Laatste list item uitzondering li:last

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos

Jos

18/05/2009 12:12:00
Quote Anchor link
Ik heb een menutje gemaakt met deze opbouw:
<ul>
<a href="url/"><li>item 1</li></a>
<li>item 2
<ul>
<a href="url/"><li>sub item 1</li></a>
<a href="url/"><li>sub item 2</li></a>
</ul>
</li>
</ul>
Alle subitems krijgen een (BG) streep onder hun naam.
Alleen de laatste wil ik als uitzonder geen streep geven.
Optie 1: li:last functioneert niet in elke browser las ik;
Optie 2: PHP menu opbouwcode veranderen is erg veel werk (in CMS);

Iemand een tip?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:34:49
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

18/05/2009 12:21:00
Quote Anchor link
Je zou het met Javascript kunnen doen, maar waarom is het ombouwen in CMS erg veel werk? Toch een kwestie van de items tellen en bij de laatste een class toevoegen? (Of juist weglaten, wat je zelf prettiger vind)
 
Jos

Jos

18/05/2009 12:50:00
Quote Anchor link
Het betreft hier Joomla 1.5 module mod_mainmenu (helper.php).
 
M Ypma

M Ypma

18/05/2009 14:23:00
Quote Anchor link
je hebt de a tags om je li tags gezet, dit klopt niet helemaal, zet je a tag in je li tag:) nu beland de a tag als direct child in de ul tag, dat mag niet.
 
Jos

Jos

18/05/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 18.05.2009 14:23:
je hebt de a tags om je li tags gezet, dit klopt niet helemaal, zet je a tag in je li tag:) nu beland de a tag als direct child in de ul tag, dat mag niet.

Ja, maar dan heb ik geen link op mijn gehele LI maar alleen om de tekst...
 
M Ypma

M Ypma

18/05/2009 18:10:00
Quote Anchor link
@Jos, Dan moet je in CSS het a element in de li een display:block geven.
 
Jos

Jos

18/05/2009 19:01:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 18.05.2009 18:10:
@Jos, Dan moet je in CSS het a element in de li een display:block geven.

Thanks, dit heb ik nu, maar het probleem blijft natuurlijk...
 
Mitchell

Mitchell

18/05/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Dit word vanuit Joomla gegenereerd, om preciezer te zijn, uit die module. Zoek die module op en pas het daarin aan. Als je er niet uit komt, even google raadplegen, neem aan dat dit wel al eens eerder is geprobeerd.
 
Jos

Jos

18/05/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Helaas kan ik niks op google vinden,
Code die het aanstuurt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$xml
= modMainMenuHelper::getXML($params->get('menutype'), $params, $callback);
                if ($xml) {
                    $class = $params->get('class_sfx');
                    $xml->addAttribute('class', 'menu'.$class);
                    if ($tagId = $params->get('tag_id')) {
                        $xml->addAttribute('id', $tagId);
                    }

                    
                    $result = JFilterOutput::ampReplace($xml->toString((bool)$params->get('show_whitespace')));
                    $result = str_replace(array('<ul/>', '<ul />'), '', $result);
                    echo $result;
                }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.