LAST VAN SPAM , houd niet op

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Menno

menno

27/05/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Beste PHPers,

Ik heb een simpel gastenboek, maar ik krijg de laatste tijd ontzettend veel spam.
Elke minuut komt er 1 bij, ik blijf ze maar verwijderen :S
Ik heb nu ingestelt dat je maar 1x per 12uur kan posten per ip, dat hielp niet.
Toen heb ik captcha erin gezet, en zelfs dat werkt niet! :S

Ik ben ten einde raad, kunnen jullie een kijkje nemen?
http://www.phpmenno.nl/so/index.php?p=gastenboek

Wat moet ik doen?

Alvast hartelijk dank
Groeten,
Menno
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:31:23
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 22:21:00
Quote Anchor link
Het hangt nogal van je captcha code af.
 
Menno

menno

27/05/2008 22:23:00
Quote Anchor link
oh ja vergeten te vertellen, ik gebruik deze:
http://www.sitemasters.be/?pagina=tutorials/tutorials&cat=4&id=463
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

27/05/2008 22:36:00
Quote Anchor link
Ik heb verhalen gehoord dat er spam bots zijn die ondanks captcha toch kunnen "spammen" vaak heeft dit dan te maken met dat er niet genoeg kleuren in de captcha zitten.

Tip: 1000de verschillende streepjes door je captcha halen
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/05/2008 22:38:00
Quote Anchor link
De captcha die jij gebruikt is gemakkelijk te kraken door de huidige spambots. Inderdaad met streepjes e.d. gaan werken.
 
Menno

menno

27/05/2008 22:39:00
Quote Anchor link
nou , daar vraag je me wat zeg :P

Ik heb juist een captcha genomen van sitemasters.be omdat ik dat zelf niet kan maken :P
Ik ben heel slecht met GD, ik krijg het er gewoon niet in :S
Dus heb jij ergens een voorbeeld/tutorial of iets dat me kan helpen om te leren wat jij net zei ?

Strepen/kleuren enzovoort?

Alvast bedankt :)
 

27/05/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Een hele simpele vraag laten beantwoorden voordat men kan posten. Veel spamrobots kunnen dit niet. Bijvoorbeeld 'Wat is de hoofdstad van de Noord-Holland?' dat soort vragen ;p 'Hoeveel liter zit er in een literpak melk'

Vraag en antwoord in een database opslaan en een willekeurige opvragen om te laten beantwoorden. Misschien slim om ook op te slaan welke vraag men beantwoord heeft bij een gastenboek invoer. Als er robots doorheen komen zie je direct welke vraag ze weten en welke je dus moet verwijderen :)

Misschien ook leuk als je het een beetje richt op de doelgroep van de site, zo is het ook nog leuk om te beantwoorden voor de bezoeker. Zorg wel dat de vragen zo simpel zijn dat zelfs een 'dame in de dop' ze kan beantwoorden ;)


Simpel om te maken, simpel te onderhouden, werkt perfect en is leuker voor de gebruiker dan zo'n stomme code die soms nog onleesbaar is ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Kees V

Kees V

27/05/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Last van spam?

Je zou het spambots wat lastiger kunnen maken door in de link niet zo nadrukkelijk gastenboek of guestbook op te nemen.

Een link naar bijv. .../index.php?p=xyz verraad in ieder geval niets, maar werkt net zo goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kees V
 

27/05/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Kees schreef op 27.05.2008 22:46:
Last van spam?

Je zou het spambots wat lastiger kunnen maken door in de link niet zo nadrukkelijk gastenboek of guestbook op te nemen.

Een link naar bijv. .../index.php?p=xyz verraad in ieder geval niets.


Dat is gelukkig ook erg vriendelijk voor zoekmachines ;p Sowieso staat het niet echt netjes..
 
Danny K

Danny K

27/05/2008 22:51:00
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon dood simpele vragen stellen. Maak gewoon een paar vooraf ingevulde vragen. Bijv wat is de hoofdstad van Nederland. Dat weet iedereen!
Of laat een plaatje zien en vraag wat voor dier het is. Een kat of een hond of iets dergelijks!
 
Kees V

Kees V

27/05/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Klopt allemaal, maar als het nou eens helpt om spam te vermijden? 't Is slechts een tip!
 
Menno

menno

27/05/2008 23:18:00
Quote Anchor link
Maar ik maak een site voor nederlanders en tsjechen, het probleem is dat ik niet weet of hun weten wat de hoofdstad van nederland is :P

en als ik een rekensom maak, moet dat in het engels, en dat kunnen bots ook lezen toch?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

27/05/2008 23:43:00
Quote Anchor link
Een hele goede is berichten met de woorden "poker", "viagra" en andere woorden die veel voorkomen in spamberichten gewoon niet toe te staan.
 
Stefan srepmek

stefan srepmek

27/05/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Hallo ik had er ook last van heb dit als oplossing gevonden werkt vrij goed

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $result1=mysql_db_query($database, "SELECT id FROM guestbook WHERE message LIKE 'viagra%' or message like '%cialis%' or message like '%buy%' or message like '%casino%'") or died("Database Query Error");
    $query1=mysql_fetch_object($result1);
    if ($query1) {
    
  
    mysql_db_query($database, "DELETE FROM guestbook WHERE id='$query1->id'") or died("Database Query Error");



Iedere lezer die het gastenboek opent verwijdert voor je de spam!!
Handig vond ik zelf!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan srepmek
 
Mr.Moe

Mr.Moe

27/05/2008 23:55:00
Quote Anchor link
Stel gewoon vragen die over het algemeen iedereen weet, ook mensen die aan de ander kant van de wereld wonen.

vb.:
- welke kleur heeft een olifant?
- Wat is de europese munteenheid?

hou het gewoon simpel, deze bots kunnen hier toch niet op antwoorden, of ze moeten speciaal geschreven zijn voor jou captcha.
 
Hipska BE

Hipska BE

28/05/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Of gebruik captcha's die meteen ook nog eens nuttig zijn ;)

http://recaptcha.net/learnmore.html
 
Crispijn -

Crispijn -

28/05/2008 01:14:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar Akismet. Ik heb het vandaag geïmplementeerd en tot nu toe al goede resultaten geboekt. Voor een voorbeeldtoepassing zie
mijn website
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

28/05/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 28.05.2008 01:14:
Kijk eens naar Akismet. Ik heb het vandaag geïmplementeerd en tot nu toe al goede resultaten geboekt. Voor een voorbeeldtoepassing zie
mijn website


De website http://www.vervandekade.nl/news/11/akismet-anti-spam-oplossing/ kan niet worden geopend.
De bewerking is afgebroken

dat is idd ook een antispam oplossing
 
Crispijn -

Crispijn -

28/05/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Hij moet 't doen hoor :) Probeer nog maar eens
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

28/05/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een veel simpeler oplossing die goed werkt

Neem in je formulier het volgende op

<span class="hideword">
<br />NB ! Deze niet invullen !!( is alleen tegen spam bedoeld ). Vul uw email adres in bij 'uw email adres'
<input name="emailadress" alt="NB ! Deze niet invullen !!" type="text" size="22" class="formulier_input" value="" />
</span>

In je css neem je op

.hideword {
display: none;
}

In de afhandeling van je formulier neem je op dat als emailadress is ingevult dan wegwezen
 
Crispijn -

Crispijn -

28/05/2008 14:51:00
Quote Anchor link
Er zijn spambots die hier ook doorheen komen...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.