Laatste regel afsluiten!

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 10:00:22
Anchor link
Als ik een echo doe van mijn tabel hoe kan ik aan het einde van de regels afsluiten met een punt. Ik wil nl een overzicht maken bijv. appel, peer, kers, druif.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$sql
= "SELECT * FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
  // output data of each row
  while($row = $result->fetch_assoc()) {
    echo $row['fruit'];
    echo ', ';
  }
}
else {
  echo "geen resultaat";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:58:53
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 10:30:11
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($result->num_rows > 0):
    $vruchtenArr = [];
    while($row = $result->fetch_assoc()):
        $vruchtenArr[] = $row['fruit'];
    endwhile;

    echo '<pre>' . print_r( $vruchtenArr, TRUE ) . '</pre>';
    echo '<p>' . implode( ', ', $vruchtenArr) . '.</p>';
endif;

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/01/2023 10:44:41
Anchor link
Als je in plaats van de directe echo eerst een hulpvariabele met een string voor je $output introduceert, kun je die fatsoeneren met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$output
= rtrim($output, ', ') . '.';

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 10:52:40
Anchor link
En hoe kan ik dat toepassen die $output?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 11:16:34
Anchor link
Zo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$output = implode( ', ', $vruchtenArr);
echo '<p>' . $output . '.</p>';
 
Kees Mulder

Kees Mulder

03/01/2023 12:32:26
Anchor link
Ik heb nu deze code gemaakt maar en die werkt bij 2 of meer regels. Behalve als ik 1 regel heb dan zet hij er ook een , achter! Hoe los ik dat op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$sql
= "SELECT * FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);

$i = 0;
if($num = $result->num_rows > 0) {
  // output data of each row
  while($row = $result->fetch_assoc()) {
    echo $row['fruit'];
    
    if( $i < $num ) {
       echo ',';
     }

   $i++;
  }
}
else {
  echo "geen resultaat";
}

?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

03/01/2023 13:10:13
Anchor link
Testen of je 1 of meerdere regels hebt in het $result.

$i is in het begin altijd minder dan num_rows.

Je kunt ook 1 van de gegeven oplossingen toepassen.
Gewijzigd op 03/01/2023 13:11:00 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2023 13:36:03
Anchor link
Wat is er mis met implode(), Kees?
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 00:09:50
Anchor link
Kees Mulder op 03/01/2023 12:32:26:
Ik heb nu deze code gemaakt maar en die werkt bij 2 of meer regels. Behalve als ik 1 regel heb dan zet hij er ook een , achter! Hoe los ik dat op?

Het makkelijkste is door de $i++ (regel 15) vóór het if-statement te plaatsen (regel 11, bijvoorbeeld). Dat lijkt me semantisch ook correcter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/01/2023 13:14:17
Anchor link
Mijns inziens is implode() hiervoor de juiste benadering, zoals reeds genoemd door Adoptive Solution en Ariën.
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 15:42:03
Anchor link
Ozzie PHP op 06/01/2023 13:14:17:
Mijns inziens is implode() hiervoor de juiste benadering, zoals reeds genoemd door Adoptive Solution en Ariën.

Ik heb altijd geleerd dat er niet zoiets als "de juiste benadering" bestaat. Er zijn altijd redenen waarom een andere benadering wellicht beter is. Het nadeel van implode() is dat je de resultset in een array moet hebben; je moet dus eerst de gehele resultset verwerken voor je output kunt genereren. Is geen optie als je bijvoorbeeld tussenresultaten wilt laten zien.

Als je het mij persoonlijk zou vragen, zou ik zeggen dat het de juiste benadering zou zijn om geen PHP te gebruiken, maar Perl; dat werkt veel efficiënter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
my $sql = 'SELECT * FROM vruchten';
my @results = $conn->selectrow_array($sql, { Slice => {} });
say @results ? join ',', map { $_->{fruit} } @results : 'geen resultaat';

Maar ja, aangezien dit een PHP-forum is, kun je dus ook bij deze code niet spreken van 'de juiste benadering'. :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/01/2023 17:20:35
Anchor link
Een juiste benadering in de context ;-)

Je gaat nu een complete telling bijhouden enkel om aan het eind een puntje te kunnen zetten. Stop de resultaten in een array, implode met een komma en voilà. En of je het nu in de while echoot, of direct eronder maakt natuurlijk niet uit.

