krijg html output met mailform

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymen

Raymen

29/03/2007 16:24:00
Quote Anchor link
ey
elke keer als ik een mail stuur dan zie ik de html staan (<table> <tr> <td.. etc) maar ik wil gewoon een tabel zien met de values.
code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

$vnaam
= $_POST['vnaam'];
$anaam = $_POST['anaam'];
$telnr = $_POST['telnr'];
$adres = $_POST['adres'];
$edres = $_POST['edres'];
$postc = $_POST['postc'];
$opmer = $_POST['opmer'];

$onderwerp = "RG Contact Form";

$bericht = '
    <table border="1">
        <tr>
            <td width="50%">
                Voornaam:
            </td>
            <td>
                '
.$vnaam.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Achternaam:
            </td>
            <td>
                '
.$anaam.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Tel Nr:
            </td>
            <td>
                '
.$telnr.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Email:
            </td>
            <td>
                '
.$edres.'                
            </td>
        </tr>        
        <tr>
            <td width="50%">
                Adres:
            </td>
            <td>
                '
.$adres.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Postcode:
            </td>
            <td>
                '
.$postc.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Opmerkingen:
            </td>
            <td>
                '
.$opmer.'
            </td>
        </tr>
    </table>
'
;

mail("[email protected]", $onderwerp, $bericht);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:24:43
 
Thijs X

Thijs X

29/03/2007 16:29:00
Quote Anchor link
Dan moet je de juiste headers meegeven

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php

$vnaam
= $_POST['vnaam'];
$anaam = $_POST['anaam'];
$telnr = $_POST['telnr'];
$adres = $_POST['adres'];
$edres = $_POST['edres'];
$postc = $_POST['postc'];
$opmer = $_POST['opmer'];

$onderwerp = "RG Contact Form";


$headers = "From: \"Hiereennaam\" <".$edres.">\r\n";
$headers .= "Reply-To: \"".$vnaam."\" <".$edres.">\n";
$headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";



$bericht = '
    <table border="1">
        <tr>
            <td width="50%">
                Voornaam:
            </td>
            <td>
                '
.$vnaam.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Achternaam:
            </td>
            <td>
                '
.$anaam.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Tel Nr:
            </td>
            <td>
                '
.$telnr.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Email:
            </td>
            <td>
                '
.$edres.'                
            </td>
        </tr>        
        <tr>
            <td width="50%">
                Adres:
            </td>
            <td>
                '
.$adres.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Postcode:
            </td>
            <td>
                '
.$postc.'
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="50%">
                Opmerkingen:
            </td>
            <td>
                '
.$opmer.'
            </td>
        </tr>
    </table>
'
;

mail("[email protected]", $onderwerp, $bericht, $headers);

?>
 
Raymen

Raymen

29/03/2007 16:39:00
Quote Anchor link
nou word hij verzonden, maar ik zie de Naam etc nog niet :(,

form.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
    <table>
    <form method="post" action="send.php" enctype="text/plain">
        <tr>
            <td width="40%">
                Voornaam:
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="15" maxlength="25" name="vnaam">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
                Achternaam:
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="15" maxlength="25" name="anaam">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
                Telefoon Nummer:
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="15" maxlength="25" name="telnr">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
                Email Adres:
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="25" maxlength="40" name="edres">
            </td>
        </tr>        
        <tr>
            <td width="40%">
                Adres (+ nummer):
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="25" maxlength="40" name="adres">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
                Postcode:
            </td>
            <td>
                <input type="text" size="6" maxlength="6" name="postc">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
                Opmerkingen:
            </td>
            <td>
                <textarea rows="5" cols="30" maxlength="200" name="opmer"></textarea>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td width="40%">
            </td>
            <td>
                <input type="Submit" name="submit" value="Verzenden">
            </td>
        </tr>
    </form>
    </table>
 
Marvin S

Marvin S

29/03/2007 16:52:00
Quote Anchor link
$vnaam = $_POST['vnaam'];
$anaam = $_POST['anaam'];
$telnr = $_POST['telnr'];
$adres = $_POST['adres'];
$edres = $_POST['edres'];
$postc = $_POST['postc'];
$opmer = $_POST['opmer'];

is totaal overbodig.. kost geheugen voor niets..



dit moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$onderwerp
= "RG Contact Form";
$headers = "From: \"Hiereennaam\" <".$_POST['edres'].">\r\n";
$headers .= "Reply-To: \"".$_POST['vnaam']."\" <".$_POST['edres'].">\n";
$headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";



$bericht = '
<table border="1">
 <tr>
  <td width="50%">Voornaam:</td>
  <td>'
.$_POST['vnaam'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Achternaam:</td>
  <td>'
.$_POST['anaam'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Tel Nr:</td>
  <td>'
.$_POST['telnr'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Email: </td>
  <td>'
.$_POST['edres'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Adres:</td>
  <td>'
.$_POST['adres'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Postcode:</td>
  <td>'
.$_POST['postc'].'</td>
 </tr><tr>
  <td width="50%">Opmerkingen:</td>
  <td>'
.$_POST['opmer'].'</td>
 </tr>
</table>
'
;

mail("[email protected]", $onderwerp, $bericht, $headers);

?>



en je moet jezelf aanleren dat je duidelijke namen geeft..
als jij 5000 velden in je database hebt staan weet jij dan meteen
waar 'edres' voor staat?

betere namen zijn of gewoon 'email' ipv 'edres' .. het beste is namen te kiezen waar een ander over een jaar ook nog van snapt wat het is.. tenzij je het zo wilt maken dat alleen jij het mag veranderen.. dan moet je rare namen gebruiken.. maar gemakkelijke namen, dat maakt het jezelf ook een stuk makkelijker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin S
 
Raymen

Raymen

29/03/2007 18:12:00
Quote Anchor link
ja dat weet ik, maar er staan nu geen 5000 velden^^
maar ik krijg nou nog steeds niet de Naam etc. in me mailbox (wel de tabel maar niet ingevuld met de naam,email, etc.)
 
Marvin S

Marvin S

29/03/2007 18:45:00
Quote Anchor link
zie je wel al de tabel atributen?

dus,

Naam:
Opmerkingen:

etc?
 
Raymen

Raymen

29/03/2007 18:51:00
Quote Anchor link
ja die wel
 
Marvin S

Marvin S

29/03/2007 18:59:00
Quote Anchor link
ik wenie waar dit voor staat


<form method="post" action="send.php" enctype="text/plain">


maar zou al moeten werken als je dit gebruikt:

<form method="post" action="send.php">

het doelleinde van die van jou weet ik niet dus ook weet ik niet
of het daardoor kan komen.. maar probeer even ofzo
 
Raymen

Raymen

29/03/2007 19:03:00
Quote Anchor link
mooi, het werkt nu (ik had dat van een php mail tut)
bedankt allemaal :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.