Kun je 2 variabelen gebruiken bij WHERE ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper Geelen

Jasper Geelen

30/03/2011 19:00:31
Quote Anchor link
Titel zegt het al eigenlijk. Kun je 2 variabelen gebruiken in een WHERE?

Voorbeeld:

SELECT * FROM tabel WHERE ".$variable1." = '".$variable2."'";
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:27:46
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

30/03/2011 19:03:02
Quote Anchor link
ja dat kan :)
 
Aad B

Aad B

30/03/2011 19:03:58
Quote Anchor link
Ja, je query-string opbouwen met variabelen is gewoon mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

30/03/2011 19:07:00
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Je kan zelfs dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$type
= 'SELECT ';
$select = 'name, age ';
$extra = 'WHERE ';
$iets = $variable1;
$iets1 = $variable2;
$query = $type.$select.$extra.$iets.'='.$iets1;
?>
 
Martijn B

Martijn B

30/03/2011 19:07:26
Quote Anchor link
Waarom probeer je het niet?

Neem aan dat $variable1 een kolom naam bevat en $variable2 een mogelijke waarde van die kolom naam.

Je moet er wel voorzorgen dat je niet zomaar alles in de query kunt zetten.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sQry
= 'SELECT *
FROM tabel
WHERE '
. preg_replace('/[^a-z]+/', '', $variable1) .
' = \''. mysql_real_escape_string($variable2) . '\'';
?>
Gewijzigd op 30/03/2011 19:08:12 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.