En inderdaad is dit een php-forum, dus discussies over andere talen lijken me in dit verband niet relevant ;-)
 
Willem vp

Willem vp

06/01/2023 18:09:31
Anchor link
Ozzie PHP op 06/01/2023 17:20:35:
Je gaat nu een complete telling bijhouden enkel om aan het eind een puntje te kunnen zetten.

Dat argument werkt twee kanten op: je gaat nu een complete array opbouwen, alleen om hem daarna te kunnen imploden. ;-) Resource-technisch is dat tellertje misschien zelfs een stuk goedkoper.

En wat betreft de "juiste benadering in de context": je kent alleen de context van die 15 regels code die hier zijn gepost, maar niet van het grotere geheel. Ik neem aan dat er nog meer code is dan dit, want anders zou je dat hele aan elkaar plakken net zo goed in SQL kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT GROUP_CONCAT(fruit SEPARATOR ', ') FROM vruchten";
$result = $conn->query($sql);
$row = $result->fetch_array();
echo $row[0];
?>

Afhankelijk van de rest van de code zou de oplossing met implode() inderdaad de beste kunnen zijn, maar wellicht spelen er andere afwegingen waardoor de oplossing met het tellertje beter is. Alleen de programmeur/topicstarter heeft het overzicht om te bepalen wat het beste/handigste is; wij kunnen hooguit wat oplossingsrichtingen en tips aanreiken.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/01/2023 11:34:32
Anchor link
Ik ben het helemaal met jou eens Willem vp.
De komma's zijn in principe opmaak en kunnen zelfs gewoon met CSS. Maar zoiets is denk ik vaak lastig, zo niet onmogelijk met een ORM. En dan is het voor velen verleidelijk om het wiel opnieuw uit te vinden. Zelfs met relatief inefficiënte code als implode().

Wie het per se in PHP wil doen kan het beter simpel en snel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$eerste
= true;
foreach (range(1, 3) as $n) {
  if ($eerste) { $eerste = false; } else { print ", "; }
  print $n;
}

print ".";
?>

Voor wie het niet meteen ziet: de komma wordt als onderdeel gezien van het opvolgende getal, door de komma te printen voordat het getal wordt geprint. Bij het eerste getal is geen voorafgaande komma nodig dus kan die worden overgeslagen. Hiervoor is geen teller nodig, een boolean is genoeg.

Voor de lol met CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<style>
  span:not(:last-child)::after{content:", ";}
  span:last-child::after{content:".";}
</style>
<p><span>1</span><span>2</span><span>3</span></p>
Gewijzigd op 07/01/2023 11:55:18 door Ad Fundum
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2023 17:12:19
Anchor link
Met alle respect, maar de CSS oplossing slaat in dit geval nergens op. Je gaat onnodig je html vervuilen door om elke value een span toe te voegen. Dat is echt een no-go. Dus als je op een pagina 10 van dit soort opsommingen hebt van ieder 10 woorden, ga je 100 spans toevoegen? Sorry maar dit soort "advies" moet je niet willen geven.

Toch ben ik nog steeds van mening dat een implode efficiënter en zo niet duidelijker is qua code. In oplossingen met een teller of een if-else controle moet er bij iedere loop een teller meelopen of een controle plaatsvinden. Bij de constructie met implode is dit niet het geval.

Het enige nadeel dat je zou kunnen opwerpen tegen het gebruik van een array, is het geheugenverbruik. Maar voor enkel wat tekst lijkt me dat geen enkel beletsel en PHP gaat daar efficiënt mee om.

