laatste klantnummer weergeven uit meerdere tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 10:53:16
Quote Anchor link
Ik wil graag het laatste klantnummer buiten de for loop hebben maar kom er niet uit hoe dit doen. Ik haal nu uit alle tabellen de hoogste op maar wil hiervan het hoogste nummer hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
// HAAL AANTAL BEDRIJVEN TABELLEN ID'S OP
$id_bedrijven_categorie = array();
$query_id_bedrijven_categorie = mysql_query("select id from bedrijven_categorieen") or die(mysql_error());
    while ($r = mysql_fetch_assoc($query_id_bedrijven_categorie))
            {
                $id_bedrijven_categorie[] = $r['id'];
            }
        
// Tel hoeveel records er zijn
$id_bedrijven_categorie_aantal = count($id_bedrijven_categorie);
$id_bedrijven_categorie_aantal = $id_bedrijven_categorie_aantal - 1;
 
for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
    {              
        $query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
        
           while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
                        {
                              $hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
                            $hoogste_id = $r['hoogste_id'];
                        }    
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:58:26
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:06:58
Quote Anchor link
select id from jouTabel desc limit 0,1
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:10:53
Quote Anchor link
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:15:15
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:10:53:
Dit werkt volgens mij niet ik loop nu namelijk meerdere tabellen en als ik dan echo in de loop zie ik van elke tabel het hoogste getal.


Deze query voer je dan ook uit na de loop.

EDIT:

if($id_bedrijven_categorie_aantal == $i)
{
$r['hoogste_id'];
}
Gewijzigd op 16/07/2010 11:16:49 door wesley Overdijk
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:23:10
Quote Anchor link
Hmmm snap het even niet meer ben nog een beginner.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC limit 0,1' at line 1
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:24:53
Quote Anchor link
Een beginner, uuuh oke... google? Is een geweldige tool die de niet-beginners gebruiken om informatie te winnen. www.google.nl. je hoeft alleen maar in te tikken wat je zoekt. Bijvoorbeeld 'get the last id of a table'

http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=get+the+last+id+of+a+table&ie=utf-8&oe=utf-8
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:26:55
Quote Anchor link
weet ik maar kon het niet vinden.
maar het gaat niet om de laatste id maar ik ga in alle tabellen kijken naar het hoogste klantnummer ik wil dan van alle tabellen een kleine 159 het laatst gebruikte klantnummer weten. de functie get last id ken ik wel maar dat wil ik niet hebben zie mijn eerste bericht.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:34:27
Quote Anchor link
gah... dan een simpele if current < highest, highest = current. aan het einde heb je de hoogste in current.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:41:25
Quote Anchor link
okeej maar waar zet ik dat dan in mijn code ?

-- bericht samengevoegd, laatste was om 16/07/2010 11:45:11 --

dit stukje is het toch waar ik dat moet doen:

for ($i = 0; $i <= $id_bedrijven_categorie_aantal; $i++)
{
$query_select = mysql_query("select max(klantnummer) as hoogste_klantnummer, max(id) as hoogste_id from bedrijven_".$id_bedrijven_categorie[$i]." limit 1") or die(mysql_error());
while ($r = mysql_fetch_assoc($query_select))
{
$hoogste_klantnummer = $r['hoogste_klantnummer'];
$hoogste_id = $r['hoogste_id'];
}

if ($hoogste_klantnummer < $hoogste_klantnummer)
{
$hoogste_klantnummer_totaal = $hoogste_klantnummer;
}
}

$klantnummer = $hoogste_klantnummer_totaal+1;
$klantid = $hoogste_id_totaal+1;

Binnen de 24 uur geen nieuwe post plaatsen, graag uw huidige post wijzigen (niet bumpen).[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 15:32:40 door Tom Beuckelaere
 

16/07/2010 11:45:39
Quote Anchor link
Je moet een id (met dus auto increment) alleen gebruiken voor een unieke waarde. Je kunt er verder niks aan afleiden.
Dat het toevallig steeds met 1 opgehoogd wordt betekend dus niet dat het een rij wordt van 1,2,3,4,5. Als je een rij verwijderd, dan blijft de database wel doortellen. Ook is het bijvoorbeeld zo dat bij postgresql letters worden gebruikt.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:48:38
Quote Anchor link
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

16/07/2010 11:50:35
Quote Anchor link
Rik Engelen op 16/07/2010 11:48:38:
snap ik maar op id en klantnr zit geen auto increment omdat ik een klant steeds in een andere tabel wil hebben.


You're doing it wrong. Ik zou je taktiek eens aanpassen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 11:52:58
Quote Anchor link
dat is helaas niet mogelijk gezien de opbouw van de website die er achter hangt met de database opbouw.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2010 13:18:35
Quote Anchor link
Zet alle klantnummers die je uit de verschillende tabellen selecteert in een array en gebruik de PHP functie max() om de hoogste waarde te vinden...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:07:08
Quote Anchor link
Ga ik doen
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/07/2010 14:09:56
Quote Anchor link
super tnx man

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 14:20:11 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.