laatste klantnummer weergeven uit meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 10:53:16
Quote Anchor link
Ik wil graag het laatste klantnummer buiten de for loop hebben maar kom er niet uit hoe dit doen. Ik haal nu uit alle tabellen de hoogste op maar wil hiervan het hoogste nummer hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
// HAAL AANTAL BEDRIJVEN TABELLEN ID'S OP
$id_bedrijven_categorie = array();
$query_id_bedrijven_categorie = mysql_query("select id from bedrijven_categorieen") or die(mysql_error());
    while ($r = mysql_fetch_assoc($query_id_bedrijven_categorie))
            {
                $id_bedrijven_categorie[] = $r['id'];
            }
        
// Tel hoeveel records er zijn
$id_bedrijven_categorie_aantal = count($id_bedrijven_categorie);
$id_bedrijven_categorie_aantal = $id_bedrijven_categorie_aantal - 1;
 
for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
    {              
        $query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
        
           while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
                        {
                              $hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
                            $hoogste_id = $r['hoogste_id'];
                        }    
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:06:24
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:06:58
Quote Anchor link
select id from jouTabel desc limit 0,1
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:10:53
Quote Anchor link
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:15:15
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:10:53:
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.


Deze query voer je dan ook uit na de loop.

EDIT:

if($id_bedrijven_categorie_aantal == $i)
{
$r['hoogste_id'];
}
Gewijzigd op 16/07/2010 11:16:49 door wesley Overdijk
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:23:10
Quote Anchor link
Hmmm snap het even niet meer ben nog een beginner.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC limit 0,1' at line 1
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:24:53
Quote Anchor link
Een beginner, uuuh oke... google? Is een geweldige tool die de niet-beginners gebruiken om informatie te winnen. www.google.nl. je hoeft alleen maar in te tikken wat je zoekt. Bijvoorbeeld 'get the last id of a table'

http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=get+the+last+id+of+a+table&ie=utf-8&oe=utf-8
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:26:55
Quote Anchor link
weet ik maar kon het niet vinden.
maar het gaat niet om de laatste id maar ik ga in alle tabellen kijken naar het hoogste klantnummer ik wil dan van alle tabellen een kleine 159 het laatst gebruikte klantnummer weten. de functie get last id ken ik wel maar dat wil ik niet hebben zie mijn eerste bericht.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:34:27
Quote Anchor link
gah... dan een simpele if current < highest, highest = current. aan het einde heb je de hoogste in current.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:41:25
Quote Anchor link
okeej maar waar zet ik dat dan in mijn code ?

-- bericht samengevoegd, laatste was om 16/07/2010 11:45:11 --

dit stukje is het toch waar ik dat moet doen:

for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
{
$query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
{
$hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
$hoogste_id = $r['hoogste_id'];
}

if ($hoogste_klantnummer < $hoogste_klantnummer)
{
$hoogste_klantnummer_totaal = $hoogste_klantnummer;
}
}

$klantnummer = $hoogste_klantnummer_totaal+1;
$klantid = $hoogste_id_totaal+1;

Binnen de 24 uur geen nieuwe post plaatsen, graag uw huidige post wijzigen (niet bumpen).[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 15:32:40 door Tom Beuckelaere
 

16/07/2010 11:45:39
Quote Anchor link
Je moet een id (met dus auto increment) alleen gebruiken voor een unieke waarde. Je kunt er verder niks aan afleiden.
Dat het toevallig steeds met 1 opgehoogd wordt betekend dus niet dat het een rij wordt van 1,2,3,4,5. Als je een rij verwijderd, dan blijft de database wel doortellen. Ook is het bijvoorbeeld zo dat bij postgresql letters worden gebruikt.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:48:38
Quote Anchor link
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:50:35
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:48:38:
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.


You're doing it wrong. Ik zou je taktiek eens aanpassen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:52:58
Quote Anchor link
dat is helaas niet mogelijk gezien de opbouw van de website die er achter hangt met de database opbouw.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2010 13:18:35
Quote Anchor link
Zet alle klantnummers die je uit de verschillende tabellen selecteert in een array en gebruik de PHP functie max() om de hoogste waarde te vinden...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:07:08
Quote Anchor link
Ga ik doen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:09:56
Quote Anchor link
super tnx man

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 14:20:11 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.