Maar goed ... ieder z'n eigen voorkeur uiteraard.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/01/2023 07:59:09
Anchor link
De geschiktheid van de CSS oplossing hangt er maar vanaf hoe je data wilt presenteren.
Als je het goed doet presenteer je ook niet heel veel fruit tegelijk op het scherm, anders raakt de gebruiker de kluts kwijt. Het aantal spans maakt dan niet zoveel uit voor een browser (gelijk het weinige geheugen voor slechts een paar items van implode), en je kunt content dan wel met CSS animeren. Het hangt af van de behoefte van de vragensteller.

Als je het over optimaliseren hebt kan mijn voorbeeldcode verder verbeterd. Het is in dit geval onzinnig om een if statement te plaatsen in een lus, omdat het altijd zo is dat er voor het eerste item geen komma komt. De code is in theorie nog sneller te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= range(1, 3);
$a and print $a[0];
for ($i = 1, $c = count($a); $i < $c; ++$i) { print ", " . $a[$i]; }
print ".";
?>

Maar het hangt ook af van efficiëntie. Als efficiëntie niet betekent dat je programma zo snel mogelijk moet draaien, maar dat je zo snel mogelijk code kan typen die eenvoudig te begrijpen en te onderhouden is, dan kan je beter voor implode() gaan.
De vragensteller loopt hierbij wel het risico dat het programma meer resources kost wanneer de inhoud van de tabel toeneemt, omdat eerst alle gegevens in de tabel moeten worden verdubbeld van de database naar het werkgeheugen van PHP, voordat implode() het kan samenvoegen. Een string aggregatiefunctie van de database als GROUP_CONCAT() biedt uitkomst, en belast de database server met de gegevensverwerking via een soort "In-database processing".

Het hangt er inderdaad maar net van af waar je de code voor gebruikt.
Gewijzigd op 08/01/2023 08:11:21 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

08/01/2023 09:24:49
Anchor link
Ik heb hier ook eens een keer die vraag gesteld en de oplossing gekregen in css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl-be">
    <head>
        <meta charset="utf-8">
        <title>Test</title>
        <style>
            .bye > span:first-child::before {
                content: "";
            }
            .bye > span::before {
                content: ", ";
            }
            .bye > span:last-child::before {
                content: " en ";
            }
            .bye > span:last-child::after {
                content: ".";
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div class="bye">
            <span>appel</span>
            <span>peer</span>
            <span>kers</span>
            <span>druif</span>
            <span>appel</span>
            <span>peer</span>
            <span>kers</span>
            <span>druif</span>
        </div>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 08/01/2023 09:26:09 door Jan R
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/01/2023 23:58:52
Anchor link
@Jan R

Dit lijkt meer op een lijstje en vanuit semantisch oogpunt lijkt een <ul> met de gewenste opmaak hier meer op z'n plaats dan een nietszeggende div met spans.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul class="comma-list">
  <li>appel</li>
  <li>peer</li>
  <li>kers</li>
  <li>druif</li>
  <li>appel</li>
  <li>peer</li>
  <li>kers</li>
  <li>druif</li>
</ul>

Dezelfde css als in jouw voorbeeld kun je dan toepassen op een lijst met de class .comma-list. Op die manier klopt het semantisch ook.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/01/2023 08:51:59
Anchor link
Goed punt Ozzie.

De enige aanvulling die ik nog heb is om de CSS class niet direct aan .comma-list > li te binden.
Door dat consequent te doen krijg je geen opmaak mee van andere li tags, en is de CSS eenvoudiger te onderhouden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2023 12:33:37
Anchor link
>> Door dat consequent te doen krijg je geen opmaak mee van andere li tags

Wat bedoel je precies ... voorbeeldje?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

11/01/2023 14:28:41
Anchor link
In mijn optiek kan je CSS beter zo min mogelijk, tot nooit, direct koppelen aan de HTML-tags.

Vanwege het Cascading-karakter van CSS. Als je li als selector gebruikt, geldt dat meteen voor alle li's, en kan opmaak in elkaar over lopen door inheritance zonder dat je dat in de gaten hebt of wilt.

En vanwege de semantiek. Een li is semantisch wel een list item, maar je kunt dan beter een naam voor een class verzinnen die semantisch aangeeft waar het voor is, in plaats van wat het technisch is. Bijvoorbeeld .fruit {} in plaats van li {} .
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.