laatste 4 cijfers weghalen van _ spatie maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk

Dirk

12/11/2006 17:41:00
Quote Anchor link
bestaat er ook een functie zoals substring maar dan ongekeerd om de laatste 4 cijfers van een getal weg te halen...

Alvast bedankt!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dirk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:48:30
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/11/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Kan ook gewoon met substr():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= substr($string, 0, strlen($string) - 4);
?>

Edit:
typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
K i p

K i p

12/11/2006 17:46:00
Quote Anchor link
Quote:
Kan ook gewoon met substring:


Kan ook gewoon met substring zonder strlen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= substr($string, 0, -4);
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/11/2006 17:49:00
Quote Anchor link
Damn, logisch eigenlijk. Tnx :-)
 
Dirk

Dirk

12/11/2006 18:11:00
Quote Anchor link
ja! heel erg bedankt!
 
Dirk

Dirk

12/11/2006 18:24:00
Quote Anchor link
en is er trouwens ook nog een functie die bij filesize() van van bytes mb's maakt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/11/2006 18:27:00
Quote Anchor link
Die moet je gewoon zelf berekenen.

edit:
Bijvoorbeeld zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $size
= filesize ('jouwbestand.avi');
    echo round ($size / (1024 * 1024), 2);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Dirk

Dirk

12/11/2006 18:42:00
Quote Anchor link
Bedankt! dat is een slimme manier!
Nu heb ik nog een vraagje: Hoe kun je een _ vervangen door een spatie? volgens mij met str_replace(), maar weet de code van een spatie niet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dirk
 
Niels Beckers

Niels Beckers

12/11/2006 18:43:00
Quote Anchor link
dit is het teken van een spatie %20
 
Dirk

Dirk

12/11/2006 18:49:00
Quote Anchor link
str_replace("_", " ", $titel)

ik heb het zo al opgelost..
iig bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dirk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.