Laatse 5 ID's Gepost in mySQL DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paco oste

Paco oste

20/08/2010 11:27:12
Quote Anchor link
Hallo, ik ben een gratis webCMS aan het maken.
En nu wil graag, dat mijn laatste 5 id's uit mijn News Systeem in een Lijstje komen naast de NewsPage Waar Staat, 'Latest News.'
Zo zou ik het willen ;D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<h2><span>Latest News</h2>
<ul>
<li><a href="LINKNAARPAGE">ID1</a></li>
<li><a href="LINKNAARPAGE">ID2</a></li>
<li><a href="ect">ID3</a></li>
<li><a href="ect">ID4</a></li>
<li><a href="ect">ID5</a></li>
</ul>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:14:36
 
Chris -

Chris -

20/08/2010 11:35:52
Quote Anchor link
En wat is de bedoeling dat wij gaan doen?
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

20/08/2010 11:39:04
Quote Anchor link
Lijk mij gewoon je nieuws uit je database laden en dit dan soorteren op de laatste 5 toegevoegde items..?

Betekend dus dat je eventjes moet gaan lezen hoe je dit doet =)
Zijn zat tutorials over te vinden op het internet..
 
Paco oste

Paco oste

20/08/2010 11:39:48
Quote Anchor link
bevoorbeeld, dat de laatste 5 id's die gepost zijn in de database.
Dat ze daar komen (mySQL db)
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

20/08/2010 11:41:06
Quote Anchor link
Select * from tablename Group by id desc limit 5
(vang dit op in $result)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<ul>
<?php foreach($result as $object): ?>

<li><?php echo $object->id;?></li>

<?php endif; ?>
</ul>



dus dat
Gewijzigd op 20/08/2010 11:52:17 door www JdeRuijterNL
 
Joakim Broden

Joakim Broden

20/08/2010 11:41:58
Quote Anchor link
Je bent een CMS aan het maken maar je weet niet hoe dit moet?

hier een opzetje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<ul>';
//Hie begint de while met een query van de laatste 5 berichten (ORDER BY id DESC LIMIT 5)
while() {
    echo '<li><a href="nieuws.php?id="'.$id_nieuwsbericht.'">'.$naam_nieuwsbericht.'</a></li>
}
echo '
</ul>';
?>
Gewijzigd op 20/08/2010 11:43:34 door Joakim Broden
 
- Raoul -

- Raoul -

20/08/2010 11:58:02
Quote Anchor link
Gewoon zo in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM teksten ORDER BY id DESC LIMIT 5");
// en dan while
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.