laatste 5 records laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo --

ivo --

09/06/2010 00:18:30
Quote Anchor link
Hallo,


ik ben bezig met een website en ik zou graag willen dat alleen de laatste 5 records uit de database worden weergegeven.

dit is voor een "zelf gemaakt twitterblokje" zodat je alleen de laatste 5 "tweets" ziet.


EDIT:
als ik SELECT TOP 5 * FROM table, doe dan krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\test\twitter.php on line 5

En dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
include('dbconnect.php');

$result = mysql_query("SELECT TOP 5 * FROM twitter",$db);
while ($myrow = mysql_fetch_array($result))
{

echo "<b>$myrow[datum]</b>";
echo $myrow['inhoud'];
}

echo "</TABLE>";
?>


danku,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:48:16
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2010 01:03:20
Quote Anchor link
Bouw nette foutafhandeling in. De query zal mislukt zijn.

En wat is dit voor een select? SELECT TOP 5 *
Daar moeten komma's tussen, en wat doet die 5 daar?
 
Niels K

Niels K

09/06/2010 09:36:43
Quote Anchor link
Je zult met LIMIT moeten werken en dan nog met een ORDER BY
 
Ivo --

ivo --

09/06/2010 11:12:21
Quote Anchor link
@santhenvt

als je het wilt wete werkt t altijd, maar hier is hoe ik aan die 5 kom!

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070606070802AAzT4dq
 

09/06/2010 11:15:35
 
Sander salemander

sander salemander

09/06/2010 12:11:55
Quote Anchor link
hier de juiste code hoop ik :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include('cbconnect.php');

$sql = mysql_query("SELECT * FROM twitter ORDER BY datum DESC LIMIT 5")or die (mysql_error());
echo "<table>";
while($row = mysql_fetch_assoc($sql)) {
    echo "
    <tr>
        <td>"
.$row['datum']." ".$row['inhoud']."</td>
    </tr>"
;
}

echo "</table>";

?>
Gewijzigd op 09/06/2010 12:12:37 door sander salemander
 
Ivo --

ivo --

09/06/2010 21:21:54
Quote Anchor link
Bedankt iedereen voor de reacties!!(Y)
 
Crude Oil

Crude Oil

09/06/2010 21:35:05
Quote Anchor link
Sander salemander op 09/06/2010 12:11:55:
hier de juiste code hoop ik :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include('cbconnect.php');

$sql = mysql_query("SELECT * FROM twitter ORDER BY datum DESC LIMIT 5")or die (mysql_error());
echo "<table>";
while($row = mysql_fetch_assoc($sql)) {
    echo "
    <tr>
        <td>"
.$row['datum']." ".$row['inhoud']."</td>
    </tr>"
;
}

echo "</table>";

?>

assoc kan hier idd ipv array, amar met array werkt eht ook gewoon
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.