krijg S_Session niet werkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 21:50:29
Quote Anchor link
In een script heb ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
['username'] = $row['username'];
echo "Ingelogd als :". $_SESSION['username']   ;
?>


Dat wordt mooi geprint "Ingelogd als :...". dus daar werkt het nog
Dan probeer ik dit in een ander php weer op te halen via de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();

include('config.php');

if (isset($_session['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_session['username'];
 }
else {
  echo "je bent NIET ingelogd  ";
  echo $_session['username'];
}

?>


Maar dit geeft fout, krijg melding

je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined variable: _session in bp.php on line 10.
Het zit dus in: echo $_session['username'];

Wat doe ik fout? Iemand een idee?

Edit:
Ik heb de juiste code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/06/2018 21:59:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:42:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 21:57:41
Quote Anchor link
Hoofdletters!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

04/06/2018 21:58:32
Quote Anchor link
Variabelen zijn case sensitive = hoofdletter gevoelig in PHP. Het moet dus $_SESSION zijn (en niet $_session - dat is voor PHP heel wat anders).
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:11:41
Quote Anchor link
Oke dat heb het nu aangepast naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7

<if (isset($_SESSION['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_SESSION['username'];
 } else {
  echo "je bent NIET ingelogd als ";
  echo $_SESSION['username'];;
}


maar krijg nog steeds: je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined index: username in bp.php on line 10
Na aanpassing naar hoofdletters, komt nu melde undefined index
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 22:15:09
Quote Anchor link
Je maakt $_SESSION['username'] niet aan. Mogelijk doe je dit op een andere pagina waar de session_start(); mist.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:18:25
Quote Anchor link
Aha de session_start() had ik niet op pagina waar aan de $_SESSION['username'] een waarde werd toegekend. Het werkt nu ! Bedankt Ariën en Rob
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 13:43:27
Quote Anchor link
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 15:07:07
Quote Anchor link
Willem vp op 05/06/2018 13:43:27:
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.


Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?). Ik ben het met je eens dat het gebruik van $_SESSION['username'] in het else-statement niet erg zinnig is.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 16:38:44
Quote Anchor link
Thomas je gooit isset en empty door elkaar volgens mij? Iig kijkt isset gewoon of een variabele of element in een array geinitialiseerd is. Empty of is_empty wat is het eigenlijk? Die gebruik ik zelf nooit omdat deze functie voor verwarring kan zorgen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 17:32:30
Quote Anchor link
@Frank: https://secure.php.net/manual/en/function.isset.php voorbeeld 1,5 (tussen #1 en #2 in - specifiek over arrays, zie 'hello'). Als je wilt weten of een key bestaat (ook als de waarde null is) moet je array_key_exists() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = ['x' => null];
print(isset($a['x']) ? 'true' : 'false'); //false
print(array_key_exists('x', $a) ? 'true' : 'false'); //true
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 17:40:16
Quote Anchor link
Dat, of het gebruik van NULL-waarden in arrays verbannen ;).
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 18:16:50
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/06/2018 15:07:07:
Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?).

Inderdaad. Overigens is dit een designfout (een van de vele) in PHP. isset() zou true moeten teruggeven als de variabele is geset, maar de waarde NULL heeft. Vaak maakt dat niet zoveel verschil, bijvoorbeeld als je de waarde probeert te printen, maar er zijn situaties waarin je verschil zou willen kunnen maken tussen "niet geset" en "wel geset, maar met waarde NULL". Met empty() of is_null() kun je dat ook niet ondervangen.

De enige manier die ik kan bedenken is om via get_defined_vars() te kijken of er een variabele met de betreffende naam is gedefinieerd, maar dat vind ik best wel een paardenmiddel. En omslachtig. En enigszins off-topic in dit draadje. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 19:33:18
Quote Anchor link
Als het een array betreft volstaat array_key_exists() ook prima (ook in termen van performance). Je kunt jezelf i.i.g. een hoop ellende besparen door in eerste instantie het gebruik van NULL zoveel mogelijk te vermijden :).

/offtopic
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 20:19:50
Quote Anchor link
Ook off-topic:
- isset() geeft bij mij altijd een beetje "code smell": alsof je niet zeker weet of een var (of key) al bestaat, en het dan maar "voorzichtig probeert".
- null vind ik een prima waarde. Ik initialiseer altijd alle properties expliciet op null (ondanks dat dat impliciet al gebeurt). Bij een getter is het dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getVar(){
  if($this->_var === null) $this->_var = $this->whatever(); //maar dan dus geen null retourneren; hooguit false
  return $this->_var;
}
Beide "voorkeuren" zullen wel voorkomen uit het feit dat ik ooit in Pascal ben begonnen (strong typed).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 20:54:45
Quote Anchor link
Nog meer offtopic:
Misschien niet een heel sterk voorbeeld, maar "zelfs" het gebruik van @ is soms geoorloofd. Dit als je verwacht dat er dingen fout kunnen gaan en meldingen wilt onderdrukken, maar deze moet je dan ook ondervangen uiteraard. Iets soortgelijks geldt voor isset(), dit is niet per definitie "fout" of "not done" - uit het gebruik moet blijken of dit een gezond iets is. En als je beweegredenen goed zijn, maakt het eigenlijk niet uit hoe je iets aanpakt, implementatie is ondergeschikt aan motivatie.

Je kunt beter een slechte (maar werkende) implementatie hebben van een goed idee dan een goede implementatie van een slecht idee, aan het eerste kun je altijd nog schaven :p.
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:17 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 20:55:58
Quote Anchor link
Heren,

Ik wist helemaal niet dat isset bij een null waarde false zal geven. Het is eigenlijk enigzins teleurstellend. (Over designfouten gesproken) Wel fijn om dit nu te weten. Ik kan dan naar array_key_exist uitwijken. Bedankt voor jullie inspirerende teksten :-)
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:49 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.