Lastig probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vierkant van 3 bij 3

Ik wil de getallen van 1 t/m 9 er invullen met een script. En dat hij dan alle mogelijke manieren laat zien. (9! manieren)

Hoe moet dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:06:27
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Kan je je vraag even wat duidelijker stelen. Is dat vierkant 3 bij 3 pixels is of hokjes?

En je topic titel is niet erg duidelijk!

Maar als je de hokjes bedoeld, dan kan je beter met divs gaan werken.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

27/03/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Hij wil dus gewoon de getallen 1-9 in een hokje gooien, net zo lang tot alle weet ik hoeveel mogelijke combi's gemaakt zijn?
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Nee
ik wil alle combinaties op het scherm hebben :)
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Weet je wel hoe fokking veel mogelijkheden dat dat zijn ? Tenzij je bedoelt dat de getallen wel in dezelfde volgorde staan maar telkens 1 opgeschoven worden.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nee ik bedoel dat eerste :)
Maar hoe moet dat?
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Dat zijn miljoene mogelijkheden, dat krijg je toch nooit op je scherm :P
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Waarom zou je in vredesnaam een sudoku solver willen schrijven dan is alle lol er af :P
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
maakt niet uit :) ik hbe een loopje nodig die ze als het waren kan echo'ne

Daar maak ik dan wat in die dan weer filtert
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Wat ik al zij is divs. Of html tabelen, ff een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<table width="132" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" bgcolor="#CCCCCC" class="text">
  <!--DWLayoutTable-->
  <tr>
    <td width="43" height="45" valign="top"><div align="center">1</div></td>
    <td width="40" valign="top"><div align="center">2</div></td>
    <td width="41" valign="top"><div align="center">3</div></td>
    <td width="1"></td>
  </tr>
  
  
  <tr>
    <td height="45" valign="top"><div align="center">4</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">5</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">6</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="49" valign="top"><div align="center">7</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">8</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">9</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="4"></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ja dit

Alleen dan 362880 keer en allemaal verschillende combinaties
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:07:00
Quote Anchor link
De tabel zal zijn probleem niet zijn, hij wil gewoon weten hoe hij alle verschillende combinaties kan laten zien.

[amateurmode]

(geen 9 , maar ff 3 hokjes, leest wat eenvoudiger)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
for($i = 1; $i < 10; $i++)
{

    for($j = 1; $j < 10; $j++)
    {

        for($k = 1; $k < 10; $k++)
        {

        echo $i . ' - ' . $j  . ' - ' . $k . '<br >';
        }
// mogelijkheden hokje 3

    } // mogelijkheden hokje 2

} // mogelijheden hokje 1
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,

Dit klopt alleen helaas niet
Elk getal mag maar 1 keer gebruikt worden
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Euh, tis al laat, maar goed, daar kun je dan nog wel een check voor inbouwen, je kunt het beter anders doen, maar ik kan mijn hoofd er op dit moment niet toe zetten ;-)
 
Bart van der veen

bart van der veen

27/03/2007 22:19:00
Quote Anchor link
134.217.728 combinatie's

stel je begint met 1 dan is het volgende hokje 2 t/m 9 dat zijn acht combinaties. dus het is een macht van 8 en dat voor 9 vakjes is 8^9 en dat is dan ....
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:21:00
Quote Anchor link
het is gewoon 9!

Voor het eerste vakje heb je keuze uit 9 getallen, dan 8 dan 7 dan 6 enzo
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Nee bart, het zijn 9! (negen faculteit) combinaties. Dus in totaal 362.880 combinaties.

Maar goed, leuk probleempje. Dit scriptje hieronder levert je alle resultaten in een array aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// Het creeren van een reeks van $aantal unieke getallen.
function maak($aantal)
{

    $output = '';
    
    for($p = 1; $p <= $aantal; $p++)
    {

        $getal = rand(1,$aantal);
        if(strpos($output, (string) $getal) === false)
        {

            $output .= $getal;
        }

        else
        {
            $p--;
        }
    }

        
    return $output;
}


// Het genereren van alle mogelijke combinaties.
function genereer($aantal)
{

    $resultaat = array();
    
    while(count($resultaat) < faculteit($aantal))
    {

        $waarde = maak($aantal);
        if(!in_array($waarde, $resultaat))
        {

            array_push($resultaat, $waarde);
        }
    }

    
    sort($resultaat);
    return $resultaat;
}


// Een functie voor het berekenen van de faculteit.
function faculteit($getal)
{

    $faculteit = 1;
    for($n = $getal; $n >= 1; $n--)
    {

        $faculteit *= $n;
    }

    return $faculteit;
}



// En nu nog even uitvoeren.
$aantal = 3;
$resultaat = genereer($aantal);

echo '<pre>'.print_r($resultaat , true).'</pre>';
?>


ps. Deze combinaties zijn nu allemaal strings. Deze kun je zelf dus nog opknippen en je 3x3 velden gaan maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
De formule om alle volgordes van een aantal elementen te berekenen heet faculteit en noteer je inderdaad met een uitroepteken. Stel je wilt alle volgordes van 123, dan heb je zes mogelijkheden want 3! == 6 (1 * 2 * 3)

Ik heb net een scriptje gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $str
= '123456';
    $elems = array ();
    while (count ($elems) < 720) {
        $str = str_shuffle ($str);
        if (!in_array ($str, $elems)) {
            array_push ($elems, $str);
        }
    }

    sort ($elems);
    echo '<pre>';
    print_r ($elems);
    echo '</pre>';
?>

echter, als ik die 789 er nog achter plak, dan krijg je 9! mogelijkheden (dat is inderdaad 362880) en dan redt het script het niet binnen de 30 seconden vrees ik. Er moet dan ook een slimmere manier zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Kijk de oplossing van Jan is vele malen korter. Netjes!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar hij is me nog een beetje te brute-force ;-) En hij werkt alleen snel op korte reeksen, tot 6 a 7 getallen.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie nadenken :) Ik ga de scripts nu ff bekijken en snappen :P
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.