krijg inlog systeem niet werkend.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Marcel sauer

marcel sauer

15/09/2010 17:59:26
Quote Anchor link
hallo,

ik heb dit inlog systeem in mijn site verwerkt.
http://www.phphulp.nl/php/script/beveiliging/login-system-met-mysql/1606/
als ik de pagina opstart ziet dit er super uit en klik ik op de link registreren.
hij registreert perfect en dan kan je terug keren naar de inlog pagina.
alleen als ik wil inloggen geeft hij aan Username or Password is wrong!
heb gekeken maar kan niks vinden in de inlog.php
kom er maar niet achter waar ik het probleem moet zoeken.
misschien kan iemand mij helpen?

als er nog een deel van het script getoond moet worden roept u maar origineel te vinden op bovenstaande link.

<inlog.php>
<div id="container">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();

$username = $_POST['username'];
$password = sha1($_POST['password']);

if($username && $password)
{

    $connect = mysql_connect('localhost', 'database', 'password') or die ('Couldn\'t Connect');
    mysql_select_db("database") or die ("Couldn\'t Find your database !");
    
    $query = sprintf("SELECT id, username, password, nickname, date, email FROM users WHERE username ='%s' AND password ='%s'",
    mysql_real_escape_string($username),
    mysql_real_escape_string($password));
    
    $rows = mysql_query($query);

    $numrows = mysql_num_rows($rows);

    if($numrows)
    {

        while($row = mysql_fetch_assoc($rows))
        {

            $dbusername = $row['username'];
            $dbpassword = $row['password'];
            $dbnickname = $row['nickname'];
            $dbdate = $row['date'];
            $dbemail = $row['email'];
        }

        
            echo("<p>Welcome back $dbusername !</p> <p>as nickname: $dbnickname</p><p>Account Registered at: $dbdate</p>");
            echo("<p>Your Email address: $dbemail</p>");
            echo("<a href='securitylogout.php'>Logout</a>");
            
        $_SESSION['username']=$dbusername;
    }

    else
        die("Username or Password is wrong!");
}

?>
Gewijzigd op 15/09/2010 18:57:18 door Marcel sauer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:47:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2010 18:08:21
Quote Anchor link
en waar is de rest van de code?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

15/09/2010 18:34:47
Quote Anchor link
Wat moet dit voorstellen dan?
if($username && $password)

zoek eens de topics af op woorden als:
- controle en validatie

alles aardig en leuk maar zo kan je toch echt niet omgaan met variabelen en vooral niet als waarden er aan toekend zijn welke van buiten komen. Maar waarom die overbodige variabelen aanmaken, nergens voor nodig.

Note: het is daarentegen ook heel onverstandig om een _connect en _select_db binnen ene if te verstoppen
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

15/09/2010 18:45:40
Quote Anchor link
Tipje:

Haal de `backticks` even weg in je query.
Gewijzigd op 15/09/2010 18:46:06 door Bas IJzelendoorn
 
Marcel sauer

marcel sauer

15/09/2010 18:57:59
Quote Anchor link
heb even het hele script gepost.
ik heb nog niet veel verstand van het script schrijven en zo.
ik probeer het te leren maar heb hier hulp bij nodig vandaar de vraag wat er fout in zit.
ben voor mijn doen al een heel eind op weg maar kom niet verder.
en @ The Dutch Guy - thx wist niet dat die dingen overbodig waren heb even gegoogled.

ps : kan het ook mogelijk zijn dat hij het bij het register fout doet?
je kan in je mysql database niet terug vinden hoeveel geregistreerde je hebt en wi ehet zijn toch? van wegen privacy van wachtwoord enz.
Gewijzigd op 15/09/2010 19:18:50 door marcel sauer
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2010 19:17:36
Quote Anchor link
Wat is het veld 'password' in de database voor veldtype?
 
Marcel sauer

marcel sauer

15/09/2010 19:21:36
Quote Anchor link
Veld : password
Type : varchar(50)
Collatie : latin1_swedish_ci
Null : Nee
Gewijzigd op 15/09/2010 19:23:35 door marcel sauer
 
Wim E

Wim E

16/09/2010 00:07:44
Quote Anchor link
Waar verwijst %s naar?
Als je nou eerst eens echo doet na bijv een query uitvoer, om puur te kijken of daar nog wat bijzonders gebeurd.

Gebruik tevens error_reporting(1)
Krijg je een foutmelding?
Al gekeken naar validatie?
 
Marcel sauer

marcel sauer

16/09/2010 01:40:21
Quote Anchor link
die %s verwijst naar dit op de registratie pagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php //Register the user!
                
                $register = sprintf("INSERT INTO users VALUES('', '%s', '%s', '%s', '%s')",
                mysql_real_escape_string($username),
                mysql_real_escape_string($password),
                mysql_real_escape_string($nickname),
                mysql_real_escape_string($date));
                
                mysql_query($register); ?>


ik zag trouwens ook dat bij de register geen email kader stond dit hoort er wel bij dus heb die even aangemaakt.

krijg nu deze error :

Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/masafoto.nl/www/securitylogin.php on line 25

dat is de regel hieronder met die %s tekens wat moet ik hieraan veranderen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$query
= sprintf("SELECT id, username, password, nickname, date, email FROM users WHERE  username ='%s' AND  password ='%s'", ?>


EDIT :

is het misschien mogelijk op te checken wat je database opgeslagen heeft? zodat je kan zien of ik me geregistreerd heb en dit ook daadwerkelijk gelukt is?

ik heb de %s verwijdert op de registratie pagina en hiervoor in de plaats dit gezet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  $register = sprintf("INSERT INTO users VALUES('username', 'password', 'nickname', 'email', 'date')",?>
Gewijzigd op 16/09/2010 20:00:17 door marcel sauer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.