Laatste tekens verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 15:52:15
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Voor een project wil ik de laatste 4 tekens van iets dat ik uit de database haal verwijderen. Hierbij gaat het om titels voor foto's (.jpg verwijderen).

Ik had dit al toegepast op de huidige pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $page = $_SERVER["PHP_SELF"];
function
deleteChars($page) {
    return substr($page, 1, -4);
}

$pageNaam = deleteChars($page); ?>


En dit werkt prima, echter als ik het probeer op iets uit de database heeft die er meer moeite mee.
Ik probeerde de volgende dingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars2($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars2($titel); ?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $titel = $c_row["titel"];
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 1, -4);
}

$titelNieuw = deleteChars($titel); ?>


Echter blijk geen van beide te werken.
Iemand hier tips, suggesties of een oplossing voor?
Gewijzigd op 24/10/2012 15:53:13 door Ronny -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:07:22
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 15:58:04
Quote Anchor link
Welke wil je nou?
return substr($titel, 0, -4);
return substr($titel, 1, -4);

$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 16:09:47
Quote Anchor link
Excuses, bij de laatste moest het ook een 0 zijn.
Heb het nu geprobeerd op verschillende manier met de trim functie die jij postte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= trim($c_row["titel"]);
function
deleteChars($titel) {
    return substr(trim($c_row["titel"]), 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


&

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$titel
= "SELECT titel FROM fotos";
function
deleteChars($titel) {
    return substr($titel, 0, -4);
}
// line 15
$titelNieuw = deleteChars(trim($c_row["titel"]));
?>


Hieribj crasht mijn pagina echter volledig met de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php Fatal error: Cannot redeclare deleteChars() (previously declared in /public/sites/*/include/add.php:7) in /public/sites/*/include/add.php on line 15 ?>
Gewijzigd op 24/10/2012 16:10:00 door Ronny -
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:13:43
Quote Anchor link
Cannot redeclare deleteChars()

Je kan een function slechts één keer declareren.
Aanroepen echter mag vaker.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:16:57
Quote Anchor link
Maar je wil dus een extentie van een plaatje afhalen? Als de extentie .jpg is is deze 4 karakters maar als het een .jpeg is zijn het 5 karakters hoe wil je dit dan aanpakken?
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:20:24
Quote Anchor link
Zie bovenstaande reactie. Ik was net wat te laat met het posten.

Daarnaast las ik dat het probleem optreed bij het gene dat uit de database komt. Wat je met de functie doet is elke keer de laatste 4 karakters strippen.
Bijvoorbeeld:
Langetitel.jpg > Langetitel > Langet etc

Ik zou hier kiezen voor een andere wijze van het strippen van karakters.
Bijvoorbeeld het gebruik van explode met als delimiter een .
Gewijzigd op 24/10/2012 16:21:13 door Michel Falke
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 16:26:31
Quote Anchor link
Maar Michel als je een image hebt met de naam image.test.jpg dan haal je nog steedts niet het juiste eraf.
Als je een axtentie will strippen raad ik je het volgende aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$imageExploded
= explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 16:32:32
Quote Anchor link
Rick van Riel op 24/10/2012 16:26:31:
Je krijgt nu de naam van de image terug ook al bevat deze meerdere punten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$titel
= 'image.test.jpg';
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
echo $imageName;
?>


Geeft image.test


Sorry, beetje overbodige post.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:38:52 door - SanThe -
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 16:36:03
Quote Anchor link
In het geval dat je de laatste wilt strippen heb je wel 100 manieren om dit met een explode te doen. Omslachtig en snel. Ik zou het op de volgende manier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$image
= explode('.', $titel);
$extension = array_pop($image );
$imageTitle = implode('.', $extension);
?>



Dit is puur omdat ik van overzicht hou en stapsgewijs wil zien wat er gaande is.
Gewijzigd op 24/10/2012 16:37:05 door Michel Falke
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 17:55:31
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt voor jullie reacties!
Het is me nu gelukt met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$titel
= $c_row["titel"];
$imageExploded = explode('.', $titel);
$imageName     = implode('.', array_slice($imageExploded , 0, -1));
?>


Ik heb dit getest met .jpeg .png & .jpg bestanden.
Werkte allemaal, bedankt! :)
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2012 19:10:25
Quote Anchor link
Jammer dat ook dit is dubbelgepost op een ander forum...
http://www.html-site.nl/forum/11_28705_0.html
 
Ronny -

Ronny -

24/10/2012 20:14:37
Quote Anchor link
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..
 
Jaron T

Jaron T

24/10/2012 20:39:40
Quote Anchor link
end(explode(".", $string)); veel efficiënter en korter maar beetje lelijk zonder checks
Gewijzigd op 24/10/2012 20:40:11 door Jaron T
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/10/2012 21:18:47
Quote Anchor link
Ronny - op 24/10/2012 20:14:37:
Maakt dat veel uit dan?
Bedoel naar mijn idee maakt dat niet uit, jullie hebben er geen last van en ik leer er meer mee. Heb er geen verkeerde bedoelingen mee hoor..

Hoe zou jij het vinden als ik jou iets vraag te doen en, zonder het jou te vertellen, ook aan bv. 10 anderen. Dan ben jij druk voor mij, terwijl het misschien niet nodig is. Hoe zou jij dat vinden?

Algemeen: het maakt in zoverre iets uit dat mensen hier mogelijk een hele uitgebreide reactie neer zetten, terwijl die ergens anders misschien ook al staat. Of dat er op een ander forum meer/andere informatie staat, die relevant blijkt voor de oplossing. Het zou ook niet de 1e keer zijn dat iemand op tig fora zijn/haar vraag plaatst en geen terugkoppeling geeft als een oplossing is gevonden.

Dat je op meerdere plaatsen een vraag stelt, is op zich niet zo erg. Maar wees daarin open en vermeld dat. Kunnen wij ook kijken of het antwoord al is gegeven/meer info bekend is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.