if (mail ('[email protected]', 'test', 'testing', 'From: noreply')) {
    echo 'mail verzonden';
  }

  else {
    echo 'mail niet verzonden';
  }

?>


Als je dit bestand upload en uittest, wat zie je dan?
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:11:00
Quote Anchor link
even wachten hoor.
Gewijzigd op 28/01/2006 17:13:00 door Arjan W
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

28/01/2006 17:12:00
Quote Anchor link
Krijg je wel een emailtje?
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Nee was niet ene reacit eop die test ga ik nu even testen.
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Ik krijg
mail niet verzonden
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Ik heb wel ene ander idee:
$email_host = explode("@", $mail);
$email_host = $email_host['1'];
$email_resolved = gethostbyname($email_host);

Ik host hem op www.t35.com maar wyger stelt de mailserver beschikbaar om te mailen via smtp dar heb ik ook een account misschien dat ik dus de gegevens kan wijzigen??

Dat van wyger is hier te vinden: http://www.wyger.nl/forum/viewtopic.php?t=509&highlight=mail
Gewijzigd op 28/01/2006 17:19:00 door Arjan W
 
Arjan W

Arjan W

28/01/2006 17:31:00
Quote Anchor link
En hoe kan ik het nu oplossen??
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

28/01/2006 17:43:00
Quote Anchor link
Blijkbaar ondersteund je hoster geen smtp, verstandige keuze overigens.

Hoster mailen of die een php.ini aanpassing wil doen (kleine kans), of een andere host gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.